Nasze Miśki - Galant EA6A by DCG
DCG - 19-11-2010, 21:48
andrew84 napisał/a: | Japaneze |
to jakaś strona internetowa? nie mogę znaleźć
robertdg - 19-11-2010, 22:06
http://www.zumi.pl/68692,...nice,firma.html
DCG - 19-11-2010, 22:21
ale prowadzą sprzedaż wysyłkową? prawda?
Saqu - 19-11-2010, 22:23
Japaneze ogólnie znany na forum:P
dzwoń dla niego nie ma rzeczy niemożliwych
Owczar - 19-11-2010, 22:45
DCG, dzwoń do niego, ale jak poprosi o mail to wyślij i dzwoń, bo zdarza mu się zapomnieć wysłać na czas. Na pewno będzie miał odpowiednią.
DCG - 30-11-2010, 12:19
Niestety, po małej przygodzie z firmą All-parts nie mogę polecić zakupów u nich.
Zamówiłem rozrząd i pompę wody Panowie dobrali po nr. VIN, rozrząd przyszedł dobry, pompa z starszego modelu. Po telefonie i ponownym podaniu nr. VIN Pan powiedział że faktycznie nie może pasować, do mojego Gala nie mają i mam ją odesłać. Niestety, mechanik nie zauważył różnicy między pompami i przy próbie zakładania uszkodziła się uszczelka. Pan z all-parts zwrotu przyjąć nie może, pompe wody mogę sobie oprawić w ramki można gdzieś dostać sama uszczelkę?
Owczar - 30-11-2010, 12:24
DCG, pomyłki się zdarzają, ale mechanik dał po prostu ciała. Z tego co pokazywałeś zdjęcie, to różnice są dość istotne. Ja bym miał nie tyle pretensje do all-parts, a do mechanika. Jak sprawdzam czy część jest taka sama to ją wyjmuję czystymi rękoma z pudełka, porównuję i ew wkładam zakładam lub pakuję, a nie wciskam na siłę...
Andrew - 30-11-2010, 12:31
Mi kiedyś przysłali nie takie szpilki głowicy. Odesłałem, kasa zwrócona i nadal u nich zamawiam
DCG - 30-11-2010, 13:32
Owczar napisał/a: | DCG, pomyłki się zdarzają, ale mechanik dał po prostu ciała. |
zgadzam się, ale najpierw w all-parts dali ciała, bo nie rozumiem, czemu przy podaniu nr VIN przysyłają pompe z starszego modelu, a po telefonie i ponownym sprawdzeniu nr VIN stwierdzają że faktycznie nie może to pasować, a pompy do mojego Gala nie mają i mieć nie będą
Owczar - 30-11-2010, 13:49
No tak, rzeczywiście dali ciała trochę. Jeśli chodzi o all-parts to są szybsi od Japaneze, ale jeśli chodzi o fachowość to jednak Japaneze. Zresztą od niego można się dowiedzieć ciekawych rzeczy i jak o czymś zapomnisz przy jakiejś naprawie to sam Ci powie co jeszcze potrzebujesz.
robertdg - 30-11-2010, 14:43
All parts dało ciała, mechanik także, ja znam wielu mechaników, którzy kazdy element przed montażem do auta dokładnie ogładaja, w przypadku pasków rozrządu ponownie je przeliczają - wszystko jest wynikiem nabytego doświadczenia, a jezeli ktos twierdzi że jest to zbędne, to może później ponieść tego konsekwencje. Co do All parts, jest w 3 tyłki róznego rodzaju katalogów i kazdy mówi co innego, weźcie od choćby taka prostą rzecz jak filtr powietrza do EA6X, zobaczcie co mówi katalog Filtrona, Boscha a co mówi katalog HB Jakoparts, sprawdźcie smiało
Owczar - 30-11-2010, 14:46
Co do tego filtra to sam się przekonałem Dlatego zamawiam u Japaneze, on ma ten dobry katalog Ale wcześniej dzwoniłem do IC i znajomy sprawdzał w hurtowni. Oba były inne.
Andrew - 30-11-2010, 15:10
Owczar napisał/a: | Dlatego zamawiam u Japaneze, on ma ten dobry katalog | A ja paski osprzętu i filtr paliwa zamówiłem w Allparts Ale powinni się nie pomylić raczej
DCG - 30-11-2010, 15:10
Kurcze, co do świec żarowych to w Japaneze mają tylko denso po 110
czytałem na forum że nie ma sensu kupować takich drogich świec, bede musiał poszukać u siebie w mieście
Andrew - 30-11-2010, 15:13
DCG napisał/a: | Kurcze, co do świec żarowych to w Japaneze mają tylko denso po 110 | Rzeczywiście drogo. A co masz może złe świece?
|
|
|