To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Spadek mocy

karol_alasz - 28-07-2010, 01:51

A tutaj ciekawa stronka dotycząca zagadnienia o którym wspomniał mój przedmówca:
CZYSZCZENIE KIEROWNICY TURBO

gold123 - 02-08-2010, 23:29

Dzięki za wypowiedzi.
Serwis niczego się nie doszukał w logach, "przyjedź Pan jak się będzie powtarzać".

[ Dodano: 25-08-2010, 00:02 ]
No i znów wystąpiło.
Tym razem po ok. 3h spokojnej jazdy 80-100km/h, trzy rowery na dachu, trochę wiatru i walizki w bagażniku.
Wystarczyło tylko w biegu kluczykiem machnąć i odzyskał parę.
I tu mam pytanie - czy takie chwilowe wyłączenie silnika bez zatrzymywania się jest zdrowe dla turbiny ?
A do serwisu pewnie znów trzeba pojechać na oględziny logów :-(

DarioFo - 04-10-2016, 08:48

Witam.

Trafiło mi sie kilka razy w sobote- spadek mocy przy przyspieszaniu na wyzszych biegach z przyczepka pełna drzewa.... NIC PRZYJEMNEGO :( . mUSIAŁEM ZGASIC GO W CZASIE JAZDY I Z POWROTEM URUCHOMIĆ. Poczytałem troche forum i wyglada na to, że to N75- chce przynajmniej zacząc od jego wyczyszczenia. Czy mozecie mi podesłac link lub zdjecie gdzie on sie znajduje? :idea: Silnik 2,0 DID 140 KM.

rezon - 04-10-2016, 09:46

jak masz pojedyncze zdarzenie to szkoda ruszać. Mogły zaciąć się również kierowniczki turbiny, a mogły po prostu być warunki, których nie przewidzieli programiści ;) . Jak zacznie się powtarzać dopiero wtedy zacznij dłubać
DarioFo - 04-10-2016, 09:57

Niestety to mi sie juz powtarza dlatego chce sie wziąc za to. Gdzie zlokalizować n75 bo wydaje mi sie, że to jest najprostrze do wyeliminowania własnym sumptem.
rezon - 04-10-2016, 10:11

jak się powtarza to niestety nie ma zmiłuj. Rzuć okiem https://www.youtube.com/watch?v=sSPRGEykc-Q . nie mam już Outka aby zrobić zdjęcie z BSY
alojso - 04-10-2016, 10:20

U nas jest niestety zespół zaworów podciśnieniowych. Znajduje się ona przy reflektorze z prawej strony (od pasażera). U mnie też był walnięty.