Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] bardzo dziwny objaw
Anonymous - 27-03-2010, 11:30
ta kontrolka ASc OFF to zapala i gasnie przy odpalaniu, jak przekrecam stacyjke zapalaja sie kontrolki i gasna , odpalam auto ponownie zapala sie ASC OFF i po odpaleniu zgasnie, a podczas tej nieprzyjemnej sytuacji zapalil mi sie samochod z tym poslizgiem pozniej wszytsko zgasło pojawiło sie ponownie. Ale jak ruszam na piasku i dodam lekko gazu to zawsze zapala mi sie ASC ten samochodzik z pozlizgiem.
13zbyszek13 - 27-03-2010, 11:41
sprawdzałem u siebie to przy odpalani po zgaśnięciu świecy i odpaleniu kontrolka ASC Off mignie i jej niema.A samochodzik to 100% uslizneło Ci się koło , ale sprawdzić w ASO nie zaszkodzi
tommylec - 05-04-2010, 21:00
Witam! Może za krótko jeżdżę Out II (4500 tys. km- miesiąc...) ale wydaje mi się że kontrolka ASC OFF zapala się jeżeli ten system jest WYŁĄCZONY. Po prostu fabryka założyła, że jeździ się z włączonym ASC cały czas. Może system został wyłączony przypadkowo? Jednak zawitać do serwisu nie zaszkodzi
karol_alasz - 06-04-2010, 01:09
tommylec napisał/a: | Może system został wyłączony przypadkowo? |
Trochę trudno jest wyłączyć ten system przypadkowo,bo dość długo trzeba cisnąć przycisk go wyłączjący...Poza tym to działa tylko w jednej "sesji"-jak zgasisz silnik i ponownie go zapalisz to znowu będziesz miał ASC włączony (to taki default).
tommylec - 06-04-2010, 17:29
Nawet o tym nie wiedziałem Ale to chyba dobrze, że system załącza się po starcie silnika... Ja tylko raz próbowałem wyłączyć system doświetlania zakrętów, więc myślałem, że wyłączenie ASC jest równie proste. Ale dobrze wiedzieć- znowu się czegoś nauczyłem
lexus - 06-04-2010, 18:23
a propo systemu doświetlania zakrętów czy działa wszędzie czy tylko w jakiejś opcji
sibkods - 06-04-2010, 18:36
Nie wiem jak w Out 2010, ale np. w Fiacie Bravo halogen włącza sie po włączeniu kierunkowskaza.
karol_alasz - 07-04-2010, 01:07
sibkods napisał/a: | Nie wiem jak w Out 2010, ale np. w Fiacie Bravo halogen włącza sie po włączeniu kierunkowskaza. |
Ale to powienien byc zupełnie inny halogen niż przeciwmgielny (inny kąt świecenia)...Juz o tym było na forum...
ZbigniewD - 07-04-2010, 01:12
lexus napisał/a: | a propo systemu doświetlania zakrętów czy działa wszędzie czy tylko w jakiejś opcji | jak kręcisz kierownicą to sie zaplają dodatkowe żarówki
13zbyszek13 - 07-04-2010, 10:07
a w miśku jest coś takiego jak system doświetlania zakrętów ?
mitsu00 - 07-04-2010, 10:10
13zbyszek13 napisał/a: | a w miśku jest coś takiego jak system doświetlania zakrętów ? |
Od MY 2010. Ale wszelkie pseudodoświetlanie typu zapalenie halogenu czy dodatkowej żarówki to zwykły, tandetny szajs. W moim 2-gim aucie są prawdziwe skrętne reflektory i to działa......
ZbigniewD - 07-04-2010, 10:26
mitsu00 napisał/a: | 13zbyszek13 napisał/a: | a w miśku jest coś takiego jak system doświetlania zakrętów ? |
Od MY 2010. Ale wszelkie pseudodoświetlanie typu zapalenie halogenu czy dodatkowej żarówki to zwykły, tandetny szajs. W moim 2-gim aucie są prawdziwe skrętne reflektory i to działa...... | dużo lepiej działają "tandetne" żarówki niż doświetlanie całym reflektorami jak np mam w Volvo w Bmw też wracają do opcji doświetlania halogenami
13zbyszek13 - 07-04-2010, 10:27
dlatego pytam bo wydaje mi się że mój takiego systema ma brak
mitsu00 - 07-04-2010, 10:30
ZbigniewD napisał/a: |
dużo lepiej działają "tandetne" żarówki niż doświetlanie całym reflektorami jak np mam w Volvo w Bmw też wracają do opcji doświetlania halogenami |
To życzę ci powodzenia w zobaczeniu co się dzieje za ostrym zakrętem powiedzmy 20-30m od auta w górach, kiedy włączy ci się halogen lub pierdużaróweczka, świecąca na metr-2 od auta......
ZbigniewD - 07-04-2010, 10:39
mitsu00 napisał/a: | ZbigniewD napisał/a: |
dużo lepiej działają "tandetne" żarówki niż doświetlanie całym reflektorami jak np mam w Volvo w Bmw też wracają do opcji doświetlania halogenami |
To życzę ci powodzenia w zobaczeniu co się dzieje za ostrym zakrętem powiedzmy 20-30m od auta w górach, kiedy włączy ci się halogen lub pierdużaróweczka, świecąca na metr-2 od auta...... | jak człowiek ma problemy ze wzrokiem to nie powinien jeździć w nocy po górach i obojętnie czy skręcają reflektory żarówki czy mamy 1000 w na dachu
sporo jeżdżę po alpach z racji zamieszkiwania i największą frajdę daje mi w prowadzeniu 993 które ma reflektory z mienionej epoki i nic nie doświetla
|
|
|