To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Obroty silnika po wciśnięciu sprzęgła?

saphire - 27-10-2006, 08:06

a mówiłem, że to ,,podtrzymanie'' :mrgreen:
Student - 27-10-2006, 09:41

Nie zauważyłem czegoś takiego ale dzisiaj się dokładnie zainteresuje tym problemem ale wydaje mi sie że u mnie tego nie ma bo bym zauważył a może uznałem to za standard.
Zobaczymy :wink:

Anonymous - 27-10-2006, 10:07

Miałem tak samo jak opisujesz w silniku 1,9 TD....
Pojawiło się to z nikąd, trzymało się to przez jakiś tydzień, a później przestało.....
Później sprawa powróciła do mnie znowu na tydzień.

Może to zbieg okoliczności, ale za każdym razem działo się tak przed samą wymianą oleju..

Anonymous - 27-10-2006, 10:54

Tomecki napisał/a:
Miałem tak samo jak opisujesz w silniku 1,9 TD....
Pojawiło się to z nikąd, trzymało się to przez jakiś tydzień, a później przestało.....
Później sprawa powróciła do mnie znowu na tydzień.

Może to zbieg okoliczności, ale za każdym razem działo się tak przed samą wymianą oleju..

Tak, to zbieg okoliczności- siłowniczek-amortyzatorek przy dźwigni przyspieszenia
(na pompie wtryskowej.)dogorywuje i stąd takie ,,numery"- odepnij ten amortyzatorek
i zobaczysz że będzie git. Pozdro

mlun - 27-10-2006, 16:22

Zależy co jeszcze rozumiecie przez to podtrzymywanie bo u mnie to naprawde moze nawet sek. nie trwa poprtu jak sie da sprzeglo to podskocza i zaczynaja zchodzic.Moze poprstu gaz za pozno puszczam czasem:P
Krzyzak - 27-10-2006, 16:27

kiedyś miałem podobnie, a był to efekt założenia złych świec (krótkich) - ale tu jest silnik GDI, więc dla mnie dosyć skomplikowany i zagadkowy
Student - 30-10-2006, 07:12

Sprawdziłem i nie ma żadnego podbicia:
Jeżeli wciskam sprzęgło a nie mam wciśniętego gazu to obroty spadają na nominał i tyle.
Moim zdaniem trzeba cos przeczyścić ale co :lol:

Anonymous - 22-08-2007, 23:07

Sorki za odgrzebany temat ale mam te same objawy. Czyszczona przepustnica i krokowy, nawet zajrzalem do czujnika otwarcia przepustnicy i wszystko wydaje sie ok. Sprawdzilem tez linke - smiga az milo, moze sprezyna sie wyrobila?? bo juz nie wiem sam. Czy ktos z piszacych w tym temacie w jakis sposob rozwiazal ten problem??