To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Eclipse! - [1G 90-94] Przestroga dla potencjalnych kupców - Eclipse 1G

viader - 06-11-2009, 10:41

Nikt nie robi nagonki, poprostu staramy się wyjaśnić, iż ciąganie auta na wysokich obrotach, a już zwłaszcza nieprzestrzeganie przepisów drogowych nie ma nic wspólnego ze stanem technicznym samochodu. Padnie przegub od palenia gumy, trudno, zakłada się nowy i auto jest nadal sprawne...a tak w temacie ja przez 2,5 roku eksploatacji wymieniłem tylko jeden przegub i to profilaktycznie (pękła osłona i wyciekł smar - zamiast osłony zmieniłem cały przegub). Co do silnika, to odkąd mam auto nie oszczędzam go a silnik nie tylko się nie rozpadł a jest wręcz w lepszym stanie (wymiana uszczelnień, uszczelniaczy zaworowych, kompetny rozrząd plus dobry olej, który wypłukał nagromadzone przez lata syfy).

Co do dziury w kokpicie to kolega wycinał go pod ekran LCD, czy go założył to nie wiem, faktycznie szpeci to auto i nie powinien do zdjęć zakrywać tego szmatą. Deska rozdzielcza moim zdaniem do wymiany, co jest pewną dokuczliwością.

Ja bym tego egzemplarza nie skreślał, jak ktoś chce kupić to warto, aby sam ocenił stan techniczny. Nie ma co koledze utrudniać sprzedaży, bo być może Twoje osądy są niesprawiedliwe.

Dyskusyjna jest natomiast cena auta, moim zdaniem wysoka jak na 1G ale to już potencjalny kupiec musi osądzić, czy warto. Napewno doprowadzenie auta do takiego stanu wizualnego pochłonęło conajmniej połowę wartości auta. Tylne lampy też są na plus, a wymuszenie świecenia kierunków na pomarańczowo to kwestia wystarczająco mocnych zielonych żarówek.

Pozdrawiam

n3000 - 07-11-2009, 15:41

Witam, tak się składa że znam właściciela i autko i powiem że to jeden z najbardziej zadbanych i doinwestowanych eclipsów 1G jakie oglądałem, silnik chodzi ładnie i auto zbiera się jak trzeba, mówienie że to zajechany egzemplarz to czysta złośliwość.
Nikoś - 07-11-2009, 16:06

Dokładnie nie możemy osądzać czegoś, czego nie widzielismy i nie oglądaliśmy.
Kazetel - 12-11-2009, 19:24
Temat postu: Kłamstwa...
Witam, znam dobrze to auto i nie powiedzial bym ze auto jest katowane, wrecz przeciwnie auto jest bardzo zadbane. Nie widzialem tak zadbanej jedynki. A jesli chodzi o autora postu, skoro nie mozna jezdzic na tych lampach to dlaczego nie zabrales dowodu podczas kontroli (prawdopodobnie wtedy widzial miejsce na monitor)? Tak, tak panowie, autorem jest policjant z Rewala, ktory najwidoczniej zazdrosci samochodu i ewidentie psuje opinie auta, ktore zasługuje na podziw.

P.S. Ekran LCD jest juz zamontowany i obszyty alkantarą (wyglada jak seryjna deska z lcd)

A jeszcze jedno, skoro jestes takim mitsumianiakiem to powienienes wiedziec ze w 1g nie bylo poduszek, wiec dzwon nie mial by nic wpolnego z dziura ktora widziales...!

Łamacz-4g63 - 12-11-2009, 20:09
Temat postu: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=44350
witam wszystkich jestem wlascicielem zlotego eclipsa dzieki za wsparci [EDIT]
arczi - 12-11-2009, 20:21

witam...
jestem poprzednim właścicielem tego samochodu i składałem go od podstaw ponadto regularnie serwisuję to auto..tak więc bzdury pisane przez tego śmiesznego kolesia są nie prawdą..
gościu nie wie co pisze albo robi to specjalnie (bo poldkiem nie może dogonić eclipsa 8) )
autko jest w super stanie, polecam, każdy kto obejrzy to auto powie to samo..
:chain:

Łamacz-4g63 - 12-11-2009, 20:37
Temat postu: [1G 90-94] Przestroga dla potencjalnych kupców - Eclipse 1G
[EDIT] sledzenie i upokarzane mojego miska publicznie nie bylo dobrym pomyslem gdyz wiekszosc ludzi wykazala sie wysoka kultura i nawet mnie nie znajac oraz samocodu nie osadzili mnie tak jak ty bez zadnych ogledzin nie wiem jaki miales cel ale ci nie poszlo a dodam tylko dla wszystkich zainteresowanych ze autko zakupilem od wroobla szerzej znanego jako arczi ktory jest wlascicielem 700 konnego 2g i wszystkie mechaniczne sprawy zalatwiam u niego [EDIT] zostaw ocene zainteresowanym ja tam jezdze i jestem zadowolony z nie go [EDIT]

Kolego rozumiem Twoją irytację, ale jednym postem złamałeś dwie zasady. Na przyszłość proszę o wstrzymanie z wycieczkami osobistymi i przechawłkami o łamaniu KRD. / Adaho

j13mk - 12-11-2009, 22:18

Kazetel napisał/a:
wrecz przeciwnie auto jest bardzo zadbane.
Tak z zewnątrz wygląda bardzo ładnie :)
Kazetel napisał/a:
skoro nie mozna jezdzic na tych lampach to dlaczego nie zabrales dowodu podczas kontroli
Po pierwsze być człowiekiem, bo mogłem, zaznaczam mogłem tak uczynić... i do tego uwalić stację diagnostyczną... tylko po co?
Kazetel napisał/a:
Tak, tak panowie, autorem jest policjant z Rewala, ktory najwidoczniej zazdrosci samochodu i ewidentie psuje opinie auta, ktore zasługuje na podziw.
:shock: :shock: Straszne rzeczy! :shock:
Cytat:
A jeszcze jedno, skoro jestes takim mitsumianiakiem to powienienes wiedziec ze w 1g nie bylo poduszek, wiec dzwon nie mial by nic wpolnego z dziura ktora widziales...!
Tylko czy a napisałem, że były poduszki?? Przeczytaj mój post ponownie!
arczi napisał/a:
jestem poprzednim właścicielem tego samochodu i składałem go od podstaw ponadto regularnie serwisuję to auto..
To jesteś , czy byłeś właścicielem... a może właściciel zalogował sie na kilka nicków, bo mu się myli :P
Łamacz-4g63 napisał/a:
gdyz wiekszosc ludzi wykazala sie wysoka kultura
Czego tobie brakuje.. niestety
Łamacz-4g63 napisał/a:
nawet mnie nie znajac
Czy ja Ciebie znam człowieku?
Łamacz-4g63 napisał/a:
zostaw ocene zainteresowanym ja tam jezdze i jestem zadowolony z nie go
W "1" poście wyraziłem swoją opinię nt. autka i w jaki sposób jest użytkowane... nic więcej. Przestroga dla kupców aktualna!

P.s. dla admina/moda - musiałem udzielić kilku odpowiedzi, czym mogłem złamać regulamin, sorki!

Hubeeert - 12-11-2009, 22:22

koniec tego dobrego.