Dolnośląskie - Polecane WARSZTATY na Dolnym Śląsku
Anonymous - 08-02-2008, 00:10
Witam - a ja odnośnie mechanika - polecam Rafała 605540063 ma warsztat w pasikurowicach ( jakieś 10km od wrocka) naprawdę fachowiec, robi mi wszystkie auta od kilku lat, - polecam
Juiceman - 08-02-2008, 19:27
Poszukiwany Listem Gończym zaginął. Z tego co dowiedziałem się, typ jest na emeryturce, ma 60 na karku i już się tym nie zajmuje ;/
Może ten adres coś pomoże - słyszałem pochlebne opinie na temat tego serwisu
http://www.wrocar.pl/
tucci - 09-02-2008, 15:07
soldi a ma komore prozniowa? jesli tak to slij namiary
Szyszkowa - 08-04-2008, 12:46
tedi58 napisał/a: | Witam wszystkich miśków- odnośnie auto zakładów naprawczych do naszych aut,to dwa są na ul.Trzebnickiej,Nasypowa po obu stronach toru. |
Nasypowej nie polecam. Wymieniałem u nich oleje itp. Za pierwszym razem było OK, ale za drugim: poprosiłem o m.in. o wymianę płynu hamulcowego. Samochód odebrałem, na liczniku miał około 60 km (!) więcej niż w momencie oddania. Później, w trakcie jazdy bardzo delikatnie wibrował przy hamowaniu pedał hamulca. Początkowo nie zwracałem na to uwagi, ale z czasem wibracje stawały się coraz wyraźniejsze. Po jakimś czasie dołączył inny dźwięk dochodzący spod maski silnika. Okazało się, że uszkodzony jest akumulator ciśnienia (taka gruszka, potrzebna w związku z hydraulicznym wspomaganiem hamulców, które mam moje autko). Wymiana w ASO 1200 zł, zamienników nie produkują.
Szczęsliwie udało mi się znaleźć używkę. Dźwięki i wibracje ustąpiły. Przy wymianie okazało się, że trzeba dolać dobre 0,5 l płynu hamulcowego. Mam teraz podejrzenie czy czasem z powodu partackiej wymiany płynu na Nasypowej akumulator nie został uszkodzony (drżenie pedału pojawiło się zaraz po wizycie u nich).
Co do Automaxu- miałem kiedyś Almerę. Pojechałem do nich z objawami, które inni natychmiast zakwalifikowali jako skutek przepalenia pierścieni- oni mierzyli kompresję cylindrów, badali spaliny- a w konsekwencji chcieli "poustawiać tak, żeby spaliny były w normie"- ani słowa o pierścieniach...
W związku z powyżymi przypadkami ponawiam pytanie o warsztat zajmujący się obsługą mojego Miśka....
tucci - 01-05-2008, 17:26
mechanika pojazdowa radek krzyzanski krosnice ul. szkolna 42 tel. 509427187
Najlepszy mechanik jakiego znam. Goraco polecam.
wszyskiem moje auta byly tam naprawiane i wielu moich znajomych juz korzystka z jego uslug, nie ubolewajac nad 60km trasa do mechanika.
Anonymous - 02-05-2008, 19:44
Witam, odp dotycząca Wałbrzycha, nie pamietam ul, lecz jest to przy głownej drodze, tuż za kmendą policji jest McDonald i stacja Shell-wjazd od stacji, super warsztat i mechanik polecam
Anonymous - 24-05-2008, 18:20 Temat postu: warsztat na Buraczanej Witam,
niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem Carismy z silniczkiem 1.6 (90KM). Osoba, od której zakupiłem auto sprowadziła je rok temu z Niemiec i nic w sumie nic w nim nie robiła. Więc stoję asekuracyjnie przed koniecznością wymiany paska rozrządu i oleju. Samochód jest z 1997r. i ma na liczniku niespełna 94 tys. km, mało prawdopodobne, aczkolwiek w dokumentach niemieckich jest jeden właściciel urodzony w roku 1936, więc się łudzę troszkę Oprócz tego jeszcze czekają mnie klocki hamulcowe i okładziny z tyłu.
A do was moi drodzy forumowicze mam pytanie czy ktoś spotkał się z jakimś partactwiem w warszracie na ul. Buraczanej??
