Chcę kupić Eclipse! - Turbo i LPG
markus9292 - 03-09-2009, 16:27
Napisałem ok. 20000zł może kosztować więcej, tutaj akurat napisałem o wersji GS. Auto zamierzam kupić w Niemczech, tam raczej nie są zajechane.
Bartek3g - 03-09-2009, 18:57
markus9292, juz Ci pisze jak sprawa dokladnie wyglada.
GST to koszt min 25 tysi. Moze Ci sie uda od klubowicza kupic zadbana sztuke taniej ale generalnie, malo ich sprzedaja. Wiekszosc egzemplarzy na allegro to strucle do ktory dolozysz na prawde duzo pieniedzy. Piszesz, ze sciagniesz z Niemiec...zobacz prosze ile kosztuje GST w Niemczech....
Dwa, instalacja to min Landi Renzo, jakies 4000 pln. Bedzie to bardzo trudno dobrze wystroic. Jesli bedzie bardzo ubogo o co nie trudno przy turbo, to szybko wypalisz zawory, wiec szybko zrobisz kapitalke silnika a to kolejne pare tysi.
To juz nei sa mlode auta, a do tego Turbo wersje nikt nei oszczedza wiec licz sie z tym, ze a to trzeba bedzie skrzynei zrobic +1500pln, rozrzad napewno ~1000pln, to w zawieszeniu sie cos sypnie, jakies wahacze po 500zl sztuka, a to trzeba bedzie sprzegielko kupic - kolejny 1000-2000pln zalezy jakie, klocki, tarcze, a to Ci krokowiec padnie, przeplywka, tanie nie sa. Licz sie z tym, ze kaski na to bedzie szlo.
Jesli nie stac Cie na spalanie rzedu 10litrow trasa, 13litrow miasto benzynki na 100km to szybko dostaniesz frustracji na punktcie tego ile kasy wlozysz w naprawy.
Turbo i gaz to trudne polaczenia, moze powodowac ciagle problemy.
Chcesz jezdzic tanio to kup np kolejna generacje z V6. TO sie latwo gazuje i fajnie to jezdzi a osiagi dokladnie takie same (sprawdzone empirycznie).
Pozdro. BTW blow off moze w kazdym aucie zmienic.
markus9292 - 03-09-2009, 19:43
13 litrów to jeszcze nie jest tragicznie Oglądałem GST w Niemczech i są naprawdę drogie Chyba zostało mi kupić wersję GS. Nowszej generacji nie chcę ponieważ 2G podoba mi się najbardziej, a 150KM to jest wystarczająco.
Bartek3g napisał/a: | BTW blow off moze w kazdym aucie zmienic. |
Zmienić, czyli? Bo chyba trzeba kupić osobno blow off do auta.
Adaho_krak - 03-09-2009, 19:44
markus9292 napisał/a: | a 150KM to jest wystarczająco. |
Jak na pierwsze autko napewno Bedziesz pan zadowolony
Bartek3g - 04-09-2009, 02:14
Adaho_krak napisał/a: | Jak na pierwsze autko napewno | Tez tak sadze, kup zadbanego GS jak masz swiezo prawko to te 150 koni bedzie az nadto
ja od siebie powiem, ze mam prawko 8 lat, przejechane z 200 000 i czasem nie moge poskromic tych moich rumakow
markus9292, Markus ja mowilem o normalnej jezdzie, tzn nei but w podloge. Jak but w podloge to wciagnie Ci 20 litrow
markus9292 - 04-09-2009, 17:16
Mam jeszcze pytanie jak zrobić takie coś http://www.youtube.com/wa...feature=related
Adaho_krak - 04-09-2009, 19:59
markus9292, aby samochód zrobił coś takiego potrzebna jest przeróbka niezgodna z Polskim prawem, a więc opisanie jej na tym forum jest zakazane.
