Outlander II GEN Techniczne - [II 2.4 MIVEC] Rockford-Fosgate krok syntezy [ROZWIĄZANE - S
Grzesq - 29-01-2011, 12:56
Może zamisat zastanawiać się nad podłączaniem, przeprogramowyawaniem pomyśleć o zakupie Chińczyka
mitsu00 - 29-01-2011, 13:07
andrzejGb napisał/a: | z tego co koledzy piszą wynikało by ze podłaczenie ROF-chńczyka w MOII z USA spowoduje zmianę kroku syntezy w ROF na amerykańską czyli nieparzyste końcówki- 91,1, 91,3 1!!!!???
mam pytanie co to jest ETACS oraz ECU | Podłączałem znajomemu Chińczyka w OII z USA bez RF i radio dziala bez zarzutu. Zbiera prawidłowe frekwencje. Trzeba tylko było przestawić Chińczyka na wersję bez wzmacniacza zewnętrznego.
tomekrvf - 30-01-2011, 18:22
Mabel napisał/a: | ECU to Engine Control Unit - komputer silnika |
Electronic Control Unit
Mabel napisał/a: | Ustawienia siedzą podobno w ETACS -> Coding -> Coding Information & Copy, tylko trzeba je jeszcze z tamtąd wyciągnąć, |
Z wyciągnięciem nie ma najmniejszego problemu. Temat jest jak to zmienić, żeby samochód to przyjął tak jak my chcemy
joachim69 - 30-01-2011, 22:16
no a producent też nie wie jak to zmienić ????w końcu ktoś ten sterownik programuje no chyba że robią czary mary
andrzejGb - 31-01-2011, 12:03
Problem jest ze zmianą kroku syntezy aby wyszukiwał końcówki parzyste ale pozostaje jeszcze problem braku przynajmniej w moim przypadku opcji AF brak w opcjach.
Uciążliwe zwłaszcza podczas przemieszczania sie po Polsce
tomekrvf - 31-01-2011, 20:33
joachim69 napisał/a: | no a producent też nie wie jak to zmienić ???? |
Producent wie jak to zrobić - przeciez robi te pliki. Ale pliki sa tworzone do konkretnego numeru VIN w którym zkodowane jest przeznaczenie auta (USA, Europa, Japonia lub Azja)
joachim69 - 01-02-2011, 00:56
a nie są w stanie w tym pomóc bo europejscy producenci jakoś nie mają z tym problemów i można zmieniać jednostki częstotliwości itd ,ja mam doświadczenie z grupą VAG i tam można wszystkie parametry zmienić sobie samemu vagiem
Mabel - 02-02-2011, 21:19
Cytat: | Może zamisat zastanawiać się nad podłączaniem, przeprogramowyawaniem pomyśleć o zakupie Chińczyka |
Chętnie widziałbym u siebie LCD z navi itd., lecz uważam że cena 2500zł to stanowczo za dużo jak za ten system. Gdyby to kosztowało około 1000zł, pewnie bym się nie zastanawiał.
Cytat: | Z wyciągnięciem nie ma najmniejszego problemu. Temat jest jak to zmienić, żeby samochód to przyjął tak jak my chcemy |
No i okazuje się że i z wyciągnięciem jest problem... Jestem właśnie po rozmowie z serwisem MMC w Boguchwale (Rzeszów) i panowie powiedzieli mi że nie wykonają mi tej usługi. Najpierw próbowałem przez 5 minut tłumaczyć o co mi chodzi, a w końcu kolesie doszli do wniosku że ja chcę wykraść dane z MUTa <Tak na marginesie to już serwis drugiej marki, gdzie spotykam się z kompletną niewiedzą i indolencją pracowników>.
Kolego Joachim69:
Ja też mam doświadczenia z VAGiem i nie tylko, ale niestety z Mitsubishi sprawa nie jest taka prosta... O ile wiem, nie istnieje opcja automatycznego "przeprogramowania" jakimś interfejsem, lecz tylko zapis danych ETACS, następnie ich edycja i wgranie zmienionych danych do samochodu.
Jestem na etapie poszukiwania kogoś, kto ściągnąłby mi te dane i na 99% zdecyduję się na rosyjskiego kolegę. Jak coś mi się uda zdziałać - oczywiście poinformuję szanownych forumowiczów.
Pozdrawiam,
Mabel
rezon - 03-02-2011, 07:51
Mabel napisał/a: | Jestem właśnie po rozmowie z serwisem MMC w Boguchwale (Rzeszów) i panowie powiedzieli mi że nie wykonają mi tej usługi. Najpierw próbowałem przez 5 minut tłumaczyć o co mi chodzi, a w końcu kolesie doszli do wniosku że ja chcę wykraść dane z MUTa <Tak na marginesie to już serwis drugiej marki, gdzie spotykam się z kompletną niewiedzą i indolencją pracowników>. | ale wybrałeś partnera do rozmów . Popatrz sobie na wątki w dziale MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi
13zbyszek13 - 03-02-2011, 16:55
Mabel napisał/a: | 1000zł, pewnie bym się nie zastanawiał. |
Aż tyle byś zapłacił ?
Mabel - 03-02-2011, 22:06
Cytat: | Aż tyle byś zapłacił ? |
nie bardzo łapię o co Ci chodzi?
mitsu00 - 03-02-2011, 22:18
Mabel napisał/a: | Cytat: | Aż tyle byś zapłacił ? |
nie bardzo łapię o co Ci chodzi? | Odpowiedz brzmi: Sarkazm....
13zbyszek13 - 04-02-2011, 20:10
Mabel napisał/a: | nie bardzo łapię o co Ci chodzi? |
Jesteś z Sanoka a zachowujesz się jak centuś .
Grzesq - 04-02-2011, 21:54
13zbyszek13 napisał/a: | Mabel napisał/a: | nie bardzo łapię o co Ci chodzi? |
Jesteś z Sanoka a zachowujesz się jak centuś . |
Jako ciekawostka odnośnie ceny, nie dla centusiów : http://allegro.pl/radio-d...1438569354.html
joachim69 - 04-02-2011, 21:59
a to nie lepiej coś takiego ??
http://allegro.pl/fabrycz...1439116436.html
|
|
|