Turbo i LPG |
Autor |
Wiadomość |
markus9292
Nowy Forumowicz

Auto: BMW E46 320Ci
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-09-2009, 17:09 Turbo i LPG
|
|
|
Witam!
W przyszłym roku zamierzam kupić Mitsubishi Eclipse II. Mam pytanie czy są jakieś wersje z turbo? I Czy mógłbym założyć LPG do silnika z turbo. |
_________________ Mitsubishi Eclipse II |
|
|
|
 |
Koyocik
Mitsumaniak Kuba

Auto: B12, CJ4A, EA3/5, EA2W
|
|
|
|
 |
Bartek3g
Forumowicz Już mgr inż. :)
Auto: Eclipse GTS - 3g 3.0 V6
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Sty 2009 Posty: 216 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 02-09-2009, 18:36
|
|
|
jesli chcesz wersje gst/gsx i zakladac do niej gaz to od razu Ci mowie, ze nie stac Cie na to auto. Koszty paliwka to pikus przy tym ile trzeba wydawac na to autko. |
|
|
|
 |
markus9292
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 02-09-2009, 19:33
|
|
|
Bartek3g napisał/a: | Koszty paliwka to pikus przy tym ile trzeba wydawac na to autko. |
Czyli?
A do normalnej wersji można założyć turbo? Oczywiście z LPG. O koszty się nie martwię Rodzice fundują heh |
|
|
|
 |
Maretzky85
Mitsumaniak Mod Galant E3x

Auto: Galant`88; [4G63T][E39A] VR4
Pomógł: 67 razy Dołączył: 26 Gru 2006 Posty: 2937 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 02-09-2009, 20:34
|
|
|
Teoretycznie tak, aczkolwiek to większe koszty niż zagazowywanie już uturbionego silnika |
_________________ Zawsze mogę się mylić
"Ż(ona): a co zrobisz ze starym Galantem? (domyślnie - po kupnie rekina)
J(a): będę nim jeździł, gdy rekin pójdzie na złom"
by Krzyżak
-Galant 1.8 Gaźnik 4G37 1988r (złom)
-Galant 2.0 SOHC GLSi, później DOHC GTi 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC GTi, potem GTi T 1991r (Sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Dynamic Turbo 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Turbo VR4 1988r
(Obecny)
-Toyota Corolla 1.3 (Wyjechała do afryki )
- Colt C52A na gaźniku z gazolotem
 |
|
|
|
 |
markus9292
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 02-09-2009, 22:18
|
|
|
Do tego GST bez problemu założę blow off? Bo najbardziej mi na tym zależy |
|
|
|
 |
mlody321 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-09-2009, 22:54
|
|
|
to napisal Mysze z MEKP ktory przezyl tenzabieg na wlasnej skorze:
AirMan napisał/a:
jaki w przyblizeniu by byl koszt przejscia z gs-a na gst?
OrBiTaL napisał/a:
10k pln +
Chłopaki przejśćie z GS na GST to koszt dużo wyższy niz 10 tys PLN musisz liczyc lekko 15 tys.
Zmieniasz silnik 4500 zł bez turbo juz z nowym rozrządem, zmieniasz skrzynię około 3000 PLN, zmieniasz dolot tu nie wiem ile dokłądanie dolot kosztujue i układ wydechowy koszt w granicach 1800 zł, pompe paliwa i regulator ciśnienia do tego półośki od GST które kosztują ok 1000 PLN ECU - 400 zł , Intercooler zależy jaki kupisz ale 500 PLN musisz liczyć + orurowanie i robocizna a wiec jakies 3000 PLN do tego Turbko kwestia jakie kupisz albo seryjne za ok. 600 PLN lub coś większego jak 16G to w granicach 2500 zł Do tego uszczelki i różne drobiazki i wyjdzie Ci z 18 tys nowe oleje itp. No i sprzęgło dolicz |
|
|
|
 |
patrykoss
Nowy Forumowicz
Auto: ASX INSTYLE 1.6B 2016MT
|
Wysłany: 03-09-2009, 00:20 TURBO-GAZ
|
|
|
witam.
Ja bym na twoim miejscu odpuścił sobie eclipse-a jak masz w niego ładować gaz.
EDIT - DELETE |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 03-09-2009, 09:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 03-09-2009, 09:31
|
|
|
Panowie proszę wstrzymać sarkazm. Kolega markus9292, jest nowym niedoświadczonym użytkownikiem, wiec należy mu się poważne traktowanie. Zapytał więc albo odpowiedź albo zasady forum pkt. 8.2. POZDRAWIAM.
Wracając do tematu kupić GST / GSX i zagazować, przeróbki GS na Turbo nie bardzo się opłacają. Jak zagazować TURBO podpowie Ci kolega SAMAEL, podobno mu się to udało. Napewno nie jest to prosta sprawa. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 03-09-2009, 09:48
|
|
|
Wszystko się da i może nawet będzie to jeździło. Ale skoro chcesz oszczędzać na paliwie to nie będzie Cię stać na naprawy tego autka. Trudno o części do tego samochodu i są one sporo droższe od tych do wersji wolnossącej (które też do tanich nie należą). Eclipse to samochód-skarbonka bez dna. Sam koszt dobrej instalacji LPG pod turbo to pewnie z 6-8tyś. Są magicy co założą i za 2tyś ale wtedy będzie brak mocy i silnik padnie bardzo szybko. Jeśli już chcesz mieć mocne auto na gazie to lepiej poszukać czegoś z mocną wolnossącą jednostką. Lepiej gazować 3G 3.0 V6, choć to też tanie nie będzie. |
|
|
|
 |
n3000
Mitsumaniak

