To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lubuskie - Film na You Tube ze spotkania Lubuskich Mitsumaniaków

Anonymous - 21-08-2009, 00:21

A ja mysle ze jak sie trafi idiota to i moderator nie pomoze, odpuscie Misi bo to raczej odpowiedzialnosc zbiorowa, kazdy powinien zareagować, jedna osoba nie moze byc odpowiedzialna za taki spot. Poza tym jest wiecej tego typu filmików na YT przynajmniej gdzie kamerzysta wyłazi z auta podczas jazdy, wiec temat na ogólny powinien trafic
rus_one - 21-08-2009, 07:44

Powiem tak- przejazd był zupełnie spontaniczny i nie uzgadnialiśmy kto jak ma jechać. Faktycznie łamanie przepisów raczej nie powinno występować na spotach, ale właściwie już było po spocie. Rozumiem że jedna osoba może być utożsamiana z całym klubem, ale przecież czau nie cofnę.

Po prostu nie będzie zbiorowych przejazdów przez miasta i tyle.

Dodam że wielu MM łamie przepisu i jeździ niebezpiecznie (nawet znam paru) a na spotach/ zlotach udają niewiniątka. Po co niby ładować do colta jakieś duże silniki czy turbiny, albo kupować VR4 za dżo większą kasę niż zwykłe?
To tak dla przemyślenia...

akbi - 21-08-2009, 07:58

rus_one,
co innego jest
rus_one napisał/a:
wielu MM łamie przepisu i jeździ niebezpiecznie (nawet znam paru) a na spotach/ zlotach udają niewiniątka. Po co niby ładować do colta jakieś duże silniki czy turbiny, albo kupować VR4 za dużo większą kasę niż zwykłe?

a zupełnie czymś innym jest taka jazda jak była zaprezentowana na filmie na Spocie Mitsumaniakowym ...czy też po spocie i jeszcze dodatkowo cała "ułańska fantazja" została sfilmowana i umieszczona w internecie.

Co zaś do szybkich aut ... nie wszyscy, którzy tekowa mają wyprzedzają na ciągłej linii ... mój Gal /choć fabryczny/ jeździ trochę szybciej aniżeli pozwalają na to znaki przy polskich drogach, niemniej jednak nie mam w zwyczaju wyprzedzać tak gdzie nie można i już tym bardziej chwalić się tym.

rus_one, tak na marginesie ... czy Ty nie widzisz zaistniałego u Was problemu? Czy Ty chcesz bronić ... chłopaków?

Anonymous - 21-08-2009, 08:04

akbi, A więc z tego wynika że pośrednio przyznajesz się do tego ze tez łamie przepisy jakie obowiązują nas na terenie RP
Krzyzak - 21-08-2009, 08:14

wystarczylo pokazac ten film policji - ona sie juz wszystkim zajmie
jest to wystarczajacy dowod do nalozenia mandatu i punktow

stary alfer - 21-08-2009, 08:17

kosior1975 napisał/a:
akbi, A więc z tego wynika że pośrednio przyznajesz się do tego ze tez łamie przepisy jakie obowiązują nas na terenie RP

Jak 90% kierowców na polskich drogach.

Cały problem polega na tym, że łamanie przepisów zostało sfilmowane i wrzucone na YT z szyldem Mitsumaniaki.

Nie szarpmy się w tym temacie Panowie :)

akbi - 21-08-2009, 08:24

kosior1975 napisał/a:

nie to jest sednem tego tematu ... ale dla Twojej wiedzy poczytaj temat "Kultura jazdy ...." gdyż ja nie łamię przypisów - co najwyżej nie podoba mi się jeden, którego zasadność usiłuje podważyć.

Frost - 21-08-2009, 08:36

Biały Galant E88A jest mój i mój pozostanie. Nikt z was nie będzie mnie pouczał jak i gdzie mam jeździć bo nikt z was nie ma do tego prawa a ja mam to głeboko w poważaniu co uważacie. Jak zaczniecie jeździć wszyscy przepisowo 24h/7 to pogadamy o pouczaniu. Zadne zagrożenie nie zostało stworzone, nawet nie było blisko, droga była pusta a zabawa przednia.
Hubeeert - 21-08-2009, 08:48

frost83 a więc jednak miałeś na tyle odwagi żeby się przyznać. Gratuluję. :roll:

Kwestią nie jest to czy i jak jeździsz na co dzień - mam gdzieś co wyprawiasz. Kwestią było i jest to, że zostało to pokazane pod szyldem Mitsumaniaki. Na/po spocie ale jednak wśród Mitsumaniaków.

I naprawdę zastanów się czy wybrałeś odpowiedni Klub - w tym takie zachowania miejsca mieć nie mogą na spotkaniach Klubu.

Bartek - 21-08-2009, 10:04

rus_one, możesz wierzyć lub nie...... VR-4 na publicznych drogach użytkuję jak Colta 1.3, a nawet 1.1..... w tym samochodzie piękne jest przyspieszenie, skręcanie i hamowanie......mam ogranicznik prędkości o którym przekonałem się, że jest aktywny dopiero na torze.... a "zamyka szafę" w 20 s., więc zaparcie się na 20 s. o pedał gazu spod świateł nie stanowi wyzwania.....

