To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - Stukanie przy skręcaniu

Misieklbn - 23-03-2010, 00:03

NKN G15005 takie mam przeguby jeśli dobrze pamietam ale musiałbym sprawdzic, cena musiałbym odnaleźc fakture za dużo tego było :) a napinacz zdiagnozował mi mechanik ponoc zaczałeło coś gwizdac w rozrządzie i w środku napinacz miał olej a nie powinien go tam miec nie jestem mechanikiem więc wziąłem na reklamacje 2 i świstanie ustąpiło ale teraz zostało mi pozbycie się wycia jak dodaję gazu jest takie charakterystyczne łiiiii jakby sie jakis silniczek elektryczny załączał, ale ponoc to ma zniknąc wraz z km mają sie wszystkie rolki paski ułożyc koledzy z Hond tez mieli coś takiego.. poza tym mam luz na rolce od pompy wspomagania. zobaczymy na razie mam na uwadze docieranie silnika a oprócz tego wychodzą różne inne ciekawe historie :|

[ Dodano: 23-03-2010, 00:13 ]
jeśli chodzi o mechanika to raczej zna się na rzeczy wiadomo każdy jest człowiekiem i może się pomylic, ale mam nadzieję, że to nie jego wina, ale wejdę jeszcze raz do kanału i się upewnię że nic nie obciera. A przeguby jakiej firmy japońskiej polecacie do Ecli ???

barteski - 23-03-2010, 08:33

zakładałem kilka razy JAPAN LINE i nikt nie reklamuje chodz klocków bym wrzyciu niezałozył osobiscie bym polecił HDK
zenek_bb - 23-03-2010, 09:45

barteski napisał/a:
nie reklamuje
tutaj ładnie
barteski napisał/a:
wrzyciu niezałozył
a tutaj 2 wyrazy i 3 błędy ;p w życiu nie założył ;p

Misieklbn napisał/a:
napinacz zdiagnozował mi mechanik ponoc zaczałeło (czyt. zaczęło) coś gwizdać w rozrządzie
może to ktoś potwierdzić? bo mi w silniku 7 bolt coś zaczęło lekko pogwizdywać i byłem pewien że to rolka jakaś traci powoli chęć do kręcenia, i niewiem czy na gwałt coś wymieniać czy jeździć dopóki nie poskładam drugiego silnika 6 bolt, bo ten 7 bolt i tak bierze troche za dużo oleju...więc idzie PAPA tylko jak ma mi głowice przywitać to wolałbym coś grzebnąć... pomoże ktoś?
Misieklbn - 23-03-2010, 13:52

u mnie jest luz na rolce od wspomagania i przez to mi wydaje taki dźwięk jak łiiii... :) u mnie wszystkie rolki, paski, rozrządu, klinowe są nowe, to łiiii słychac jak jadę i dodaję gazu kiedyś w Nissanie Primerze Dziadka też był taki elektryczny podźwięk jak dodawał gazu jak zwalniał to dźwięk malał...
zenek_bb - 23-03-2010, 20:39

u mnie to nie rolka od wspomagania ani alternator, chyba grzebne zanim sie rozpadnie ;p pewnie jakaś rolka...