To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - Pomoc w zakupie Galanta :)

SnowDevil - 20-10-2010, 14:08

no więc powoli jednak skłaniam się chyba do tej 2.5 L. Co jak co ale nie lubie jak auto się muli a osiągi tej wersji bardzo mi się podobają. Nawet już przeboleje, że akcyza wyniesie mnie o około 2000 pln więcej niż za wersje 2L.

Mimo iż zawsze byłem przeciwnikiem zagazowywania to myślę że jak bym zciągnął wersję 2.5 to pod warunkiem, że zamontuje w nim sekwencję. Więc albo 2L i benzyna albo 2.5L i gaz. Jakieś problemy ktoś miał z gazem w 2.5L?

Rafał_Szczecin a Twój jest na gaz czy paliwko?

robertdg - 20-10-2010, 14:12

SnowDevil, gaz to też paliwko :D
Galanta Rafała jest na Pb+LPG

SnowDevil - 20-10-2010, 14:27

sampler napisał/a:

jezeli pali mu 16 l to zmien serwisanta. Klasyczny objaw uszkodzonej sondy lambda. No chyba ze ma meeega ciezka noge.

Nie no raczej jego meeeega ciężka noga i częste kursy po części w korkach. Obydwaj mają Galanty (kombi i sedan) i podsumowali to tak: w mieście do 16L, w trasie.... 8L :D

fj_mike dzięki za świetne linki

robertdg ja wiem, że LPG to też paliwko ale silnik projektowali chyba z założenia do uzywania benzyny :) nie lubie tego LPG, śmierdzi i zawala bagażnik.

robertdg - 20-10-2010, 15:31

SnowDevil napisał/a:
silnik projektowali chyba z założenia do uzywania benzyny :) nie lubie tego LPG, śmierdzi
stereotyp, taka radośc z LPG jaki instalator, uwierz mi, mam na karku dziesiatki tysiecy km przejechanych autami z LPG, a jeszcze wiecej znajomych co jezdza na LPG, nie taki diabel straszny jak go maluja.
SnowDevil - 20-10-2010, 17:20

no chyba nie będe miał nawet wyboru jak jednak przytargam 2.5 L. A te rdzewiejące nadkola? po moich doświadczeniach z Lancerem powiem szczerze, że jestem zdziwiony. Czyżby japończyki coś spaprali? mi w Lancerze blachy nie ruszaja nawet codziennie przejezdzajace obok mojego auta solarki w zimę.
fck - 20-10-2010, 17:49

no nadkola z tyłu lecą i niech mi ktoś powie, że nie. Poza tym zwróć uwagę na kielichy przednich amorów pod maską, też bolączka EA
SnowDevil - 21-10-2010, 17:10

ok, a z czystej ciekawości.. co powiecie o tym egzemplarzu:
Galant 2.5

ciekawi mnie co w nim wynajdziecie na "minus" :) na pewno kolor wnętrza jest do bani i osłona maski od spodu podarta ale ciekawi mnie jakie jeszcze błedy/miejsca wymagające uwagi widzicie?

Owczar - 21-10-2010, 17:20

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247
Anonymous - 21-10-2010, 17:27

SnowDevil, jeżeli jesteś przeciwnikiem gazowania silnika, to może 2.4 GDI? Silniki GDI mimo dość pokaźnej mocy są jednocześnie bardzo ekonomiczne. Spalanie będzie podobne do 2.0 lub nawet niższe.

A propos spalania 2.5V6. Jeszcze nie miałem okazji wyjechać moim Galantem w trasę, ale w mieście pali 13 litrów GAZU na 100km. Dodam, że aktualnie Bytom jest cały w remontach i wszędzie robią się ogromne korki. :evil: Pamiętaj, że samochód zawsze więcej spali gazu niż benzyny. :) Jak żona wiozła samochód z Lublina na Śląsk to cały zbiornik gazu (~24 litry) starczał jej na 250km, przy czym takiej prawdziwej trasy to było góra 15%... Jak się chce to nawet silnikiem V12 pojeździsz ekonomicznie. ;)

SnowDevil - 21-10-2010, 17:40

kuzi napisał/a:
SnowDevil, jeżeli jesteś przeciwnikiem gazowania silnika, to może 2.4 GDI? Silniki GDI mimo dość pokaźnej mocy są jednocześnie bardzo ekonomiczne. Spalanie będzie podobne do 2.0 lub nawet niższe...

Jakoś tą wersję wykluczyłem od razu. Wg mnie to jakiś wynalazek a jak juz mam płacic akcyzę 18,3% to wole 2.5 i niech juz ten gaz będzie nawet. Przynajmniej dźwięk silnika będzie cieszył w V6 :) Ale dzięki za sugestie.

Owczar ja widziałem ten temat ale po pierwsze to nie da sie zdjęć skopiować z tego ogłoszenia, co najwyżej wyposarzenie mogę opisać. Mi bardziej chodzi poglądowo o to, że chce wiedzieć co są warte "tanie modele" z ogłoszeń w niemczech. Czy da się znaleźć tanie dobre auto czy trzeba celowac w konkretną kwotę 3000/4000 tyś ojro.

Owczar - 21-10-2010, 17:44

SnowDevil, ale takich dywagacji, z PL czy sprowadzane było w tym dziale mnóstwo. A zdjęć owszem się nie da, ale np screen ogłoszenia już tak ;)

Chcę aby to co piszą użytkownicy zostało dla potomnych. A jak zniknie ogłoszenie, to będą mogli tylko poczytać opinie nie wiadomo o czym ;)

B_E_R_E_K - 21-10-2010, 17:44

GDI fajne silniki ale bardzo drogo kosztuje zalozenie gazu. do zwyklego 2.0 czy 2.5 zalozysz gaz za niecale 2 tys. Tez poszukuje galanta do zagazowania i dowiadywalem sie co nieco w temacie gazu w galach
Owczar - 21-10-2010, 17:49

Inna sprawa, że preferowałbym abyś wrzucał linki aut, którymi jesteś naprawdę zainteresowany. Aby napisać cokolwiek o danym aucie, trzeba poświęcić troszkę czasu, poczytać ogłoszenie, powiększyć zdjęcia... Chętnie pomożemy, ale myślę, że osoby, które pomagają w tym dziale, wolą oceniać coś konkretnego. Zresztą to widać, jest kilku użytkowników, którzy wrzucają nowy temat, potem drugi... myślą, a potem nie interesuje ich to auto... W tych tematach mało kto się udziela. Zasada prosta, konkretne pytanie- konkretna odpowiedź :)
Rafal_Szczecin - 21-10-2010, 17:49

B_E_R_E_K napisał/a:
do zwyklego 2.0 czy 2.5 zalozysz gaz za niecale 2 ty

chyba na uzywanych gratach ...

SnowDevil - 21-10-2010, 18:23

[quote="Owczar"]...Chcę aby to co piszą użytkownicy zostało dla potomnych. A jak zniknie ogłoszenie, to będą mogli tylko poczytać opinie nie wiadomo o czym ;)
Ok, masz rację, w pełni sie z tobą zgadzam. Już nie będę :)

Owczar napisał/a:
...Zasada prosta, konkretne pytanie- konkretna odpowiedź

Tak też będę robił. Ja jestem taki, że zanim coś kupie to posprawdzam wszystko gdzie się da i ile tylko się da. Tak sobie pomyślałem, że z kupnem wstrzymam sie do wiosny bo nie chcę sprowadzać auta do Polski na zimę bo nasza sól sie do niego dobierze zanim ja zdążę odkryć gdzie go przed nią chronić.