To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - [E52A 1.8] Popsuta skrzynia... POMOCY!

Wszyc - 02-05-2011, 14:08

No u mnie zamontowana jest tak prosto do skrzyni :P sorki za jakość i że ciemne ale z komórki robione u Ciebie za pewne też tak jest jeżeli tak da się poduchę zamontować też do tej skrzyni z lancera to luz

bartekwd1 - 04-05-2011, 14:15

właśnie przyszedł do mnie pocztą docisk sprzęgła, okazało się że jest za mały, kolejne 90 zł poszło się walić :evil:
Wszyc - 04-05-2011, 16:34

No nie ciekawie cóż powiedzieć... mógłbym powiedzieć że trzeba było nowy kupić to byś mógł zwrócić ale wiem jak wygląda życie i nie zawsze można sobie pozwolić by wydawać kase tylko w auto więc nie będę bezsensownych kazań prawił co trzeba było... życzę tylko by w końcu udało Ci się złożyć wszystko do kupy bez większych problemów już

Ale takie pytanie jeszcze co do docisku za mały w jakim sensie? nie ta średnica czy co? bo jeżeli przykładasz do sprzęgła i odstaje od zamachu trochę to jest dobry dokręć i w trakcie dokręcania ta listki będą się wyginać do środka i będzie gites... ja się tak raz wygłupiłem myśląc że docisk jest za mały bo nie dosięgał do zamachu a tak ma być... ale cóż całe życie się człowiek uczy

bartekwd1 - 04-05-2011, 17:32

docisk ma za małą średnice.
ale widzę światełko w tunelu :D
koleś pomierzył skrzynię od lancera 1.6 16v i wychodzi że jest to samo :D
docisk wymienię, już się z kolesiem dogadałem :)

Wszyc - 04-05-2011, 17:41

Miło słyszeć :) powodzenia
bartekwd1 - 10-05-2011, 22:53

Skrzynia przyszła wczoraj od lancera 1.6 i pasowała jednak na szczęście do silnika :D
autko już zrobiłem i śmiga, a biegi są trochę dłuższe niż w skrzyni galanta :P
poduszka jedna nie pasowała, to wziąłem dużą nakrętke i podłożyłem pod mocowanie poduszki żeby było wyżej i musiałem je przesunąć o 1 śrubę, więc teraz trzyma się na dwóch śrubach, ale myślę że to jest wystarczające ;)

Wszyc - 11-05-2011, 01:06

Miło słyszeć że się udało :) Czekałem z ciekawości na finał sytuacji czy wszystko będzie ok :)

Zadowolenia z Miśka :) ale już kończymy wątek Bartku żeby nie było odbiegania od tematu w dziale technicznym :) ale zawsze możesz więcej opisać o swoim miśku i o tym jak Ci się jeździ w dziale Nasze Miśki :)
No chyba że masz coś jeszcze do dodania w temacie skrzyni to wiesz każde info na pewno się w przyszłości może przydać :)

To jeszcze raz życzę spokoju z miśkiem