Space Star Ogólne - Fotelik dla szkraba :)
PanSascha - 14-06-2014, 16:32
tomwasz napisał/a: | PanSascha, w SS, bez przesunięcia kanapy do przodu, żaden chyba fotelik skonstruowany do przewozu dzieci przodem do kierunku jazdy nie będzie dobrze pasował. Jedynie środkowe miejsce jest dobrze do tego przystosowane (o czym nawet w instrukcji). Po prostu tylne boczne pasy wychodzą ze słupka zbyt blisko przodu pojazdu. To jest trochę nieprzemyślane ale czego się spodziewać po takim maleństwie. Na szczęście po przesunięciu kanapy kilka cm do przodu dzieciaki wciąż mają wystarczająco miejsca na nogi (choć starszy okopuje mi oparcie fotela od tyłu). |
W SS którym obecnie porusza się ma mama nie ma opcji przesuwanej kanapy, można było tylko siedzisko złożyć ązeby położyć fotele oraz delikatnie regulować samo oparcie.
Bizi78 - 14-06-2014, 16:35
PanSascha napisał/a: | W SS którym obecnie porusza się ma mama nie ma opcji przesuwanej kanapy, można było tylko siedzisko złożyć ązeby położyć fotele oraz delikatnie regulować samo oparcie. |
Nie masz pośrodku kanapy żadnej wajchy .
PanSascha - 14-06-2014, 20:41
Bizi78 napisał/a: | PanSascha napisał/a: | W SS którym obecnie porusza się ma mama nie ma opcji przesuwanej kanapy, można było tylko siedzisko złożyć ązeby położyć fotele oraz delikatnie regulować samo oparcie. |
Nie masz pośrodku kanapy żadnej wajchy . |
Nie kojarze, może pod obiciem jak się składa siedzenia do kładzenia oparcia, jutro bedę w odwidzinach i sprawdzę:)
Morfi - 14-06-2014, 21:03
My kupiliśmy Recaro young sport super jest i starczy na lata. Ma fajne obicie, nie nagrzewa sie i łatwo czyści.
mls - 14-06-2014, 21:22
Jako większy fotelik polecam Cybex Solution X (teraz to chyba są już modele X2). Córa jeździ w nim od czterech lat i sobie chwali
A dla malucha póki co mamy pożyczonego Maxi Cosi Cabrio Fix, też bardzo fajnie się sprawdza.
tomwasz - 14-06-2014, 21:48
mls napisał/a: | Jako większy fotelik polecam Cybex Solution X (teraz to chyba są już modele X2). Córa jeździ w nim od czterech lat i sobie chwali
|
To jest od 15kg. Mam i polecam.
MariuszZ - 14-06-2014, 22:28
tomwasz napisał/a: | mls napisał/a: | Jako większy fotelik polecam Cybex Solution X (teraz to chyba są już modele X2). Córa jeździ w nim od czterech lat i sobie chwali
|
To jest od 15kg. Mam i polecam. |
Też mam (X2 w wersji Isofix) i też uważam go za niezłą konstrukcję. Ale dla kolegi Tomiś jest za duży.
Córa jeszcze do niedawna ujeżdżała Concorda Ultimax (pierwszej generacji) - to jest fotelik grupy 0/1 (0-18 kg) który można montować zarówno przodem jak i tyłem do kierunku jazdy. Wg mnie to dobre rozwiązanie, bo układ tyłem jest bezpieczniejszy i dopóki junior(-ka) nie protestuje można jeździć w takim ustawieniu. W Spejsie fotelik ten instalowało się wygodnie (choć jest pieruńsko ciężki i system mocowania wymaga treningu), po dociągnięciu pasów był stabilny (choć miałem wersję bez Isofixa), również w układzie tyłem - oczywiście na tylnej kanapie. O ile pamiętam, w jednym ze starszych testów ADAC miał niezłe (choć nie najwyższe) oceny.
mls - 15-06-2014, 00:08
tomwasz napisał/a: | To jest od 15kg. Mam i polecam. |
A, faktycznie. Córa teraz ma lat 8 więc nawet by się zgadzało, że to ta grupa wagowo-wiekowa
Czyli mam za dużą różnicę wiekową u dzieci żeby coś sensownie na teraz polecić
Bizi78 - 15-06-2014, 13:12
PanSascha napisał/a: | Nie kojarze, może pod obiciem jak się składa siedzenia do kładzenia oparcia, jutro bedę w odwidzinach i sprawdzę:) |
Tutaj na foto masz pokazane.
http://img01.allegroimg.p...3/97/4282339708
To ten pręt pod środkowym siedziskiem .
tomwasz - 15-06-2014, 14:02
Ale brudna ta kanapa
Bizi78 - 15-06-2014, 14:06
tomwasz napisał/a: | Ale brudna ta kanapa |
Tak tylko nadmienię, że to nie moja kanapa a poglądowa z allegro .
PanSascha - 15-06-2014, 20:10
Bizi78 napisał/a: | tomwasz napisał/a: | Ale brudna ta kanapa |
Tak tylko nadmienię, że to nie moja kanapa a poglądowa z allegro . |
Pręt jest aczkolwiek mechanizm nie działa ...
tomwasz - 15-06-2014, 20:37
U mnie działa bardzo ciężko, trzeba podnieść wajchę i mocno się zaprzeć żeby przesunąć. Spróbuj.
|
|
|