| 

| Nasze Miśki - Galant EA6A by DCG

DCG - 19-11-2010, 21:48

| andrew84 napisał/a: |  	  | Japaneze | 
 to jakaś strona internetowa? nie mogę znaleźć
 robertdg - 19-11-2010, 22:06

http://www.zumi.pl/68692,...nice,firma.html
 DCG - 19-11-2010, 22:21

ale prowadzą sprzedaż wysyłkową? prawda?
   Saqu - 19-11-2010, 22:23

Japaneze ogólnie znany na forum:P
 dzwoń dla niego nie ma rzeczy niemożliwych
   Owczar - 19-11-2010, 22:45

DCG, dzwoń do niego, ale jak poprosi o mail to wyślij i dzwoń, bo zdarza mu się zapomnieć wysłać na czas. Na pewno będzie miał odpowiednią.
 DCG - 30-11-2010, 12:19

Niestety, po małej przygodzie z firmą All-parts nie mogę polecić zakupów u nich.
 Zamówiłem rozrząd i pompę wody Panowie dobrali po nr. VIN, rozrząd przyszedł dobry, pompa z starszego modelu. Po telefonie i ponownym podaniu nr. VIN Pan powiedział że faktycznie nie może pasować, do mojego Gala nie mają i mam ją odesłać. Niestety, mechanik nie zauważył różnicy między pompami i przy próbie zakładania uszkodziła się uszczelka. Pan z all-parts zwrotu przyjąć nie może, pompe wody mogę sobie oprawić w ramki
  można gdzieś dostać sama uszczelkę? Owczar - 30-11-2010, 12:24

DCG, pomyłki się zdarzają, ale mechanik dał po prostu ciała. Z tego co pokazywałeś zdjęcie, to różnice są dość istotne. Ja bym miał nie tyle pretensje do all-parts, a do mechanika. Jak sprawdzam czy część jest taka sama to ją wyjmuję czystymi rękoma z pudełka, porównuję i ew wkładam zakładam lub pakuję, a nie wciskam na siłę...
 Andrew - 30-11-2010, 12:31

Mi kiedyś przysłali nie takie szpilki głowicy. Odesłałem, kasa zwrócona i nadal u nich zamawiam
   DCG - 30-11-2010, 13:32

| Owczar napisał/a: |  	  | DCG, pomyłki się zdarzają, ale mechanik dał po prostu ciała. | 
 zgadzam się, ale najpierw w all-parts dali ciała, bo nie rozumiem, czemu przy podaniu nr VIN przysyłają pompe z starszego modelu, a po telefonie i ponownym sprawdzeniu nr VIN stwierdzają że faktycznie nie może to pasować, a pompy do mojego Gala nie mają i mieć nie będą
   Owczar - 30-11-2010, 13:49

No tak, rzeczywiście dali ciała trochę. Jeśli chodzi o all-parts to są szybsi od Japaneze, ale jeśli chodzi o fachowość to jednak Japaneze. Zresztą od niego można się dowiedzieć ciekawych rzeczy i jak o czymś zapomnisz przy jakiejś naprawie to sam Ci powie co jeszcze potrzebujesz.
 robertdg - 30-11-2010, 14:43

All parts dało ciała, mechanik także, ja znam wielu mechaników, którzy kazdy element przed montażem do auta dokładnie ogładaja, w przypadku pasków rozrządu ponownie je przeliczają - wszystko jest wynikiem nabytego doświadczenia, a jezeli ktos twierdzi że jest to zbędne, to może później ponieść tego konsekwencje. Co do All parts, jest w 3 tyłki róznego rodzaju katalogów i kazdy mówi co innego, weźcie od choćby taka prostą rzecz jak filtr powietrza do EA6X, zobaczcie co mówi katalog Filtrona, Boscha a co mówi katalog HB Jakoparts, sprawdźcie smiało
   Owczar - 30-11-2010, 14:46

Co do tego filtra to sam się przekonałem
  Dlatego zamawiam u Japaneze, on ma ten dobry katalog  Ale wcześniej dzwoniłem do IC i znajomy sprawdzał w hurtowni. Oba były inne. Andrew - 30-11-2010, 15:10

A ja paski osprzętu i filtr paliwa zamówiłem w Allparts 	  | Owczar napisał/a: |  	  | Dlatego zamawiam u Japaneze, on ma ten dobry katalog | 
  Ale powinni się nie pomylić raczej   DCG - 30-11-2010, 15:10

Kurcze, co do świec żarowych to w Japaneze mają tylko denso po 110
 czytałem na forum że nie ma sensu kupować takich drogich świec, bede musiał poszukać u siebie w mieście
   Andrew - 30-11-2010, 15:13

Rzeczywiście drogo. A co masz może złe świece? 	  | DCG napisał/a: |  	  | Kurcze, co do świec żarowych to w Japaneze mają tylko denso po 110 | 

|  | 
 |  |