[96-02]Colt CJ0 - [ALL] wskazowka od paliwa? CJ0
Anonymous - 10-11-2006, 15:18
deenbe napisał/a: | rezerwa zapala sie ponizej czerwonej kreski |
Dokładnie tak (po ciągłym świeceniu kontrolki wiemy że jedziemy na rezerwie).
czarnuch23 - 10-11-2006, 15:35
Ja jeszcze wsumie nigdy nie zobaczylem swiecacej sie kontrolki
ale wiem ze nie spalila sie bo jak mialem juz pod czerwona kreska to na zakretach mi sie pojawiala na chwilke a maksymalnie zatankowalem 44l
ale co do podnoszenia sie to zeczywiscie czasami musz epoczekac kilka minut zanim dojdzie do samej gory ale z opadaniem to uwazam ze za szybko mi opada(wskazowka oczywiscie):> ale to chyba wina mojej ciezkawej nogi:P
Anonymous - 10-11-2006, 15:37
Zawsze po zatankowaniu do pełna wskazówka szybko spada i spowalnia jak jest u samego dołu. Zresztą wskazówka w moim Miśku nieczęsto odwiedza nawet połowę skali
Anonymous - 10-11-2006, 16:33
Właśnie koledzy, z ta wskazówką jest nieco inaczej niż w poprzednim moim aucie:
1. wskazówka zawsze pokazuje pozim paliwa super
2.jak tankuję to bardzo powoli sie podnosi, trwa to kilka minut az sie wdrapie hihi
3.rezerwa zapala mi sie czesto jak juz jest na, a nawet pod czerwona kreska?
4.ostatnio zrobiłem jakies 50-60 km na rezerwie i według moich obliczen zostalo jakies 3-4 litry pb ciekawe?
5 opda bardzo fajnie im nizej tym wolniej:)
pozdr
Anonymous - 11-11-2006, 04:32
Bastek napisał/a: | 4.ostatnio zrobiłem jakies 50-60 km na rezerwie i według moich obliczen zostalo jakies 3-4 litry pb ciekawe? |
masz 1.3 jak i u mnie..na rezerwie przy jedzie jak ustawa przewiduje zrobilem 100km i dojechalem na stacje tankujac 48l !!!!!!!!!!!!!!!!!
wskazowki zawsze maja jakais margines bledu wiadomo- z grubsza pokazuja ile jest i to nam wystarcza narazie...
Anonymous - 11-11-2006, 09:48
ja tez jeszcze nigdy nie widziałem zeby sie kontrolka rezerwy zapaliła no może raz jak jechałem w koło po parkingu to zaświeciła się . ale staram sie nie jezdzić na rezerwie .
Anonymous - 11-11-2006, 14:16
dzinia napisał/a: | ja tez jeszcze nigdy nie widziałem zeby sie kontrolka rezerwy zapaliła no może raz jak jechałem w koło po parkingu to zaświeciła się . ale staram sie nie jezdzić na rezerwie . |
i pewnie jezdzilas w kolko przeciwnie z ruchem wskazowek zegara
|
|
|