To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Klopoty z odpaleniem Cari

Hubeeert - 24-10-2006, 20:15

Dobrze juz dobrze ;-) Każdy może sie pomylic ważne żeby potem sie nie unosic niepotrzebnie ;-)

Peace lub PiS - jak kto woli ;-)

Matejko - 24-10-2006, 23:54

Hubeeert napisał/a:
Peace lub PiS - jak kto woli

teraz w lesie zapanuje PiS czyli w skrocie - spieprzaj dziadu :D :mrgreen:

szczeslaw - 25-10-2006, 11:31

quota1 napisał/a:
My nie mamy odcięcia zapłonu..Mistrzu Elektroniku

A czy ja twierdziłem, że w Dieslu jest układ zapłonowy? :shock:
Proszę cię, nie rób ze mnie debila...
Jeżeli posiadasz komplet kluczyków do samochodu, powinno dać się sprawdzić jaka jest reakcja immobilisera. Powinieneś mieć kluczyk serwisowy (w innym kolorze niż zwykłe kluczyki) który nie rozkodowuje immo. Spróbuj odpalić samochód tym kluczykiem i wtedy będzie wiadomo jaka jest reakcja u ciebie (czy zapalają się kontrolki czy nie).
quota1 napisał/a:
Co do pierwszej cz. postu,to krzyczenie:-Błąd! Powinno być poparte przemyśleniami (głębokimi?).Jeżeli jest inaczej to nie zabieram głosu.

Napisałem, co twierdził mechanik w ASO. Niewykluczone, że się mylił (w/g niego reakcja powinna być taka sama w benzynie i dieslu). Jeżeli tak jest to zwracam honor i przepraszam za zamieszanie.

Anonymous - 25-10-2006, 11:53

szczeslaw napisał/a:
A czy ja twierdziłem, że w Dieslu jest układ zapłonowy?

Chciałem tylko wykazać oczywistą różnice.Narobiło się...... :shock: ASO w Krakowie ma poważne "braki". Ja mam "braki"ale ich nieuzewnętrzniam zakładajac "service".

:? Odeszliśmy od tematu.Najmocniej Pana Szczesława przepraszam i proszę o nie chowanie urazy do ziomala(regionalnego) :lol:

szczeslaw - 25-10-2006, 12:10

quota1 napisał/a:
ASO w Krakowie ma poważne "braki"

Wiem. Ale to było jeszcze w czasach kiedy Filipowicz miał naprawdę dobrych mechaników - wtedy to kierownictwo seriwsu rozwalało wszystko.
Zresztą do jednego z tych mechaników jeżdżę teraz i jestem bardzo zadowolony (tak samo zresztą jak inni forumowicze, którzy korzystali już z jego usług).
quota1 napisał/a:
Odeszliśmy od tematu.Najmocniej Pana Szczesława przepraszam i proszę o nie chowanie urazy do ziomala

Nie chowam urazy. I nie "Pana Szczesława" tylko "Szczęsława" ;)
Ale tak z ciekawości - sprawdź za pomocą tego kluczyka serwisowego jak reaguje immo w DiD - wtedy będziemy mieli jasność. Chyba, że już to robiłeś?

PS. Proszę o przeniesienie 2 ostatnich postów do śmietnika lub OT.

Anonymous - 27-10-2006, 12:13

A u mnie przyczyną identycznych objawów jakie miał Zachar okazała się stacyjka. Na szczęście wyczyszczenie styków pomogło.
Anonymous - 27-10-2006, 12:42
Temat postu: kluczyk
,,A Jeżeli posiadasz komplet kluczyków do samochodu, powinno dać się sprawdzić jaka jest reakcja immobilisera. Powinieneś mieć kluczyk serwisowy (w innym kolorze niż zwykłe kluczyki) który nie rozkodowuje immo. "
tak w kwesti formlanej, ten kluczyk rozkodowuje immo- za to nie da się nim otwrzyć bagażnika- bo klient który pozostawił autko w serwisie może tam zostawić np rzeczy osobiste.......
Pozdro