To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

UK & IRLANDIA - Chyba kupilem nienaprawialny samochód, przynajmniej w UK

Anonymous - 27-06-2009, 00:18

ok nie ma problemu
jkrzysztof80 - 01-07-2009, 21:16

Manysh, pytanie z innej beczki jakie ma zadanie ten silniczek?
Anonymous - 01-07-2009, 23:09

odpwiedzialny jest za wolne obroty,dobór miesznaki paliwo-powietrze, ssanie, i wiele innych w Galancie tez masz taki. jak sie nie myle, to nazywaja to potencjometr biegu jałowego , pospolita nazwa silniczek krokowy
jkrzysztof80 - 01-07-2009, 23:14

Ok thx, jak będę przypadkowo na takim szrocie gdzie są same japońce to popatrze czy nie ma tego co potrzebujesz :wink:
Anonymous - 01-07-2009, 23:28

dzieki wielkie
jkrzysztof80 - 03-07-2009, 19:12

Manysh, byłem powiedzieli że mają ale pokazać nie chcieli do tego sprzedają w całości z jakąś dodatkową częścią, koleś który tam pracował nie załapał o co chodzi ale zaprowadził mnie do szefa a on bez problemu pytał się o dane tylko więc podałem mu tylko to co masz wpisane pod obrazkiem :) rocznika nie znam do tego zawołał 250funa + (ten plus znaczył że może być więcej. Wziłąem od nich namiary czyli:
JAP AUTO PARTS,
Unit 3 Wellington Street,
Winson Green, B18 4NN
tel:01215545544
Fax: 01215989067
Do której mają otwarte to nie wiem ale byłem tam jakieś 30minut temu i jeszcze było otwarte
Daj znać czy coś załatwiłeś
W razie gdybyś się zdecydował po część o ile napewno ją mają i trudno byłoby ci trafić to też daj znać
Mam nadzieje że pomogłem :)

swinks_UK - 03-07-2009, 19:57

Spróbuj tutaj:
http://www.blueprint-adl.com/

Po wpisaniu kodu pocztowego będziesz miał lokalne sklepy dilerskie. Często trzeba czekać ale mają niemal wszystko.

Apropos, silniczka krokowego, Peter_Thompson z CVR4 jakiś czas temu szukał, i okazało się, że mają do Galanta VR4 :shock: , a na dodatek jest to ori część Mitsu w opakowaniu BluePrint :shock: , tańsza od MMC o 280 GBP.

Anonymous - 03-07-2009, 20:49

jkrzysztof80, dzieki pewnie ze pomogłes, swinks_UK, obczaje tez !!

Dzis moj kolega pod londynem dostał cała przepustnice ze wszystkim ,jak narazie czekam na paczke pewnie przyjdzie w poniedziałek. Zobaczymy czy przeszczep sie uda :wink: Znalazłem inny serwis Mistubishi koles był dosc kumaty ,dał mi wydruk i szczena mi opadła 514 F bo sprzedaja z bypasami komplet jak zaznaczył jkrzysztof80,. za sam potencjometr przepusticy 230F :shock: :shock: cała przepustnica 1200 F :shock: :shock: :shock: wiec przeszczep musi sie udac bo inaczej sie pochlastam szarym mydłem

jutro bede goscił Demeone z komputerkiem zobaczymy cos sie da zrobic

Dzieki za odzew napewno bede probował jak misiek odrzuci nerke

Faraonix - 04-07-2009, 01:08

Czyli niestety sie nie pomylilem podajac w pierwszym poscie cene 100-500funtow, szkoda ze to ta gorna cena.

Mi w polsce wycenili elektroniczna pompe wtryskowa do pajero 2.8TD z 96roku na 27tys. zl.
Myslalem ze sie pomylili wiec zadzwonilem do drugiego serwisu ale ten to potwierdzil.
Ostatecznie zaadoptowalem pompe mechaniczna za ktora zaplacilem 300euro. Ceny w Mitsubishi sa dosc chore, dobrze jak sie posiada model ktory mozna spotkac na szrotach. Moj niestety niebardzo ale udalo sie cos przeszczepic.

Jesli inwestycja takiej kwoty w auto jest nieoplacalna mozesz poprobowac podpilowac stary silniczek aby zawsze mial jakas nieszczelnosc w celu ustawienia minimalnych obrotow i czym predzej pozbyc sie auta

Anonymous - 04-07-2009, 01:19

Faraonix napisał/a:
Ceny w Mitsubishi sa dosc chore
Mało powiedziane ,na wydruku znalazłem tez numer czesci na 4 sruby mocujace cały dolot krokusa do przepustnicy, wiec generalnie mozna je ju nich zamówic, ciekawe jaka cena?20 -40f za sztuke ?? Mam w domu 3 eletrocewki od 1.6 ,przepustnice od 1.6, czekam na przepustnice od gdi ,mam tez srubki, jeszcze troche i bede bogaty :D
Faraonix - 04-07-2009, 21:52

pomysl jakbys sie wzbogacil jakbys poszedl na szrot i wiecej srubek wykrecil :D

moze by tak zaproponowac w serwisie wymiane.
kompletna przepustnice za 1000F na 25 srubek po 40F :D
niech sobie zarobia 26 srubek :D