Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0] stuki przy ruszaniu i przy przyspieszaniu tylni napę
mrno - 25-11-2010, 10:18
Witam kolegów
gdzie kolego BUBU robiłeś ten doktorat ? jeżeli to jest wykres z tego doktoratu to jest kiepski - błędy przy numerach części. Ja również robiłem przewód doktorski z tylnego zawieszenia w MOI i tutaj do kolegi kordiank2 skontaktuj się w twoim rejonie z Motor System Białystok ul. Białostoczek 4 jest to sklep przedstawicielstwo HIPOLA lub bespośrednio z nimi / www.hipol.com.pl/ powinni ci pomóc w doborze tuleji do auta. Części orginalne tuleje wachacz kupiłem w AUTO-MAX Sowa w rozsądnych cenach a przynajmniej dużo taniej niż w ASO.
korek - 19-12-2010, 08:31
Ale coś chyba zaczęliście pisać nie na temat bo tu chodzi o poduchy tylnego mostu, które są 4 a nie tuleje tylnych wahaczy.
BUBU - 25-12-2010, 01:32
korek napisał/a: | Ale coś chyba zaczęliście pisać nie na temat bo tu chodzi o poduchy tylnego mostu, które są 4 a nie tuleje tylnych wahaczy. |
Ale to są integralne części tylnego zawieszenia
Pozdrav
[ Dodano: 25-12-2010, 01:35 ]
mrno napisał/a: |
Witam kolegów
gdzie kolego BUBU robiłeś ten doktorat ? jeżeli to jest wykres z tego doktoratu to jest kiepski - błędy przy numerach części. |
Ale ja podaję numery według zamienników Blueprint
Cytat: | Motor System Białystok ul. Białostoczek 4 jest to sklep przedstawicielstwo HIPOLA lub bespośrednio z nimi / www.hipol.com.pl/ |
I chwalit im więcej sklepów z zamiennikami tym lepiej
Pozdrav
korek - 26-12-2010, 11:30
Myślę, że jak wymienię tuleje w tylnych wahaczach to stuki podczas ruszania na jedynce i nagłego szarpnięcia silnikiem się nie skończą.
Pozdro
elektryk - 04-01-2011, 11:01
A ja mam pytanko, do czego służy taka prostopadłościenna poduszka (wielkości paczki papierosów) z tyłu dyfra? Niby niczego nie podtrzymuje a tylko sobie "dynda", więc po co tam jest? Czy ma chronić przed uderzeniem o ziemię?
uszaty69 - 08-01-2011, 22:53
jak zerwą się poduszki, to ten element bardzo głośno daje znać waląc w sanki, że poduszki należy jak najszybciej wymienić i nie szaleć
korek - 22-06-2011, 13:57
Byłem wczoraj u speca od zawieszeń
i wymienił mi tylne poduchy z mostu za 180zł z robocizną.
Oczywiście za 2szt 2 pozostałe które są na tych śmiesznych widłach były OK.
Do tylnego mostu pasują idealnie poduchy z wahaczy od Scenica.
elektryk - 22-06-2011, 15:35
uszaty69 napisał/a: | jak zerwą się poduszki, to ten element bardzo głośno daje znać waląc w sanki, że poduszki należy jak najszybciej wymienić i nie szaleć | Ciekawe jak to miałoby działać, to może być szybciej jakiś tłumik wibracji
korek napisał/a: | Do tylnego mostu pasują idealnie poduchy z wahaczy od Scenica. | A coś więcej? Jakiego Scenika (rocznik/wersja) i od których dokładnie wahaczy? Żeby nie opisywać tych "wideł", rozumiem że koledze wymienili te tuleje które są równolegle do podłoża/podłogi samochodu?
Co do odgłosów u mnie to wyszła uszkodzona kuleja wahliwa pod tylną zwrotnicą, po wymianie wszystkie dziwne odgłosy przy ruszaniu zniknęły.
korek - 22-06-2011, 22:13
u mnie ewidentnie uderzał most o tylne sanki i tak jak kolega wcześniej mówił trzeba to szybko wymienić bo strasznie dostaje tylny wał. poza waleniem o podłogę podczas zmiany biegów jest dodatkowo taki objaw zakołysania podczas ruszania.
Ten mechanior nie chciał za bardzo ujawniać szczegółów ale powiedział że to jest Tuleja od przedniego wahacza z Scenica (koszt jedenej sztuki 43zł w środku pełna). Faktem jest że musicie mieć prasę żeby te tuleje wyciągnać i założyć. Myslę że bez mechanika z prasą się nie obędzie.
Prawdopodobnie w serwisie te gumy kosztują po 500zł sztuka bo są sprzedawane w całości z łapą??
To są te gumy które są umocowane w łapie przykręcanej do gruchy na 3 śruby.
elektryk - 22-06-2011, 22:50
Czyli jednak to tego gumy o których myślałem, numer 12 na rysunku.
Ja u siebie wyciągałem łapy oddzielnie i oglądałem gumy. Niby są widoczne małe pęknięcia, ale tuleja trzyma się mocno że nawet długą dźwignią trudno ją ruszyć. U mnie po wymianie tylnej tulei spod zwrotnicy stukanie się znacznie zmniejszyło i pozbyłem się 90% skrzypienia przy wysiadaniu z samochodu.
Komarecki - 23-06-2011, 12:12
korek, Rozumiem ze przed wymianą u Ciebie podczas szybkiego ruszania i zmiany biegów było charakterystyczne stuknięcie ? a po wymianie wszystko minęło ? ?
Musisz mi dać namiar na tego mechanika w poznaniu to bym do niego podjechał.
elektryk - 24-06-2011, 02:17
Dla chcących znaleźć wymiary tulei do Renault Scenic, znalazłem na tej stronie
http://sklep.salko.pl/pro...-VW.html?filtr=
dla potomnych wrzucę też tu kopię:
marka: RENAULT
model: R19/MEGANE/MEG.SCENIC/SCENIC
rocznik od-do:
typ nadwozia:
pojemność: benzyna/diesel
wymiary: śr.wew=12mm,śr.zew=45mm,dł.wew=46mm,dł.zew=34,5mm
zastosowanie:
nr oryginału: 7700789478, 7700840741
max87 - 02-07-2011, 15:28
witam koledzy. od miesiąca jestem właścicielem outlandera I. oczywiście mam ten sam problem stuków. przy zmianie biegów na 2 strasznie mi waliło w podłoge, dokładnie na środku. wczoraj wymieniłem tą środkową podpore na nową (koszt 370 zł bez robocizny ) i na środku przestało mi walić. tylko niestety jeszcze mam do wymiany 1 tylną gume bo coś jeszcze z tyłu się tłucze przy gwałtownym przyspieszeniu. jeśli ktoś na maniary na tańszy zamiennik to bardzo proszę o pomoc.
elektryk - 02-07-2011, 18:01
elektryk napisał/a: | wymiary: śr.wew=12mm,śr.zew=45mm,dł.wew=46mm,dł.zew=34,5mm | Dzisiaj przy okazji odkręciłem u siebie jedną łapę i zmierzyłem tuleję i tak się zastanawiam jak to się ma do tulei w Scenic'u.
Średnica sworznia w środku: 14.4mm
Długość sworznia: 56mm.
Średnica zewnętrzna tulei: ok 44.5mm (ciężko zmierzyć)
Długość tulei: 36mm
max87 - 02-07-2011, 18:14
szukam podobnych wymiarów w innych autach ale ciężka sprawa
|
|
|