[92-96]Galant E5xA - Kontrolka ręcznego
Owczar - 16-02-2010, 17:47
Miało, jak wcisnąłeś tłoczki to podniósł się poziom płynu.
Wszyc - 16-02-2010, 18:32
Zweryfikujemy później mamba mam to samo świeci mi się kontrolka ręcznego a nie mam praktycznie z tyłu w ogóle klocków ale płynu mam odpowiednią ilość
mam wszystko okey pływak okey stan płynu ok serwo działa jak ta lala i ręczny spuszczony
co prawda z logicznego puntu widzenie nie mogę sobie wyobrazić by coś stopień zużycia hamulców miał do tego gdyż na zacisku nie ma żadnej elektryki ani czegokolwiek co by kontrolowało ten stan a tłoczki wraz z zużyciem klocków przybliżają się do tarczy więc jeżeli płyn został uzupełniony jak w moim przypadku to ciężko to ze sobą powiązać lecz ja już z tym samochodem jestem otwarty na wiele wiec zobaczymy... jak zarobie i wymienię hamulce tył to ostatecznie rozwieją się wątpliwości (chodź samemu mi się w to wierzyć nie chce)
luki_84 - 16-02-2010, 23:26
Zajrzyj pod kierownicę i przyjrzyj się pompce sprzęgła. U mnie właśnie to było przyczyną świecenia się kontrolki (puścił simering ).
Swoją drogą przypomniałem sobie, że jak dla mnie ten zestaw z IC do reg. pompki jest niekompletny. Był tam: kapturek (ten co widać w kabinie), simering "duży" ( a powinny być 2szt.), simerigring "mały", pierścień segera .
Jeśli ktoś będzie regenerował polecam kupić 2 kpl. lub jeden i poszukać tego większego simeringa oddzielnie .
mamba99 - 17-02-2010, 12:27
Przyszło mi na myśl, żeby sprawdzić pod przegrodą miedzy siedzeniami czujnim hamuca ręcznego. Tam jest mocowanie czujnika, przy którym mozliwe, że się on poluzował lub wygiał.
Wszyc - 17-02-2010, 17:25
ogólnie zaczęła się mi palić lampka po wymianie hamulców przód i odpowietrzeniu ale wszystko raczej zrobione zostało ok bo ładnie hamulce działają
|
|
|