Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] Ustawienia rozrządu
Maretzky85 - 08-11-2009, 17:42
To skoro już doszliśmy do porozumienia o które koło chodzi mógłbyś mi wyjaśnić jego dwumasowość ? Bo mi się zawsze wydawało, że dwumasowość w kole (zamachowym akurat) polega na tym, że ma dwa punkty ciężkości dlatego nazywa się dwumasowym.
W kole pasowym jedyne co mi przychodzi na myśl to to, że jest zrobione z dwóch kawałków metalu, które przedziela guma.. i to w zasadzie tyle, ale to chyba nie czyni go dwumasowym ?
Niech ktoś mnie wyprowadzi z błędu jeśli się mylę
Adaho_krak - 08-11-2009, 17:50
Maretzky85 napisał/a: | W kole pasowym jedyne co mi przychodzi na myśl to to, że jest zrobione z dwóch kawałków metalu, które przedziela guma.. i to w zasadzie tyle, |
Dokładnie tak. W samym zastosowaniu tego koła w tym przypadku chodzi o zniwelowanie szarpnięć paska rozrządu. I to czyni go dwumasowym.
Jankiel - 10-12-2009, 20:18
Witam wszystkich miłośników tych samochodów!!!
[Na wstępie zaznaczam, że od dzisiaj jestem użytkownikiem tego forum i po raz pierwszy poszukuję pomocy odnośnie problemów z samochodem w internecie].
Poszukuję pomocy ponieważ muszę wymienić paski rozrządu...
Prosiłbym o rysunki [jeśli to możliwe] i opis dotyczący ustawienia ich...
Moje auto : M. Eclipse - 2.0 16V DOHC 1992
barteski - 11-12-2009, 00:12
WITAM tyle razy był wałkowany temat wymiana rozrzadu 4g63 i prawie tyle samo był wałkowany temat nieudanej próby jego wymiany ale widze wszyscy mitsumaniacy uparci
nieszkoda wam silnika czasu i pieniedzy ?? sama wymiana nie jest kosztowna ale zle to zrobic można dołożyć duzo wiecej ........
wuerce - 11-12-2009, 19:24
barteski napisał/a: | WITAM tyle razy był wałkowany temat wymiana rozrzadu 4g63 i prawie tyle samo był wałkowany temat nieudanej próby jego wymiany ale widze wszyscy mitsumaniacy uparci
nieszkoda wam silnika czasu i pieniedzy ?? sama wymiana nie jest kosztowna ale zle to zrobic można dołożyć duzo wiecej ........ |
barteski jak znasz mechanika który potrafi to zrobić bez problemów to po prostu poleć koledze. Moim zdaniem lepiej to robić samemu jeśli ma się choć trochę predyspozycji.
np. tak
http://www.vfaq.com/mods/timingbelt-1G.html
Maretzky85 - 11-12-2009, 22:45
W warszawie na pewno by się kilku znalazło :>
barteski - 11-12-2009, 23:24
wuerce, niepolece bo w rejonie wrocław sam poprawiałem około 12 sztuk po takich własnie machanikach godnych polecenia
Futrzakowaty - 12-12-2009, 19:19
witam!
ja tam nie wiem ale u siebie sam ustawiałem rozrząd i jest git- tyle ze ja to robilem na wyjętym silniku bo jak dla mnie to ja nie widze innej możliwości dokładnego ustawienia zwałaszcza jeśli ktoś ma klime- bo ja akurat se wywalilem i mam teraz ladny dostemp:D
przy tym silniku trzeba byc bardzo dokładnym i robic to na spokojnie a nie szybciej szybciej bo nastepny klijent czeka:p
Autko Eclipse '92 2.0 16v
barteski - 12-12-2009, 23:14
Futrzakowaty, dokładnie to nie jest na czas a na dokładnosc
a z ta klima to praktycznie wszystkie 1g maja
Futrzakowaty - 13-12-2009, 11:59
wiem ale ja wolalem wyrzucic klime bo i tak nie jestem jej zwolennikiem- w zamian zyskalem taki dostemp ze bez problemu moge zmierzyc odleglosc miedzy napinaczem a ramieniem rolki:D
dla mnie to wazniejsze
|
|
|