[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Patrzcie mechanikom na ręce - PRZESTROGA
qba_2 - 14-06-2011, 15:16 Temat postu: Re: Olej
Ahanaka napisał/a: | czy ktoś robił przegląd po 2k km u filipowicza? Co tam jeszcze sprawdzają? |
Robiłem jakiś miesiąc temu po 2k u Filipowicza. Sprawdzają tak naprawdę to co im każesz sprawdzić. Ja miałem kilka uwag i powiedzmy, że się jakoś do nich ustosunkowali. Natomiast nie do końca byli pewni jednego - po każdorazowym odpaleniu silnika i przjechaniu kilku metrów następowało delikatne pstryk spod maski, zawołali jakiegoś mega speca i gościu ze mną jeździł i dalej nie wiedział, odpalał, ruszał i dalej to samo. Otworzył maskę i kazał kolegom z serwisu iść obok auta jak on ruszy i wsłuchiwać się w silnik. W końcu stwierdzili, że to musi być zawór par, ale nie powiem żeby byli tego pewni na 100%.
jaca71 - 14-06-2011, 16:21
CYK lub PYK lub PSTRYK robi sprzęgło klimatyzacji
qba_2 - 14-06-2011, 16:32
jaca71 napisał/a: | CYK lub PYK lub PSTRYK robi sprzęgło klimatyzacji |
właśnie przy wyłączonej klimie sprawdzane i tylko po odpaleniu i ruszeniu około 10 metrów, później cisza. Zresztą sprzęgło też dobrze słyszę jak włącze klimę i jest to inne "pstryk"
Krzyzak - 15-06-2011, 07:03
qba_2 napisał/a: | tylko po odpaleniu i ruszeniu około 10 metrów |
mam to samo w obu Galantach EA i też uważam, że jest to jakiś element klimatyzacji - nie sprzęgło w sensie załączenia sprężarki, ale coś przy niej na pewno
Ahanaka - 15-06-2011, 09:27 Temat postu: Re: Olej Dzięki, qba_2, a możesz podać mniej więcej ile zapłaciłeś?
qba_2 - 15-06-2011, 10:26 Temat postu: Re: Olej
Ahanaka napisał/a: | Dzięki, qba_2, a możesz podać mniej więcej ile zapłaciłeś? |
Około 350 zl, z tym że nie miałem swojego oleju.
mkm - 15-06-2011, 22:59
qba_2, gdzie w książce serwisowej wpisują ten przegląd?
qba_2 - 16-06-2011, 08:14
mkm napisał/a: | qba_2, gdzie w książce serwisowej wpisują ten przegląd? |
w pierwszym dostępnym "bloczku" do uzupełnienia, pięczatka, przebieg i tyle.
lichy - 16-06-2011, 10:14
qba_2 napisał/a: | w pierwszym dostępnym "bloczku" do uzupełnienia, pięczatka, przebieg i tyle. |
Hmmm... ciekawe, ja byłem coprawda nie po 2 kkm tylko po prawie 3.4 kkm i żadnego przeglądu mi nie wbili (nic nie sprawdzali). Nawet nie miałem przy sobie ksiażki gwarnacyjnej / serwisowej. Poprostu - wymiana filtra, oleju i podkładki pod korek. 117 PLN skasowane
qba_2 - 16-06-2011, 10:47
lichy napisał/a: | Hmmm... ciekawe, ja byłem coprawda nie po 2 kkm tylko po prawie 3.4 kkm i żadnego przeglądu mi nie wbili (nic nie sprawdzali). |
Bo z reguły ten pierwszy wbijają na prośbę klienta, przynajmniej tak jest w Filipowiczu.
|
|
|