[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Anteny GPS
pepi - 22-11-2010, 03:33
pod deska w galancie jest ori miejsce na taka antenę
te anteny byly tam montowane z fabryczna nawigacja
musisz niestety ściągnąć deske ale to jest 30 min roboty antenę montujesz w okolicach zegarka masz tam oryginalne szyny na nia
nigdy nie spada nie widac nic
zakładałem to 2 razy i bez problemu
jak mieszkasz w okolicach slaska to moge ci pomoc
pozdrawiam
clown79 - 22-11-2010, 05:01
ok dzieki
[ Dodano: 22-11-2010, 05:05 ]
pepi zdjac deske czy panel srodkowy? czy tylko zegarek...moze jakies fotki podeslij z montazu ja masz pozdrawiam
pepi - 22-11-2010, 22:59
panel nc nie da trzeba ściągnąć deske nie mam żadnych foto ale mam pare desek to jak bede w garazu to cykne zdjęcie
clown79 - 23-11-2010, 23:06
swinks mam pytanie podlaczylem avica pod kostki i po podlaczeniu antena mi sie nie wysowa w czym moze byc problem? dodam ze dzialala .. kolejna rzecz to czy avic ma dokrecana mase do tlnego korpusu? czy ma uziemnienie gdzies w kostkach moze przez to antena nie dziala. podpowiedz mi tylko czy ty montujac swoja jednostke wpinales tylko kostki czy rowniez mase dokrecales do korpusu. dodam ze mojea kostka iso ma przedluzona mase i wczesniejsze radio nim bylo masowane...a napewno w wiazce zasilajcej masa jest bo mostkowalem z nim brazowy kabel .... hmmm jutro odepne i zobacze
swinks_UK - 24-11-2010, 13:07
W przejściówce ISO > PC2-46-4 (Mitsubishi) jest wolny kabel masowy (z oczkiem) do przykręcenia gdzieś do karoserii. Tak jest u mnie. Oryginalna wiązka Mitsubishi nie ma w kostce masy.
Jest za to kabel sygnałowy do wysuwania anteny (nie pamiętam koloru), przejściówka ISO miała chyba kolor niebieski z opisem "antenna". Sprawdż w manualu Avica, który kabel we wiązce Pioniera odpowiada za sterowanie anteną i podłącz jak trzeba.
Ja nie mam problemów z anteną, bo mam antenę wspólną z matą grzewczą tylnej szyby, więc nie ma problemów wysuwania.
clown79 - 25-11-2010, 04:12
sprytne dzieki
ps wielki szacunek ogladalem twojego rekinka nie moge wyjsc z podziwu tyle czasu i zapalu heh pozdrawiam
[ Dodano: 25-11-2010, 05:02 ]
czyli kabelek czarny nie idzie bezposrednio do radia tylko do nadwozia tak? ostatnie radio wlasnie pod niego podpiolem jutro sprawdzwe a zkostki od radia wychodzil remote control podpiolem wzmacniacz niebiesko bialy kabel i zolty mute i nic wiecej ((
[ Dodano: 27-11-2010, 02:56 ]
dodam ze pod kabel remoute controle podpiolem kabelek od wzmacniaca.. jak popod co prowadzic i podpiac ten kabelek by antena dzialala u mnie z kostki avica kabel remoute controle wychodzi i konczy sie zlonczka w innym modelu ten kabel ma zlonczke lecz lonczy sie dalej z kostka iso taki trojnik i kostka auta biala org czy jezeli przedluze go i wepne sie za bala kostka w niebieski kabel to bedzie dzialac????dajcie znac troche irytujace jest ze nie dziala::: dzieki z gory
[ Dodano: 20-10-2011, 05:04 ]
swinks_UK Mam pytanie czy ty masz u siebie kamere cofania? pytanie jaka wybrales lub jaka moglbys polecic od avica pozdrawiam
|
|
|