Outlander II GEN Techniczne - Dziwny dźwięk przy przełączniu biegów (2,0 DID)
Straszny - 05-10-2010, 11:20
Prawdopodobnie będzie denerwował, ale spróbuję jakiś czas przetrzymać i zobaczyć co będzie dalej się z tym działo. Jak się człowiek temu nie przysłuchuje, to można, póki co, jakoś z tym żyć . Może to i faktycznie jakieś dźwięki od turbiny, bo mam wrażenie, że jak pozwolę Outkowi być chwilę dłużej na obrotach (bez ich przyrostu), to dźwięku przy przełączaniu nie ma. Nie zauważyłem go też jak przerzucam bieg poniżej 1900 or/min.
rezon - 05-10-2010, 17:05
Andrex napisał/a: | Tego też nie posiadamy | jesteś pewien? Bo wszystkie BKD, BMN z VW to mają i niestety czasami trzeba wymieniać, co tanie nie jest. A nasz BSY to niedaleko od nich ma...
karol_alasz - 05-10-2010, 18:47
rezon napisał/a: | Andrex napisał/a: | Tego też nie posiadamy | jesteś pewien? Bo wszystkie BKD, BMN z VW to mają i niestety czasami trzeba wymieniać, co tanie nie jest. A nasz BSY to niedaleko od nich ma... |
rezon,Andrex pewnie zapomniał na końcu wstawić ?!
Andrex-Haldex nie jest żadnym synonimem tylko nazwą własną urządzenia opatentowaną przez firmę o tej samej nazwie (szwedzką zresztą).
Jako synonim mógłbyś napisać szpera,chociaż to też nie jest dokładnie to co mamy zainstalowane w naszych autach.
Jestem daleki od nabijania liczby postów ale jeszcze bardziej daleki jestem od niepotrzebnego zupełnie wprowadzania innych ( mniej zorientowanych użytkowników ) w błąd.
Andrex - 06-10-2010, 14:57
Owszem było przymrużenie oka - oczywiście, że mamy m.in. koło 2 masowe , sprzędło, skrzynię , wał napędowy i sprzęgło dołączające naped tylnej osi. Co do nazwy i zasady działania tego ostatniego dużo lania wody a mało konkretów jest w temacie 4WD LOCK.
Reasumując kol. 'Straszny' ma inny objaw niż ja ( mój problem nie jest związany z obrotami silnika i występuje od czasu do czasu przy zmianie z 1 na 2 lub przy ruszaniu, szczególnie jak stoję w korku i co chwilę podjeżdżam to wtedy to wychodzi ).
|
|
|