[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Śrubka wpadła mi do rozrządu.
londolut - 14-04-2010, 14:39
Z tego co pamiętam to na 99% nie. Nie potrafię się wbić na ruskiego CAPSa z roboty i nie mam jak sprawdzić.
PatricoWroc napisał/a: | w którym miejscu tak mniej więcej znajduje się rozrusznik? | Jest przykręcony do skrzyni od góry. Jak zdejmiesz całe plastiki z puszki powietrznej to powinno go być widać.
PatricoWroc - 14-04-2010, 14:42
No dobra, odkręcę rozrusznik i włożyć tam śrubokręt żeby zablokować?
Nie chcę niczego uszkodzić dlatego pytam.
A czy przy odkręcaniu koła pasowego mogę przestawić rozrząd? Jak zobaczyć czy jest dobrze ustawiony?
robertdg - 14-04-2010, 14:43
londolut, od spodu w skrzyni widze wizjer, wiec powinno dac sie zablokowac
[ Dodano: 14-04-2010, 14:46 ]
Tu masz do pobrania instrukcje serwisowa http://www.e-elektron.pl/...tLancer9295.htm plik11.pdf strona 71 jest opis i wizualizacja obrazkowa jak ustawic na znaki.
mkm - 14-04-2010, 14:51
Z tego co pamietam jest dostep do kola zamachowego bez koniecznosci demontazu rozrusznika. Jest tam oslona blaszana.
PatricoWroc - 14-04-2010, 14:59
mkm napisał/a: | Z tego co pamietam jest dostep do kola zamachowego bez koniecznosci demontazu rozrusznika. Jest tam oslona blaszana. |
gdzie tak mniej więcej szukać tej blachy?
mkm - 14-04-2010, 15:00
Na laczeniu silnika ze skrzynia biegow od spodu.
PatricoWroc - 14-04-2010, 15:04
Okej, dzięki wielkie za info. Zaraz idę i spróbuję to odkręcić.
robertdg - 14-04-2010, 15:14
mkm napisał/a: | Na laczeniu silnika ze skrzynia biegow od spodu. | od samego poczatku o tym mówiłem, ale londolut się uparł ze nie ma i mnie wprowadził w błąd
PatricoWroc - 14-04-2010, 15:52
Jest ta pokrywka. odkręciłem ją i mam koło zamachowe. Tylko pytanie do Was moi mili jak i czym je zablokować by odkręcić te koła pasowe. Zależy mi trochę na czasie bo chciałbym dzisiaj odpalić auto, a nie chcę zepsuć koła czy coś.
robertdg - 14-04-2010, 16:12
musisz dobrym śrubokrętem ślusarskim pewnie zablokować koło zamachowe, to poprotu musisz wyczuc, nikt Ci nie powie gdzie dokładnie i w który ząb na kole masz włożyć śrubokręt, silnik masz zabudowany w aucie wiec troche to utrudnia, ale pomysl troche i napewno dasz rade, wez sobie kogos do pomocy
PatricoWroc - 14-04-2010, 16:14
Właśnie nie bardzo mam kogo wziąć, bo u Mnie na dzielnicy to same lewusy, no ale mam nadzieję, że dam sobie radę.
Póki co wielkie dzięki za pomoc, zaraz idę próbować to odkręcić, a potem skręcić i dam Wam znać jak poszło.
[ Dodano: 14-04-2010, 16:52 ]
A więc tak, odkręcenie tego jest chyba nie możliwe. Zjechałem na tej śrubie dwa klucze. Poniżej daje ich zdjęcie jako dowód:
Może macie jakiś pomysł jak to odkręcić? Niestety nie mam już żadnego sprawnego klucza, będę musiał sobie jakiś poradzić tym wygiętym. :/
robertdg - 14-04-2010, 17:01
PatricoWroc, odkręcaj to na "udar" weż kilowy mlotek i mocny pobijak, przywal centrycznie przez pobijak w łeb sruby ale tak aby jej nie zbic i wtedy próbuj odkrecac, wybacz ale Twoje klucze to jakas chinsczyzna
PatricoWroc - 14-04-2010, 17:06
Ten po lewej to stary polski klucz, ten po lewej z chin.
Muszę klucz wykombinować, teraz popsikam tą śrubę WD 40 i popukam młotkiem przed odkręcaniem.
Anonymous - 14-04-2010, 20:09
Dobrze byłoby mieć jakąś solidną gaz-rurkę przy takiej operacji. Klucz o tak krótkim ramieniu niestety sukcesów nie wróży...
PatricoWroc - 14-04-2010, 20:13
Dzisiaj z pomocą przybył Bartek (deejay).
Zwykłym kluczem za cholerę nie idzie tego ruszyć. Jutro Bartek przyjedzie z osprzętem, to jest kompresor i klucz pneumatyczny z udarem i miejmy nadzieję, że to ta śruba puści.
No, a pomyśleć, że Colcik stoi już drugi dzień przez mega majsterkowy klucz 10 w 1 z Biedronki.
Już nigdy takim badziewiem nic przy silniku nie kręcę, bo później same problemy są.
|
|
|