Koyocik - 04-09-2009, 20:16
Adaho_krak napisał/a: | markus9292, aby samochód zrobił coś takiego potrzebna jest przeróbka niezgodna z Polskim prawem, a więc opisanie jej na tym forum jest zakazane. |
A kombinowałem jak koń pod górę, jak coś w tym stylu zgrabnie napisać.
Creatinian1990 - 04-09-2009, 22:15
Więc jeżeli chce wiedzieć to na pw:)
i w sumie możesz mi też podesłać jak wiesz:)
Adaho_krak - 05-09-2009, 11:13
Creatinian1990 napisał/a: | Więc jeżeli chce wiedzieć to na pw:)
i w sumie możesz mi też podesłać jak wiesz:) |
Jeśli chcesz wiedzieć zaloguj się na jakiekolwiek forum tuningowe, tam otrzymasz odpowiedź. Ja nie będę propagował "mordowania Miśków", na tym forum naprawiamy nie niszczymy
LEWY - 05-09-2009, 15:32
markus9292
Według mnie zacząłeś z d. strony,
bo skoro napisałeś że ~13litrów to dla Ciebie nie tragedia to po co myślisz o gazie.
Jeżeli jeździsz tyle co przedstawiciel handlowy to gaz(z konieczności) może być, ale wtedy silnik turbo nie zmieści się w 15litrach.
Moja rada kup sobie Gs pobaw się nim nauczysz się co to znaczy mieć swój samochód jak o niego dbać i może coś zrobić. Spodoba Ci się 2g, to się kupisz sobie nawet GSX-a, ale będziesz widział co i jak no będziesz miał jakieś doświadczenie.
Ps. Ta przeróbka to jak neony podobają się właścicielowi a muszą to oglądać wszyscy wokół.
Bartek3g - 05-09-2009, 15:48
Czytajac ten watek, troche sie zniechecam do kolegi. Kup sobie moze calibre, eclipse to sa naprawde fajne auta...nie rob im krzywdy
markus9292 - 05-09-2009, 16:16
Calibra całkowicie odpada to jest "wiejski" samochód tzn. pełno jest ich po wsiach i do tego te wiejskie tuningi, ale z resztą nie podoba mi się. A co przeszkadza przerabianie? Każdy przerabia jak chce, krzywdy na pewno mu nie zrobię
Morfi - 05-09-2009, 16:35
17 latek któremu kupia samochód rodzice, będzie spokojnie jeżdził i szanował samochód...
Wersja 2.0 150 KM w zupełności na spokojnie wystarczy i tańsza w eksploatacji oraz utrzymaniu, no i zagazować się da w dosyc tani sposób
markus9292, Powiedz Mi czym jezdziłeś do tej pory i ile km masz zamiar miesięcznie robić.
Jak czytam o turbo i lpg, to dziwne myśli kłębią sie w mojej głowie nie do opublikowania na forum.
markus9292 - 05-09-2009, 21:01
Morfi napisał/a: | 17 latek któremu kupia samochód rodzice, będzie spokojnie jeżdził i szanował samochód... |
Wszyscy myślą, że jak rodzice kupią samochód to nie będzie się szanować ale różni są ludzie, jeden nie będzie szanował, a drugi będzie. Ten samochód nie jest taki tani i dlatego będzie on miał spokojnego kierowcę, na pewno nie będę nim palił gumy bo rodzice mi nie będą dawać kasy na nowe opony. Rodzice już raz kupili mi skuter nie zajechałem go (bez blokad), nie palę gumy, dalej jeździ bez problemów i dalej go szanuję.
Ja niczym jeszcze nie jeździłem bo dopiero w kwietniu zaczynam robić prawko, tym samochodem mam zamiar jeździć do szkoły, to jest 2x30km, czyli 60km dziennie przez 5 dni czyli 300km na tydzień i w weekend średnio 50km. Czyli przez miesiąc ok. 1700km Ale w tym samochodzie będzie na pewno sportowy układ wydechowy i sportowy układ dolotowy powietrza. Z tymi przeróbkami będzie więcej palił?
|
|
|