To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] silnik (zaplon?) wybitnie dziwny przypadek

pepi - 30-08-2010, 18:15

czesc

jesli masz taka sama akcje na gazie i benzynie zobacz czy masz szczelność w miejscu gdzie wkręcony jest wtrysk gazu czasem jest tam nie szczelności ( peka przy nagłym obciążeniu) i nie dostaje tyle gazu ile powinien
jak przelaczysz na benzyne to paliwo dostaje prawidlowo le przez nie szczelnosc dostaje sie powietrze i auto durnieje
odal auto i przy gazowniau sprawdz czy czasem tam nie śmierdzi gazem
to nie kosztuje zadnych $$ :)

pozdrawiam

smashthedj - 30-08-2010, 18:55

Autko dziś poszło do mechaników.. pojezdzili, pomeczyli.. i diagnoza mnie rozlozyla.. NIC MU NIE JEST :shock: postal noc w garazu i mu przeszlo (?) pali dobrze, jezdzi na LPG i PB tak jak zawsze, przy obciazeniu (klima etc) trzyma rowne obroty.. az mi wierzyc nie chcieli, masakra jakas
Psikus - 30-08-2010, 19:47

Pogniewał się bo go męczysz :P dla spokoju pooglądaj sobie wszystko pod maska
smashthedj - 30-08-2010, 20:23

Tez tak mi sie wydaje :P

Jak juz leci OT to proszę o opinie czy lepiej do furki dać - bo siedzę juz chyba z miesiąc, przeglądam rożne aukcje i myślę - czarne fele ze srebrnym rantem, srebrne z czarnym, czarne z czerwonym, białe z czerwonym czy cale białe? (17") :D

Hugo - 30-08-2010, 22:38

smashthedj napisał/a:
czarne fele ze srebrnym rantem
Z tych zestawień kolorystycznych co wymieniłeś to raczej takie.
smashthedj - 30-08-2010, 23:58

Hugo napisał/a:
smashthedj napisał/a:
czarne fele ze srebrnym rantem

swoja droga zastanawia mnie dlaczego przednie nadkola sa tak wysoko wzgledem kół a tylne sa ok, (przod sam w sobie jest niski - jak i cale auto - i jak mam na polkadzie 3 osoby to juz hacze prawie wszedzie gdzie sie da..) pytanie co z tym zrobic, zeby na nowych felach to jakos wygladalo..

KaWu - 31-08-2010, 10:35

Tez wydaje mi sie ze czarne felgi ze srebrnym rantem do Ciebie beda ok.

smashthedj napisał/a:
pytanie co z tym zrobic, zeby na nowych felach to jakos wygladalo

A jakie masz opony :?:

Jak tyl siada to juz "siedza" sprezyny. MOzesz wstawic wzmocnione. Przod tak nie siada, bo przednie sa twardsze od tyłnich.

Wracajac do przerywania auta. Zobacz czy się to nie powtórzy. Możliwe że jak się coś rozgrzeje, pojeździ itp - to się powtórzy.
Może gdzieś kabel się przetarł od wtryskiwacza i ociera - na pewno miałeś wpinane wtryski lpg pod wtryski Pb i tu może być problem.

smashthedj - 31-08-2010, 12:11

KaWu napisał/a:
Możliwe że jak się coś rozgrzeje, pojeździ itp - to się powtórzy.
Może gdzieś kabel się przetarł od wtryskiwacza i ociera - na pewno miałeś wpinane wtryski lpg pod wtryski Pb i tu może być problem.

wczoraj go pomeczylem, jakies 100km zrobilem, rozgrzalem kilka razy i niby wszystko ok.. zaczynam sie juz zastanawiac czy to nie przypadkiem wina wody, ktora gdzies pod maske mogla sie dostac..

KaWu - 31-08-2010, 12:14

smashthedj napisał/a:
zaczynam sie juz zastanawiac czy to nie przypadkiem wina wody

Możliwe-ale kable powinieneś mieć dobrze poizolowane itp.

smashthedj - 06-11-2010, 09:21

Panowie.. kolejna awaria :( i wielka prosba o odszyfrowanie mrugania :roll:

http://www.kaluzni.pl/download/error.avi

(prawy i zapisz element docelowy jako...)

BigTomala - 06-11-2010, 09:33

Nie chce być upierdliwy... ale temat brzmi : [EA2A/W 2.0] silnik (zaplon?) wybitnie dziwny przypadek

Więc jak do tego ma się :
KaWu napisał/a:
A jakie masz opony :?:

Cytat:
swoja droga zastanawia mnie dlaczego przednie nadkola sa tak wysoko wzgledem kół a tylne sa ok

Hugo napisał/a:

Cytat:
3 tyg temu oba wahacze z przodu wymienialem, klocki, opony i liczylem na to ze troche "odsapne"

Cytat:
Jak juz leci OT to proszę o...

Więc jak potem w dziale technicznym znaleźć coś na w/w temat :?: silnik (zaplon?)

smashthedj - 08-11-2010, 19:01

smashthedj napisał/a:
Panowie.. kolejna awaria i wielka prosba o odszyfrowanie mrugania

http://www.kaluzni.pl/download/error.avi

problem zdiagnozowany, padl czujnik położenia wałka rozrządu.. jesli ktos wie gdzie mozna go kupic lub ma go na sprzedaz prosze o kontakt.

Owczar - 08-11-2010, 19:23

Allegro, Japaneze, dział chcę kupić.
Znajdź gala 2.0 na części, może być anglik i dzwoń, z reguły te czujniki nie są wystawiana na aukcję. Dzwoń, nie pisz, bo mało kto odpisuje.

fj_mike - 08-11-2010, 20:24

smashthedj,
http://moto.allegro.pl/show_user.php?uid=16498487
kupowałem od tego faceta spryskiwacz do mojego miśka. Ma trochę części z anglika.
Dzwoń.