Zamknięty przez: Hubeeert 12-11-2009, 22:22 |
[1G 90-94] Przestroga dla potencjalnych kupców - Eclipse 1G |
Autor |
Wiadomość |
j13mk
Mitsumaniak

Auto: był Galant 2.4 GDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 284 Skąd: Car-nice (West Coast)
|
Wysłany: 01-11-2009, 09:28 [1G 90-94] Przestroga dla potencjalnych kupców - Eclipse 1G
|
|
|
Ostatnio przegladając aukcje zauważyłem znajome autko - Eclipse 1G na rej. ZPL ale jeżdżący pow wybrzeżu rewalskim - autko z zewnątrz prezentuje się ładnie, ale... nie wszystko złoto co się świeci >>LINK<<
I tu przestrzegam wszystkich potencjalnych chętnych:
- właściciel nim nie jeździł tylko "fruwał"- cały sezon było słychać wycie silnika z tego Eclipse (kierowca: młody łepek, który przepisy ma w ...poważaniu i cisnął gaz do deski),
- w miejscu gdzie na foto znajduje się koszulka (kokpit) - wielka dziura i trochę (chyba) szpachli/żywicy - być może był dzwon, tego nie wiem,
- lampy tył - do wymiany: kierunkowskazy barwy czerwonej (wersja na USA).
Głownie chodzi o to, że widywałem to autko w ruchu i jak było użytkowane - nie polecam! |
_________________ 01706/KMM - J13MK |
|
|
|
 |
LEWY
Mitsumaniak

Auto: LANCER EVO II
Pomógł: 11 razy Dołączył: 26 Gru 2006 Posty: 516 Skąd: Prabuty/Gdynia
|
Wysłany: 01-11-2009, 09:36
|
|
|
szkoda ze zasłonił to koszulką,
ale 1g nie ma wogóle poduszek więc dzwon nie miałby z tą dziurą nic wspólnego.
Z opisu można wnioskowac ze doinwestowany, ale skoro piszesz że katowany. |
|
 |
piotruś
Forumowicz ,DZIECI KWIATY.''
Auto: ford S-Max.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 243 Skąd: ZGIERZ
|
Wysłany: 01-11-2009, 09:47
|
|
|
Myślę że cena jest jak za GTX ,ale to przecież podstawowy model GS. a za tą cene to może nabyć 2 szt . bajery nie każdemu podchodzą może to być badziew ośmieszający . |
|
|
|
 |
MATi1G
Forumowicz
Auto: Eclipse 1G N/A
Pomógł: 14 razy Dołączył: 06 Lip 2009 Posty: 337 Skąd: WWA/Raszyn
|
Wysłany: 03-11-2009, 14:12
|
|
|
Tej dziury tam juz nie ma bo jest ekran LCD wstawiony masz troche stare informacje a to że nim cisnął ostro nie nic wspólnego z tym że koleś nie dbał o auto bo dbał auto, silnik był składany od zera na bardzo dobrych czesciach, auto było na zlocie MEKP w Toruniu w tym roku i prezentuje się świetnie ... |
|
|
|
 |
j13mk
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-11-2009, 18:45
|
|
|
MATi1G napisał/a: | bo jest ekran LCD | To co robi tam koszulka, zasłania ekran? Tak jak pisałem "widziałem go w sezonie letnim na okrągło"... co do dbania o samochód, cóż zarżnąć silnik też można szybko, a tak wyglądała jazda tego gościa... istny KAT!
[ Dodano: 03-11-2009, 18:48 ]
MATi1G napisał/a: | i prezentuje się świetnie ... | j13mk napisał/a: | nie wszystko złoto co się świeci |
|
|
|
|
 |
MATi1G
Forumowicz
Auto: Eclipse 1G N/A
Pomógł: 14 razy Dołączył: 06 Lip 2009 Posty: 337 Skąd: WWA/Raszyn
|
Wysłany: 04-11-2009, 08:08
|
|
|
wtedy tego ekranu tam jeszcze nie było i dlatego ta koszulka,teraz juz jest |
|
|
|
 |
Bartek3g
Forumowicz Już mgr inż. :)
Auto: Eclipse GTS - 3g 3.0 V6
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Sty 2009 Posty: 216 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 05-11-2009, 00:18
|
|
|
j13mk, ale w czym problem? czyms Ci podpadl, ze za wszelka cene probujesz mu utrudnic sprzedaz?
