To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] bardzo dziwny objaw

Anonymous - 27-03-2010, 11:30

ta kontrolka ASc OFF to zapala i gasnie przy odpalaniu, jak przekrecam stacyjke zapalaja sie kontrolki i gasna , odpalam auto ponownie zapala sie ASC OFF i po odpaleniu zgasnie, a podczas tej nieprzyjemnej sytuacji zapalil mi sie samochod z tym poslizgiem pozniej wszytsko zgasło pojawiło sie ponownie. Ale jak ruszam na piasku i dodam lekko gazu to zawsze zapala mi sie ASC ten samochodzik z pozlizgiem.
13zbyszek13 - 27-03-2010, 11:41

sprawdzałem u siebie to przy odpalani po zgaśnięciu świecy i odpaleniu kontrolka ASC Off mignie i jej niema.A samochodzik to 100% uslizneło Ci się koło , ale sprawdzić w ASO nie zaszkodzi
tommylec - 05-04-2010, 21:00

Witam! Może za krótko jeżdżę Out II (4500 tys. km- miesiąc...) ale wydaje mi się że kontrolka ASC OFF zapala się jeżeli ten system jest WYŁĄCZONY. Po prostu fabryka założyła, że jeździ się z włączonym ASC cały czas. Może system został wyłączony przypadkowo? Jednak zawitać do serwisu nie zaszkodzi :wink:
karol_alasz - 06-04-2010, 01:09

tommylec napisał/a:
Może system został wyłączony przypadkowo?

Trochę trudno jest wyłączyć ten system przypadkowo,bo dość długo trzeba cisnąć przycisk go wyłączjący...Poza tym to działa tylko w jednej "sesji"-jak zgasisz silnik i ponownie go zapalisz to znowu będziesz miał ASC włączony (to taki default).

tommylec - 06-04-2010, 17:29

Nawet o tym nie wiedziałem :?: Ale to chyba dobrze, że system załącza się po starcie silnika... Ja tylko raz próbowałem wyłączyć system doświetlania zakrętów, więc myślałem, że wyłączenie ASC jest równie proste. Ale dobrze wiedzieć- znowu się czegoś nauczyłem :biggrin:
lexus - 06-04-2010, 18:23

a propo systemu doświetlania zakrętów czy działa wszędzie czy tylko w jakiejś opcji
sibkods - 06-04-2010, 18:36

Nie wiem jak w Out 2010, ale np. w Fiacie Bravo halogen włącza sie po włączeniu kierunkowskaza.
karol_alasz - 07-04-2010, 01:07

sibkods napisał/a:
Nie wiem jak w Out 2010, ale np. w Fiacie Bravo halogen włącza sie po włączeniu kierunkowskaza.

Ale to powienien byc zupełnie inny halogen niż przeciwmgielny (inny kąt świecenia)...Juz o tym było na forum...

ZbigniewD - 07-04-2010, 01:12

lexus napisał/a:
a propo systemu doświetlania zakrętów czy działa wszędzie czy tylko w jakiejś opcji
jak kręcisz kierownicą to sie zaplają dodatkowe żarówki
13zbyszek13 - 07-04-2010, 10:07

a w miśku jest coś takiego jak system doświetlania zakrętów ?
mitsu00 - 07-04-2010, 10:10

13zbyszek13 napisał/a:

Od MY 2010. Ale wszelkie pseudodoświetlanie typu zapalenie halogenu czy dodatkowej żarówki to zwykły, tandetny szajs. W moim 2-gim aucie są prawdziwe skrętne reflektory i to działa......

ZbigniewD - 07-04-2010, 10:26

mitsu00 napisał/a:
13zbyszek13 napisał/a:

Od MY 2010. Ale wszelkie pseudodoświetlanie typu zapalenie halogenu czy dodatkowej żarówki to zwykły, tandetny szajs. W moim 2-gim aucie są prawdziwe skrętne reflektory i to działa......
dużo lepiej działają "tandetne" żarówki niż doświetlanie całym reflektorami jak np mam w Volvo w Bmw też wracają do opcji doświetlania halogenami
13zbyszek13 - 07-04-2010, 10:27

dlatego pytam bo wydaje mi się że mój takiego systema ma brak
mitsu00 - 07-04-2010, 10:30

ZbigniewD napisał/a:

dużo lepiej działają "tandetne" żarówki niż doświetlanie całym reflektorami jak np mam w Volvo w Bmw też wracają do opcji doświetlania halogenami

To życzę ci powodzenia w zobaczeniu co się dzieje za ostrym zakrętem powiedzmy 20-30m od auta w górach, kiedy włączy ci się halogen lub pierdużaróweczka, świecąca na metr-2 od auta...... :wink:

ZbigniewD - 07-04-2010, 10:39

mitsu00 napisał/a:
ZbigniewD napisał/a:

To życzę ci powodzenia w zobaczeniu co się dzieje za ostrym zakrętem powiedzmy 20-30m od auta w górach, kiedy włączy ci się halogen lub pierdużaróweczka, świecąca na metr-2 od auta...... :wink:
jak człowiek ma problemy ze wzrokiem to nie powinien jeździć w nocy po górach i obojętnie czy skręcają reflektory żarówki czy mamy 1000 w na dachu
sporo jeżdżę po alpach z racji zamieszkiwania i największą frajdę daje mi w prowadzeniu 993 które ma reflektory z mienionej epoki i nic nie doświetla