Auto: 3000GT TT VR4, ECLIPSE SPYDER
Pomógł: 26 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 496 Skąd: Goleniów
|
Wysłany: 03-09-2009, 13:03
|
|
|
Poprzednia moja odpowiedz została usunięta przez widocznie obecną na tym forum cenzurę chociaż nie zawierała żadnych obraźliwych treści, więc kolego Adaho zastanów się jak można traktować poważnie 17-stolatka który wymyślił sobie że mama z tatą mu kupią eclipse 2g najlepiej na gaz, koleś nawet nie pofatygował się by przejrzeć ogłoszenia oferujące na sprzedaż eclipsy bo pyta czy jest wersja turbo założę się że pojęcia ile takie auto kosztuje też nie ma a jego najważniejszym kryterium przy wyborze jest to czy da się założyć blow off no normalnie dziecinada. I jeszcze jedno forum jest po to by każdy mógł wypowiedzieć swoje zdanie na dany temat więc nie usuwaj bezmyślnie odpowiedzi innych użytkowników tylko dlatego że ci się nie spodobały bo punkt 8.2 regulaminu forum nie miał tu zastosowania ponieważ nikt nie pisał złośliwie ani nikogo nie obrażono. pozdro |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 884 Skąd: Kraktown
|
Wysłany: 03-09-2009, 13:32
|
|
|
W tym wieku auto ma być sprawne, bezpieczne i dające możliwość nauki jazdy. Eclipse TURBO na LPG i "blołofem" to koszmarny pomysł ... zważając na zdrowie i życie innych użytkowników dróg. Moim zdaniem cały ten temat to złamanie punktu 10 regulaminu forum. |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
markus9292
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 03-09-2009, 14:20
|
|
|
n3000 No nie moja wina, że twoi rodzice nie kupili Ci auta... Tu nic nie jest wymyślone wiem ile to auto kosztuje ok 20000zł, moich rodziców stać. żeby mi kupić to auto. Dzięki za resztę wypowiedzi. HouseM A kto powiedział, że ja będę nim wariował? Jak już to pojadę w specjalne miejsce do "wariowania". |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 03-09-2009, 15:27
|
|
|
n3000 napisał/a: | Poprzednia moja odpowiedz została usunięta przez widocznie obecną na tym forum cenzurę chociaż nie zawierała żadnych obraźliwych treści |
Nie widziałem związku z tematem i była obrażliwa dla markus9292,
n3000 napisał/a: | więc kolego Adaho zastanów się jak można traktować poważnie 17-stolatka który wymyślił sobie że mama z tatą mu kupią eclipse 2g najlepiej na gaz, |
Czy przy rejestracji widziałeś napis wejście tylko po ukończeniu 18 lat ?? Koledze markus9292, należy się taka sama odpowiedź oraz szacunek jak i Tobie. Po to się tu zalogował i po to pyta, żeby usłyszeć konkretną odpowiedź, a nie kim jest w/g Twojej opini. n3000 napisał/a: | koleś nawet nie pofatygował się by przejrzeć ogłoszenia oferujące na sprzedaż eclipsy bo pyta czy jest wersja turbo założę się że pojęcia ile takie auto kosztuje też nie ma a jego najważniejszym kryterium przy wyborze jest to czy da się założyć blow off no normalnie dziecinada |
W/g Twojej opini to dziecinada, ale nikt tu nie pyta czy to dziecinada czy nie. Pytanie brzmiało czy się da, więc Twoja wypowowiedź to OT pozatym w nieładnym stylu. n3000 napisał/a: | I jeszcze jedno forum jest po to by każdy mógł wypowiedzieć swoje zdanie na dany temat więc nie usuwaj bezmyślnie odpowiedzi innych użytkowników tylko dlatego że ci się nie spodobały bo punkt 8.2 regulaminu forum nie miał tu zastosowania |
PISANIE OT W DZIELE TECHNICZNYM SUROWO ZABRONIONE !! W/g mojej opini to było OT o to w obraźliwym stylu. Jeśłi masz jakieś wątpliwości napisz do Admina skargę na mnie. n3000 napisał/a: | nikt nie pisał złośliwie ani nikogo nie obrażono. |
I znów Twoja opinia, w/g mojej obraziłeś markus9292,
HouseM napisał/a: | W tym wieku auto ma być sprawne, bezpieczne i dające możliwość nauki jazdy. Eclipse TURBO na LPG i "blołofem" to koszmarny pomysł |
Brawo to odpowiedź na temat.
HouseM napisał/a: | zważając na zdrowie i życie innych użytkowników dróg. |
A to już nie. Nie tobie o tym decydować.
HouseM napisał/a: | Moim zdaniem cały ten temat to złamanie punktu 10 regulaminu forum. |
Nie widzę związku.
markus9292, Twój ostatni post nie ma nic wspólnego z tematem. Proszę nie wdawaj się w pyskówki. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 03-09-2009, 15:28
|
|
|
markus9292 napisał/a: | wiem ile to auto kosztuje ok 20000zł |
Z całym szacunkiem, ale jednak nie wiesz ile to auto kosztuje...za 20000zł kupisz takiego strucla, że znienawidzisz markę mitsubishi do końca życia. Za te pieniądze ciężko znaleźć niezajechanego GS-a. Dobry eclipse w turbo to przynajmniej 30000zł plus dobra instalacja LPG+wymiana rozrządu, płynów, filtrów i cena dojdzie do 40000zł. Za te pieniądze można kupić o wiele nowsze i lepsze auto, do tego ekonomiczne (np. BMW e46 330D). |
|
|
|
 |
|