A propo "katowania" ktorym zapewne nazywasz jazde do maksymalnych obrotow, to chyba mniej szkodliwe jest to niz mulenie na zaniskich obrotach. Silnik jest po to zeby sie krecil, a auto po to zeby dawalo satysfakcje. Jesli tylko nie krecil go na zimnym silniku to wcale nie jest on zakatowany. |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 05-11-2009, 09:06
|
|
|
Ja też w takim razie katuję auto, bo do czerwonego kręcę go kilkanaście razy dziennie a silnik jest w świetnym stanie i nie bierze oleju. Regularna wymiana oleju, filtrów, uszczelek i rozrządu i silnik będzie chodził jak złoto przez bardzo długi czas...Silnik jeżdżony "po emerycku", na którym się oszczędza, przeciąga zmiany oleju i leje najtańszy olej będzie w dużo gorszym stanie...Poza tym ten silnik trzeba porządnie zakręcić aby wykrzesać z niego conieco mocy, tak naprawdę dostaje kopa gdzieś od 4-4,5k obrotów. Wtedy silnik czuje się najlepiej, ale dla niektórych to już jest katowanie... |
|
|
|
 |
j13mk
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-11-2009, 11:08
|
|
|
Bartek3g, viader, opisuję co widziałem, mógłbym dodać od siebie jeszcze kilka "wymyślonych rzeczy", ale nie o to mi chodzi... dla mnie to autko to niestety zajeżdżony Eclipse. Tyle w temacie. |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 05-11-2009, 12:41
|
|
|
Ale sprawdziłeś stan techniczny? Byłeś tym autem na stacji diagnostycznej albo na hamowni? Jeśli nie to twoje zdanie nie jest zbyt wiele warte. Nazywanie auta złomem tylko dlatego, że ktoś nim ostro jeździ jest nie na miejscu. Z tego co widziałem na zlocie auto jest dopieszczone i bardzo doinwestowane. Poza tym to auto zostało stworzone do ostrej, sprawiającej przyjemność jazdy i napewno konstruktorzy przewidzieli, że będzie traktowane tak a nie inaczej. Silnik ma stosowne ograniczenia i ostra jazda mu nie szkodzi...Jeśli miałbym kupić znowu 1G to te bym bardzo chętnie kupił, bo to jedna z ładniejszych sztuk w PL... |
|
|
|
 |
Nikoś
Mitsumaniak
Auto: 2 razy civic 5G
|
Wysłany: 05-11-2009, 14:15
|
|
|
Poza tym to auto zostało stworzone do ostrej, sprawiającej przyjemność jazdy
Nie do konca do sportowej jazdy, bo wiele aut z tych samych lat i otych samych parametrach zostawiają eclipse z tyłu. A ciągnięcie obrotów do granic morzliwości w bardzo częstym wykonaniu też niejest bezpieczne i zdrowe dla silników. Ja osobiście nie katuje tak swojego clipera bo wiem jakie drogie są części. |
_________________ Nikoś widzi Nikoś wie, że trzy diamenty są THE BEST |
|
|
|
 |
Kazber
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 1G 2.0 DOHC
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Sie 2009 Posty: 172 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 05-11-2009, 17:48
|
|
|
a tam gadacie takie auta kupuje się po to aby nimi śmigać, nie ma sensu kupować takiego cuda aby to tylko stało i się kurzyło, no bo zaraz coś się popsuje, zero frajdy, auto ma dawać przyjemność z jazdy, a części do 1g nie są znowu jakoś kosmicznie drogie, ważne aby tylko nie pałować go na zimnym silniku i po ostrzejszej jeździe dać mu trochę popracować zanim go zgasimy no i wszystkie niezbędne wymiany eksploatacyjne na czas i auto będzie śmigać i dawać frajdę...
