Chcę kupić Galanta! - Pomoc w zakupie Galanta :)
SnowDevil - 20-10-2010, 14:08
no więc powoli jednak skłaniam się chyba do tej 2.5 L. Co jak co ale nie lubie jak auto się muli a osiągi tej wersji bardzo mi się podobają. Nawet już przeboleje, że akcyza wyniesie mnie o około 2000 pln więcej niż za wersje 2L.
Mimo iż zawsze byłem przeciwnikiem zagazowywania to myślę że jak bym zciągnął wersję 2.5 to pod warunkiem, że zamontuje w nim sekwencję. Więc albo 2L i benzyna albo 2.5L i gaz. Jakieś problemy ktoś miał z gazem w 2.5L?
Rafał_Szczecin a Twój jest na gaz czy paliwko?
robertdg - 20-10-2010, 14:12
SnowDevil, gaz to też paliwko
Galanta Rafała jest na Pb+LPG
SnowDevil - 20-10-2010, 14:27
sampler napisał/a: |
jezeli pali mu 16 l to zmien serwisanta. Klasyczny objaw uszkodzonej sondy lambda. No chyba ze ma meeega ciezka noge. |
Nie no raczej jego meeeega ciężka noga i częste kursy po części w korkach. Obydwaj mają Galanty (kombi i sedan) i podsumowali to tak: w mieście do 16L, w trasie.... 8L
fj_mike dzięki za świetne linki
robertdg ja wiem, że LPG to też paliwko ale silnik projektowali chyba z założenia do uzywania benzyny nie lubie tego LPG, śmierdzi i zawala bagażnik.
robertdg - 20-10-2010, 15:31
SnowDevil napisał/a: | silnik projektowali chyba z założenia do uzywania benzyny nie lubie tego LPG, śmierdzi | stereotyp, taka radośc z LPG jaki instalator, uwierz mi, mam na karku dziesiatki tysiecy km przejechanych autami z LPG, a jeszcze wiecej znajomych co jezdza na LPG, nie taki diabel straszny jak go maluja.
SnowDevil - 20-10-2010, 17:20
no chyba nie będe miał nawet wyboru jak jednak przytargam 2.5 L. A te rdzewiejące nadkola? po moich doświadczeniach z Lancerem powiem szczerze, że jestem zdziwiony. Czyżby japończyki coś spaprali? mi w Lancerze blachy nie ruszaja nawet codziennie przejezdzajace obok mojego auta solarki w zimę.
fck - 20-10-2010, 17:49
no nadkola z tyłu lecą i niech mi ktoś powie, że nie. Poza tym zwróć uwagę na kielichy przednich amorów pod maską, też bolączka EA
SnowDevil - 21-10-2010, 17:10
ok, a z czystej ciekawości.. co powiecie o tym egzemplarzu:
Galant 2.5
ciekawi mnie co w nim wynajdziecie na "minus" na pewno kolor wnętrza jest do bani i osłona maski od spodu podarta ale ciekawi mnie jakie jeszcze błedy/miejsca wymagające uwagi widzicie?
Owczar - 21-10-2010, 17:20
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247
Anonymous - 21-10-2010, 17:27
SnowDevil, jeżeli jesteś przeciwnikiem gazowania silnika, to może 2.4 GDI? Silniki GDI mimo dość pokaźnej mocy są jednocześnie bardzo ekonomiczne. Spalanie będzie podobne do 2.0 lub nawet niższe.
A propos spalania 2.5V6. Jeszcze nie miałem okazji wyjechać moim Galantem w trasę, ale w mieście pali 13 litrów GAZU na 100km. Dodam, że aktualnie Bytom jest cały w remontach i wszędzie robią się ogromne korki. Pamiętaj, że samochód zawsze więcej spali gazu niż benzyny. Jak żona wiozła samochód z Lublina na Śląsk to cały zbiornik gazu (~24 litry) starczał jej na 250km, przy czym takiej prawdziwej trasy to było góra 15%... Jak się chce to nawet silnikiem V12 pojeździsz ekonomicznie.
SnowDevil - 21-10-2010, 17:40
kuzi napisał/a: | SnowDevil, jeżeli jesteś przeciwnikiem gazowania silnika, to może 2.4 GDI? Silniki GDI mimo dość pokaźnej mocy są jednocześnie bardzo ekonomiczne. Spalanie będzie podobne do 2.0 lub nawet niższe... |
Jakoś tą wersję wykluczyłem od razu. Wg mnie to jakiś wynalazek a jak juz mam płacic akcyzę 18,3% to wole 2.5 i niech juz ten gaz będzie nawet. Przynajmniej dźwięk silnika będzie cieszył w V6 Ale dzięki za sugestie.
Owczar ja widziałem ten temat ale po pierwsze to nie da sie zdjęć skopiować z tego ogłoszenia, co najwyżej wyposarzenie mogę opisać. Mi bardziej chodzi poglądowo o to, że chce wiedzieć co są warte "tanie modele" z ogłoszeń w niemczech. Czy da się znaleźć tanie dobre auto czy trzeba celowac w konkretną kwotę 3000/4000 tyś ojro.
Owczar - 21-10-2010, 17:44
SnowDevil, ale takich dywagacji, z PL czy sprowadzane było w tym dziale mnóstwo. A zdjęć owszem się nie da, ale np screen ogłoszenia już tak
Chcę aby to co piszą użytkownicy zostało dla potomnych. A jak zniknie ogłoszenie, to będą mogli tylko poczytać opinie nie wiadomo o czym
B_E_R_E_K - 21-10-2010, 17:44
GDI fajne silniki ale bardzo drogo kosztuje zalozenie gazu. do zwyklego 2.0 czy 2.5 zalozysz gaz za niecale 2 tys. Tez poszukuje galanta do zagazowania i dowiadywalem sie co nieco w temacie gazu w galach
Owczar - 21-10-2010, 17:49
Inna sprawa, że preferowałbym abyś wrzucał linki aut, którymi jesteś naprawdę zainteresowany. Aby napisać cokolwiek o danym aucie, trzeba poświęcić troszkę czasu, poczytać ogłoszenie, powiększyć zdjęcia... Chętnie pomożemy, ale myślę, że osoby, które pomagają w tym dziale, wolą oceniać coś konkretnego. Zresztą to widać, jest kilku użytkowników, którzy wrzucają nowy temat, potem drugi... myślą, a potem nie interesuje ich to auto... W tych tematach mało kto się udziela. Zasada prosta, konkretne pytanie- konkretna odpowiedź
Rafal_Szczecin - 21-10-2010, 17:49
B_E_R_E_K napisał/a: | do zwyklego 2.0 czy 2.5 zalozysz gaz za niecale 2 ty |
chyba na uzywanych gratach ...
SnowDevil - 21-10-2010, 18:23
[quote="Owczar"]...Chcę aby to co piszą użytkownicy zostało dla potomnych. A jak zniknie ogłoszenie, to będą mogli tylko poczytać opinie nie wiadomo o czym
Ok, masz rację, w pełni sie z tobą zgadzam. Już nie będę
Owczar napisał/a: | ...Zasada prosta, konkretne pytanie- konkretna odpowiedź |
Tak też będę robił. Ja jestem taki, że zanim coś kupie to posprawdzam wszystko gdzie się da i ile tylko się da. Tak sobie pomyślałem, że z kupnem wstrzymam sie do wiosny bo nie chcę sprowadzać auta do Polski na zimę bo nasza sól sie do niego dobierze zanim ja zdążę odkryć gdzie go przed nią chronić.
|
|
|