To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] 2.5V6 Avance, kombi, 1999r, Jastrzębie Zdrój

jacobian - 25-10-2010, 16:25

voytech, GLS
a fele 17" to była opcja do Galantów.

tucci - 31-10-2010, 08:58

Prezenowany Galant to wersja SE, dolozony przod od Avance'a i jasna skorka od bazowki wraz z boczkami + HC jezeli to prelift. Jedyna rzecz nie pasujaca to srodkowa okleina, ale zmienic ja to zaden problem :wink:
petrus - 23-11-2010, 09:15

Cześć.
To mój galant, długo nie mogłem zalogować się na forum, nie wiem z jakiej przyczyny..
Po kolei.
Skóry dokładał poprzedni właściciel, nie ja, są z wersji Angielskiej dołożone.
Na zdjęciach jednych nie ma halogenu, a na drugim są bo wyciągałem go żeby zmienić żarówkę, zapomniałem go wtedy do zjęć założyć z lenistwa..
Był uderzony w prawą stronę, ALE NIE MOCNO, w zeszłym roku poślizgłem się przy prędkości 30-40km/h uderzyłem lekko w barierkę, rozwaliłem wtedy koło (zimówkę), wymieniłem prawy błotnik, bo nie chciałem tego klepać i nakładać szpachli !!
Czy koła są od tej wersji ? nie wiem. Były jak kupowałem go.
Na drzwiach jest napis SPORT V6, nie przeze mnie przyklejone.
Czujnik ABS (prawie) urwał mi kochany mechanik przy wymianie tarczy i klocków hamulcowych...
a Czujnik temp. oleju zaryłem w zimie w zeszłym roku, dostał też w miske, miska została zaspawana, ale czujnika nie wymieniłem...
Dodzwonić się ciężko bo pracuje, nie jestem w stanie odbierać telefonu w pracy.
Z konsolą wewnętrzną nic nie robiłem, to nie jest okleina, tylko taki materiał gumo-podobny w dotyku.
Co do skrzyni,.. byłem w ASO Mitsubishi, powiedzieli że jest to do regulacji, sprawdzili łożysko i powiedzieli że jest w porządku, ale żeby nie wrzucać tego biegu, więc nie wrzucałem, wybiło mi ten bieg raptem 2razy, chcieli za dużo pieniędzy jak dla mnie za taką naprawę, a u mnie nikogo nie ma kto zajmuje się naprawami skrzyń biegów.
Opona jest jedna do wymiany, bo jedną wymieniłem, przez to że mi nie zadziałał ABS, przetarło je w jednym miejscu i było bicie, jedną oponę miałem, więc wymieniłem.

Cenę dałem wg. mnie niską, bo trzeba coś porobić, ja już nie mam na to czasu i pieniędzy.
Jak coś to piszcie !!

Anonymous - 30-12-2010, 21:58

Denis napisał/a:
Dzis bylem ogladac samochod - RUINA

ehh i liczcie dalej ludzie na okazje za 13 tys czarny galant w avansie...

uwierzcie okazji nie ma!

tak jak napisał właściciel cena adekwatna do stanu auta.

Tomek - 02-01-2011, 09:37

jeśli chodzi o tą konsolę środkową to zdaje sie mam taka sama
wyglada to tak jakby byla malowana, ale jest w 100% oryginalna i jest to cos jakby cienka warstwa gumy ze spraya nalozona

[ Dodano: 02-01-2011, 09:39 ]
jeśli chodzi o tą konsolę środkową to zdaje sie mam taka sama
wyglada to tak jakby byla malowana, ale jest w 100% oryginalna i jest to cos jakby cienka warstwa gumy ze spraya nalozona

Denis napisał/a:
- nie ustawiona zbieżność

bez urazy, ale jak zdabać zbieżność bez jazdy próbnej??

petrus - 05-01-2011, 11:23

Denis - to jest jeden z tych "Panów" co to za oszczędności życia (czyt. 10tys zł) postanawia kupić samochód, który musi być jak nowy z salonu, bo nie daj boże trzeba będzie coś poprawić, drogi Pani, proponuję iść do salonu fiata i kupić sobie najtańszy model pandy i cieszyc się nowym samochodzikiem, bo za tyle pieniążków które pewnie Pan zbierał 10lat nie można kupić samochodu tej klasy w super stanie jakim by Pan oczekiwał.
Na dzień dzisiejszy porobione są wszystkie usterki i nie wyniosło mnie to więcej niż 1.000zł, wg. Pana oczywiście to pewnie kosztowało było 1000000zł...
Poza tym jak można się czepić o zbierzność przy kupnie samochodu, to trzeba być naprawde nie powiem jaką osobą, ... można było się tez przyczepić do tego że kurz nie był przetarty, dywaniki upaćkane i nie dolane paliwo do pełna..
powodzenia w zakupie.

Piotr.

Owczar - 05-01-2011, 15:57

Denis napisał/a:
wyskakujący czwarty bieg, do wymiany synchronizator

Jeśli już, to do wymiany łożyska na wałku sprzęgłowym.