[97-04]Galant EAxA/W - [EA3A/W 2.4] ESP bez guzika na panelu?
swinks_UK - 16-10-2009, 23:23
DMX napisał/a: | Witam ja sie tez wgłebilem w swoje TCL i powiem tak przy delikatnej jezdzie swieci sie TCL OFF jak dodam gazu znika wiec TCL powinno sie zaswiecic przy zerwaniu przyczepnosci?? moge spalic gumy i sie nie zaswieci włacznika tez nie mam wiec czego zapala sie TCL OFF ?? |
TCL zapali ci się też jak któryś z zacisków hamulców będzie ci blokował koło (bo zacisk nie odbija, lub tarcza krzywa), a dzieje się to przy małych prędkościach, bo wtedy wolno tocząca się tarcza ma większy opór i TCL porównując sygnały z kół na osi traktuje że jedno wpadło w poślizg.
Sadeek - 16-10-2009, 23:30
robertdg:
Wiem ze hamulec reczny sie zapala Blondynka nie jestem (nie obrazajac ich oczywiscie ) Tylko wydawalo mi sie ze palic sie "cos jeszcze"
robertdg - 16-10-2009, 23:43
Sadeek, jezeli bylaby to kontrolka oleju to przewaznie zapalalaby sie systematycznie, no chybe ze obciazyles silnik do tego stopnia ze omalo co nie zgasl to wtedy istnieje mozliwosc mrygniecia kontrolki oleju, zreszta jak wsiadasz do auta i przekrecasz kluczyk w pozycje zaplonu to zwrocisz uwage jakie kontrolki sa na jakim miejscu i zweryfikujesz to w miare szybko, wg mnie to kontrolka recznego
swinks_UK - 16-10-2009, 23:55
Sadeek napisał/a: | robertdg:
Wiem ze hamulec reczny sie zapala Blondynka nie jestem (nie obrazajac ich oczywiscie ) Tylko wydawalo mi sie ze palic sie "cos jeszcze" |
TCL OFF pali się razem z "check engine" - powstaje również przy błędzie przepływki (MAF), albo jak pisałem wyżej.
DMX - 17-10-2009, 17:17
Mi nie trą tarcze bo sa wymienion razem z klockami a TCL OFF potrafi sie swiecic przy 180 km/h przy smyraniu gazu lub delikatnym odejmowaniu
robertdg - 17-10-2009, 17:23
DMX, Tyle ze wg Twojego numeru VIN nie ma zadnej wzmianki o ukladzie TCL
Anonymous - 17-10-2009, 18:19
Moze ktos mu przepial kontrolke i np z check engine podlaczyl do TCL OFF ktorego to nie ma ...
|
|
|