[92-96]Galant E5xA - [E54A 2.0 V6] łożysko tył
Owczar - 31-08-2010, 15:59
To nie robienie w konia tylko rozminięcie nomenklatury. Zadzwoń do japaneze to on Ci udzieli fachowych informacji, przy okazji zorientujesz się co do ceny. Niektórzy nazywają flanszę małą piastą..
sekiwc - 31-08-2010, 16:02
dobra koncze bo juz w glowie metlik, spojrz na ten link http://moto.allegro.pl/lo...1175403463.html czy jak takie cos kupie przestanie mi huczec w samochodzie ?
Owczar - 31-08-2010, 16:08
To jest łożysko bez piasty i czujnika ABS. Jeśli masz nieuszkodzony czujnik ABS to da radę to jeszcze wymienić, jeśli nie to jest problem, bo nie zdejmiesz starego i piasty ze starego łożyska.
[ Dodano: 31-08-2010, 16:09 ]
Musisz kupić taki zestaw:
sekiwc - 31-08-2010, 16:10
to sie okaze jutro, zrobie zdjecie tego co kupiel i sie okaze czy dobrze wyszlo
adampurgal - 10-09-2010, 20:38
Ja też ostatnio wymieniałem łożysko tzn. łożysko z piastą. podobnież w Galantach nie da się wymienić samego łożyska
Spox_2 - 15-09-2010, 18:03
adampurgal napisał/a: | Ja też ostatnio wymieniałem łożysko tzn. łożysko z piastą. podobnież w Galantach nie da się wymienić samego łożyska |
Da się.
Jak ktoś użyje głowy to wykona taki zabieg bez większych problemów.
Huczenie łożyska to bardzo nieciekawa sprawa ;/ doświadczam tego na codzień jeżdżac po pareset km, więc i mnie czeka teraz czas na jego wymiane.
norbereto - 06-10-2010, 19:00
Może już za późno coś tu dopisywać ale co tam
Rok temu kupiłem w Japaneze łożyska z piasta za 160 zł i muszę powiedzieć ze chodzą bez zarzutów a mam przejechane koło 10 tysięcy , zobaczymy ile jeszcze pochodzą
Spox_2 - 23-10-2010, 14:54
norbereto napisał/a: | Może już za późno coś tu dopisywać ale co tam
Rok temu kupiłem w Japaneze łożyska z piasta za 160 zł i muszę powiedzieć ze chodzą bez zarzutów a mam przejechane koło 10 tysięcy , zobaczymy ile jeszcze pochodzą |
160 pln za kompletne łożysko z piastą i pierścieniem od ABS jak tak to mało.
Tylko tutaj zachodzi o pytanie o jakość tego wyrobu. Ja przez ostatnie 6 miesięcy zrobiłem Galem 18tyś km...wiec troszkę jeżdże (taka praca).
Jakiś czas temu odkupiłem w dobrym stanie kompletne piasty(tył) od jednego z użytkowników naszego forum. Ich demontaż nastąpił z Gala EA, bodajże 99rok...
Zarówno piasta jak i łożysko są w 100% takie same, ale pierścień od ABSu jest o połowę cieńszy ;/ , czyli nie dochodzi do czujnika ABS i tym samym auto jest pozbawione tego systemy wspomagania. Nadchodzi zima wiec trzeba się tym zająć jak najszybciej.
Czy udało się komuś ściągnąć pierścień ABS bez jego uszkodzenia
W poniedziałek mam zamiar podjechać do jednego fachmana, ciekawe czy poradzi sobie z tym ustrojstem...
Sam nic nie mogę zrobić, wynajmuję mieszkanie w bloku, nie mam garażu/kanału, wiec zakres moich możliwości jest ubogi, ale póki co to wszystko wymieniałem pod blokiem
Nie zapomne jak doszło do wymiany oleju...nogi mi tylko wystawały spod auta jak wykrecałem filt olejowy, w tym czasie starsze kobiety wychodzące z bloku zadają mi pytanie "Co Pan tam robi pod tym autem?" Odpowiadam że wymieniam olej...a one że zadzwonią na policę, bo mogę zanieczyścić chodnik Jednym słowem LOL
galanto29 - 30-04-2011, 20:14
a ja we wrzesniu do mojego 2.0 v6 150 km kupilem z jc za 160zl i chula pozdrawiam
|
|
|