VR-4 jeździ tak jak mu na to pozwala wkładka mięsna, a dokładniej część wkładki znajdująca się między uszami......

misia27 - 21-08-2009, 10:06

stary alfer napisał/a:
Cały problem polega na tym, że łamanie przepisów zostało sfilmowane i wrzucone na YT z szyldem Mitsumaniaki.

i już zostało usunięte, temat zostanie poruszony na kolejnym lokalnym spocie i miejmy nadzieję, że więcej takich sytuacji nie będzie ani wśród lubuskich maniaków ani z innych regionów.

Owczar - 21-08-2009, 10:10

frost83, ciekaw jestem czy Policji tez sie tak tlumaczysz? Dobrze ze filmik nie trafil w niepowolane rece, bo przybylo by Ci parę punktów na koncie i portfel też byłby chudszy.
Poza tym nie chodzi o pouczanie tylko kreowaniu wizerunki Mitsumaniaków w sieci.

misia27 - 21-08-2009, 10:15

rus_one napisał/a:
Dodam że wielu MM łamie przepisu i jeździ niebezpiecznie (nawet znam paru) a na spotach/ zlotach udają niewiniątka

kurcze z tego zaraz wyjdzie tak , ze nie ma znaczenia czy jedziemy razem i sa jakies niebezpieczne manewry czy osobno jak autko ma klubowe naklejki i jesli cos sie stanie to i tak caly klub moze byc z tym utożsamiany...

krzychu - 21-08-2009, 10:37

frost83 napisał/a:
Nikt z was nie będzie mnie pouczał jak i gdzie mam jeździć bo nikt z was nie ma do tego prawa a ja mam to głeboko w poważaniu co uważacie. Jak zaczniecie jeździć wszyscy przepisowo 24h/7 to pogadamy o pouczaniu.

Nie rozumiem tego podejścia. Czyli jak zobaczysz jakiegoś barana który wyprzedza na przejściu dla pieszych to znaczy że dla Ciebie to jest wzór? Ja bym szukał wzorów pozytywnych.

frost83 napisał/a:
Zadne zagrożenie nie zostało stworzone, nawet nie było blisko, droga była pusta a zabawa przednia.

Nie zdążyłem zobaczyć filmiku ale samo podejście mi się bardzo nie podoba. "Zabawa" to może być przy kolacji, nawet przy piwie jak ktoś nie chce potem wsiadać za kółko. Jadąc na zlot nie życzę sobie żeby ktokolwiek palił gumę, jeździł na ręcznym, szalał na drodze dojazdowej do zlotu w mojej bliskiej odległości czy odległości mojej dziewczyny czy samochodu. Po prostu nie mam na to ochoty myślę że też nie będą mieli na to osoby dorosłe przynajmniej umysłowo z dziećmi itd. Chcesz mieć fun w samochodzie to rób sobie to tam gdzie jest to pożądane lub bezpieczne czyli na próbach sportowych które jak widzę na śląsku są coraz bardziej popularne i częste a nie na drodze czy na/po zlotach!

misia27 napisał/a:

kurcze z tego zaraz wyjdzie tak , ze nie ma znaczenia czy jedziemy razem i sa jakies niebezpieczne manewry czy osobno jak autko ma klubowe naklejki i jesli cos sie stanie to i tak caly klub moze byc z tym utożsamiany...

Ktoś mówił że życie jest proste albo sprawiedliwe? Jeśli tak to kłamał.

Frost - 21-08-2009, 11:41

Hubeeert napisał/a:
frost83 a więc jednak miałeś na tyle odwagi żeby się przyznać. Gratuluję.
dopiero dziś zobaczyłem rozmówki więc odrazu napisalem, czemu miałbym sie nie udzielić - jestem dumny ze swojego białego Gala

[ Dodano: 21-08-2009, 11:43 ]
Owczar napisał/a:
frost83, ciekaw jestem czy Policji tez sie tak tlumaczysz
policji nigdy sie z niczego nie tłumaczyłem a jedyne mandaty mam za niezapięte pasy i raz za jazde 62km w miejscowości zabudowanej

[ Dodano: 21-08-2009, 11:44 ]
misia27 napisał/a:
jak autko ma klubowe naklejki
mój nie ma żadnej naklejki, nawet Mitsubishi

[ Dodano: 21-08-2009, 11:44 ]
krzychu napisał/a:
to znaczy że dla Ciebie to jest wzór
nikt nigdy nie był dla mnie wzorem, jeżeli chodzi o jazde samochodem

[ Dodano: 21-08-2009, 11:45 ]
krzychu napisał/a:
palił gumę, jeździł na ręcznym
gum niepale bo mi szkoda auta, na ręcznym nigdzie sie nie wybieram bo mam napęd na 4

[ Dodano: 21-08-2009, 11:49 ]
A i jeszcze jedno - nie wiedziałem że Mitsumaniak oznacza - jężdżący przpisowo, zapisująć sie do MM byłem raczej przekonany że to klub miłośników samochodów m-ki Mitsubishi i tak jest opisywany, a ja swojego Galanta kocham jak mało co :D
Co do jazdy, umiejętności itp. to juz kiedyś była o tym dyskusja. Niech każdy jeździ tak jak uważa za słuszne i na ile wie że ma umiejętności a nie jak ktoś inny sobie życzy.
Przyczynami wypadków i kolizji jest nieuwaga a nie prędkość