ps. oczywiście nie mówię tu o skrajnym pałowaniu czyli ciągnięcie go długo na wysokich obrotach w czerwonym polu czy paleniu nim gumy i zarzynaniu przegubów, 1g idzie dobrze tak do 6500 rpm więc nie ma za dużo sensu go wyżej kręcić. |
|
 |
Bartek3g
|
Wysłany: 05-11-2009, 18:42
|
|
|
j13mk, dalej nie rozumiem powodow Twojego "spoleczniactwa". Ja rozumiem, ze fajnie ostrzec przed mina, ale to juz lekka przesada skoro sa tu osoby ktore auto widzialy na zywo i uwazaja, ze jest zadbane. |
|
|
|
 |
j13mk
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-11-2009, 19:40
|
|
|
viader napisał/a: | Ale sprawdziłeś stan techniczny? Byłeś tym autem na stacji diagnostycznej albo na hamowni? Jeśli nie to twoje zdanie nie jest zbyt wiele warte. | Nie, nie byłem na diagnostyce, bo i po co? Mam Gala i nie zamieniłbym go na Eclipse, a już na pewno na tego...(Eclipse - jak dla mnie to zbyt małe autko, żeby nie było... bo zaraz panowie coś sobie dopowiedzą ).
Bartek3g napisał/a: | skoro sa tu osoby ktore auto widzialy na zywo i uwazaja, ze jest zadbane. | I jest to ich zdanie na ten temat, tak jak i moje, tylko w przeciwnym kierunku - może jestem mniej "uważany" przez kierowców Eclipse, bo jeżdżę Galem... widzę jakaś nagonka się tutaj zrobiła Autko widziałem wielokrotnie na trasie, do tego miałem możliwość zajrzenia do środka i do bagażnika (stąd wiem o dziurze w desce)... Nikoś napisał/a: | A ciągnięcie obrotów do granic morzliwości w bardzo częstym wykonaniu też niejest bezpieczne i zdrowe dla silników. | Do tego dołożyłbym nasze piękne drogi i sposób jazdy, który może bardzo wiele zmienić w stanie technicznym autka
Koniec tematu, Bartek3g, viader i tak wiedza lepiej, BO widzieli go (lub nie) raz na zlocie Pozdrawiam i odmeldowuję się... |
|
|
|
 |
Bartek3g
|
Wysłany: 05-11-2009, 20:02
|
|
|
j13mk napisał/a: | może jestem mniej "uważany" przez kierowców Eclipse, bo jeżdżę Galem... | a to juz kolegi wytwor wyobrazni j13mk napisał/a: | widzę jakaś nagonka się tutaj zrobiła | no wlasnie probuje ustalic genezy na kolegi auto
j13mk napisał/a: | Do tego dołożyłbym nasze piękne drogi i sposób jazdy, który może bardzo wiele zmienić w stanie technicznym autka | j13mk, tylko Ty nie bierzesz poprawki na to, ze wiekszosc eclipse jest w stanie podobnym do tego ktory opisujesz...to nie jest galant jak sam zauwazyles i inaczej sie tym jezdzi. Wiec odradzajac kupujacym tego konkretnego, robisz koledze na zlosc, bo moglo by sie okazac, ze inne eclipse wcale nei sa w lepszym stanie... j13mk napisał/a: | Koniec tematu, Bartek3g, viader i tak wiedza lepiej, BO widzieli go (lub nie) raz na zlocie | Oj nie wiedza lepiej tylko akurat musialem zglosic Veto w tej sprawie bo uwazam, ze Twoj temat jest poniekad krzywdzacy. Auta nie widzialem, ale na wstepie nei spodobalo mi sie to co psizesz. Dla scislosci nie znam goscia, auta nei widzialem, oraz nie ma tu solidarnosci "eclipse'ow". j13mk napisał/a: | Pozdrawiam i odmeldowuję się... | Ja rowniez |
|
|
|
 |
|