[92-96]Lancer CB0 - Czasem przerywa na niskich obrotach, 1.6 16v
Adeczek - 17-05-2010, 13:53
areksz121 nie uporlame sie i nie wiem czy mam jakies bledy bo nie wiem jak to sprawdzic ale jak da sie jakos skasowac w prosty sposob bledy to po co je sprawdzac tylko napisz mi jak.
aha i ostatnio jezdzilem non stop na benzynie obroty bykly lepsze nie skakaly tak bardzo ale chociaz jak spadly to samochud nie gasl a na gazie masakra nie dalo sie jezdzic na kazdych swiatlach samochud mi gasl
idas - 17-05-2010, 18:22
Adeczek napisał/a: | ale jak da sie jakos skasowac w prosty sposob bledy to po co je sprawdzac |
To żart mam nadzieję:) chociażby po to aby wiedzieć co niedomaga:) Skasowanie błędów z pamięci komputera nie pomoże w ich usunięciu. Poza tym po takim "skasowaniu" błędy powrócą.
Chociażby w tym temacie jest opisane odczytywanie błędów:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=50885
http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0
No i strona Krzyżaka:)
http://www.mitsubishifan.webpark.pl/
koli - 26-10-2010, 18:11
odgrzewam kotleta, gdyz problem szarpania powrocil. (na niskich obrotach przy duzym obciazeniu zdarza sie coraz czesciej ze silnik szarpie (tak jak by przez chwile nie dostawal iskry)
Dodam ze za pierwszym razem wyczyscilem kopulke, palec wymienilem prewody i nadal bylo tak samo. Po wymianie swiec problem ustapil.
Od wymiany swiec minelo pol roku, i 6500 km, wiec dlacego mogly sie tak szybko zuzyc??
silnik nie bierze oleju, ale duzo paliwa lyka
j-rules - 27-10-2010, 13:41
mozna by postawic na regulacje zaworów. Nie jestem ekspertem, wiec niech sie wypowie ktos bardziej ogarniety. Ale u mnie tez taki problemik jest. A nie regulowalem jeszcze
Lopullus - 27-10-2010, 22:18
Witam.
Mam taki sam problem jak koli słychać że silnik przerywa na niskich obrotach tak to chodzi ładnie, kreci się, przyśpiesza ale na luzie słychać takie dławienia i szarpania a obroty spadają przez co słychać jak by był to diesel. Hehe też go kupiłem wczoraj ; ). Zrobię jak radziliście wymienia te kable, świece i ten filtr powietrza, zdam relację czy to dało efakt .
Pozdro
rosomak1983 - 28-10-2010, 09:57
j-rules napisał/a: | mozna by postawic na regulacje zaworów. |
bdb pomysł
Lopullus - 28-10-2010, 11:41
ile taka regulacja może kosztować ?
Hugo - 28-10-2010, 15:00
Lopullus napisał/a: | ile taka regulacja może kosztować ? | 50-150 zł.
koli - 28-10-2010, 15:11
...ale mi nie przerywa na luzie. Na wolnych obrotavh jest wszystko ok. Przyrywa mi tylko i wylacznie pod obciazeniem (np. jadac na dwojce 20 km/h i dodajac 3/4 gazu ze trzy razy potrafi szarpnac)
A moze regulacja zaplonu?
Lopullus - 29-10-2010, 17:07
Jak już mówiłem zdam relacje co u mnie było. Szarpanie ustało po wymianie świec. Teraz chodzi spoko na luzie. Co prawda jeszcze za głośno chodzi ale to podobno przez olej, ale po wszystkich świętych będę wymieniał rozrząd to i olej się wymieni.
Pozdro
koli - 29-10-2010, 21:55
kurcze jestem pewien ze u mnie tez po wymianie swiec bedzie ok. Nie chodzi juz tutaj o wydatek rzedu 40 zl na 6000 km, ale skoro po tak krotkim dystansie swiece sa do wymiany to co moze byc nie tak??
Lopullus - 29-10-2010, 23:55
Ekspertem nie jestem ale jak były słabe świece albo silnik jest już leciwy, bądź paliwo jakie dostawał jest marnej jakości to tak może być. Wiesz może przewody jeszcze nawalają. Z tego co mi wiadomo jak świece przestają dawać odpowiednią iskrę to znaczy że są brudne albo wypalone, przeczyść może je najpierw.
Piotras88 - 03-11-2010, 23:04
Moja rada: otwórz maskę wieczorem i popsikaj przewody i kopułkę jakimś płynem do szyb, jak zobaczysz, jak lata prąd po przewodach, albo kopułce, to masz odpowiedź. Kiedyś kupiłem byle jakie przewody i po roku dostały przebicia, samo wyczyszczenie kopułki też mogło nie pomóc, może przyda się wymiana...
|
|
|