[92-96]Lancer CB0 - Katalizatorowe dylematy
wyderkapiotr - 30-05-2009, 23:00
lancer kombi koniec 96 r 4g92
biriapro - 31-05-2009, 13:23
Na allegro ,poszedł od ręki
idas - 31-05-2009, 14:08
No i stało się. Katalizator wycięty, okazało się przy okazji iż był w całkiem dobrym stanie (z jednej tylko strony od dołu dosłownie kilkunastu kanalików brakowało... Tylko, że mam problem gdyż kolega blacharz odciął mi go dość nieszczęśliwie z jednej strony wchodząc delikatnie na obudowę nawet:/ chyba sobie nie zdawał sprawy z tego iż chce go sprzedać:/ Teraz moje pytanie: czy katalizator do skupu musi być oddany z odcinkami rur od flanszy do flanszy? Z jednej strony flansza jest praktycznie przy obudowie i on mi to odciął właśnie tak że flanszy nie ma:/ Obie były mocno skorodowane więc nie było szans tego odkręcić. Co do zmiany sprawowania autka, odnoszę wrażenie że "lżej chodzi":) ale czy przyspieszenie się poprawiło to nie wiem:)
mkm - 31-05-2009, 14:13
idas napisał/a: | Teraz moje pytanie: czy katalizator do skupu musi być oddany z odcinkami rur od flanszy do flanszy? |
Jezeli na "recykling" to nie musi. Najcenniejsze jest to co jest w srodku.
Havoc - 21-06-2009, 21:28
@Idas, zamontowałeś już ten tłumik?
idas napisał/a: | Jak oglądam filmiki z dokonaniami 4G92 to one startują jak rakieta od razu wbijając na 20-30km/h a mój przy strzale ze sprzęgła leniwie podnosi wskazówkę prędkości zaczynając od zera-tutaj filmik aby wiadomo było o co chodzi:
DSCF2602_xvid.avi |
Dopatrzyłem się jednej rzeczy na tym filmiku. Otóż zastanawia mnie dlaczego spadają Ci obroty...puszczasz sprzęgło i okey, obr w dół ale zaraz powinien się wkręcić znów, a Ty przyśpieszasz do 30km/h i dopiero wtedy się autko wkręca. Coś na pewno jest nie tak. Pomogło wywalenie kata?
piotrek204 łódz - 13-08-2010, 17:25
mam skorodowaną obudowe katalizatora cała brzęczy można to pospawać czy wymienić czy to całośc z katalizatorem dopiero sie wybieram do fachowca a że sie nie znam na tym to niechciałbym zeby mi wymyslał wycięcie a wstawienie czegos tam a on zabieze kata prosze o małą porade . z góry dzięki.
|
|
|