W tym warztacie za wymianę oleju i paska rozrządu (robocizna + materiały) określono koszty na 800 zł. Tanio/ dużo/ w normie??
Poleciła mi ten warsztat znajoma, ale ona serwisowała tam mazdę.
Anonymous - 17-06-2008, 20:24
ul, Brochowska Q-SERWIS, jadac ul. opolska w kierunku oławy za jetronikiem w prawo polecam, p. Jurek szef, a mechanik polecany Grzegorz-ksywka Diabeł, możecie sie na mnie powołać tj, michał g4, ceny ok, a co do roboty to całkowity brak zastrzeżeń naprawde polecam, wiedza co gdzie i jak nie znam leszego warsztatu.
Anonymous - 08-07-2008, 13:33
Ja robilem uszczelniacze zaworow na Nasypowej i jestem zadowolony,chociaz zawory sa do regulacji bo klepia jak cholera.Niedlugo zamierzam do nich wrocic na regulacje i jeszcze cos zrobic.Ogolnie jestem zadowolony i polecam ten warsztat.
seir - 20-08-2008, 22:26
TŁUMIKI - P.H.U. Bałtyk
Góralska 46 przy Robotniczej
71 781 85 85
Jeśli chcecie szybko i sprawnie naprawić tłumik to polecam ów pana. Mi polecił ten warsztat ktoś ze sklepu z częściami przy Jetronicu i miał rację - fachowa robota, bardzo szybko i konkretnie, a jak obejrzałem to aż w szoku byłem, że tak równo spawane.
PS - Fajnie byłoby zrobić temat z informacjami gdzie warto wieść nasze Mitsu we Wrocławiu, jeden moderator przenosiłby adresy do 1 posta i powstałaby dość ciekawa baza fachowców
[ Dodano: 20-08-2008, 22:33 ]
wolf napisał/a: | ul, Brochowska Q-SERWIS, jadac ul. opolska w kierunku oławy za jetronikiem w prawo polecam, p. Jurek szef, a mechanik polecany Grzegorz-ksywka Diabeł, możecie sie na mnie powołać tj, michał g4, ceny ok, a co do roboty to całkowity brak zastrzeżeń naprawde polecam, wiedza co gdzie i jak nie znam leszego warsztatu. |
Jadę tam w piątek w sprawie rozrządu. Zobaczymy ile powie
BTW. byłem u Was we wtorek, albo poniedziałek i zostawiłem zapytanie o ceny kilku części do mojego EA5A - czekam na tel. i zawitam tam jeszcze
WeinMaster - 21-08-2008, 22:33
Ja w Galu robiłem rozrząd u Wojtka o tu -> http://www.automax-perfec...&id=6&Itemid=48
Powiem tyle, że nic nie musiałem po nich poprawiać. Co do nasypowej to nic dobrego o nich nie słyszałem.
Ktoś zna dobrego elektryka ? Co się nie boi Japońskich aut ? Co nie powie, że "ja się tego nie podejmę" ?
czekoladka_1981 - 30-10-2008, 18:51
painkiller napisał/a: | szukam dobrego warsztatu z rozsądnymi cenami. |
GERPOL
Mieczysław Górniak
Paczkowska 26
(071)367-39-42 , 601- 790-182
Serek - 30-10-2008, 18:59
RM Auto Service ul.Przedmiejska 1
slawekpurc - 31-12-2008, 19:02
witam , po dlugich poszukiwaniach mechanika jakis czas temu wreszcie trafilem na kogos rozsadnego.
serwisowalem tam swojego starego galanta v6, potem mondeo st220 i teraz 3000gt.
rozrzad , zawieszenie , mechanika silnika , nie ma problemu. gosc ma glowe na karku i jesli czegos nie wie , to poprostu o tym mowi i tego nie robi,przyklada sie i jest uczciwy. moge polecic z czystym sumieniem. obiecal male rabaciki dla mitsumanikow.
sam warsztat moze nie wyglada zbyt "ciekawie" ale liczy sie czlowiek i narzedzia.
dzwoniac mozna podac, ze kontakt od slawka z czarnym 3000gt i ze z formum mitsumaniaki.
mechanik : maciek tel. 509 903 747 . ul.mickiewicza
Serek - 01-01-2009, 14:57
W którym miejscu na Mickiewicza? Po lewej za stadionem? Jeżeli tak to mam nie miłe wspomnienia po wizytach.
|
|
|