To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Patrzcie mechanikom na ręce - PRZESTROGA

qba_2 - 14-06-2011, 15:16
Temat postu: Re: Olej
Ahanaka napisał/a:
czy ktoś robił przegląd po 2k km u filipowicza? Co tam jeszcze sprawdzają?

Robiłem jakiś miesiąc temu po 2k u Filipowicza. Sprawdzają tak naprawdę to co im każesz sprawdzić. Ja miałem kilka uwag i powiedzmy, że się jakoś do nich ustosunkowali. Natomiast nie do końca byli pewni jednego - po każdorazowym odpaleniu silnika i przjechaniu kilku metrów następowało delikatne pstryk spod maski, zawołali jakiegoś mega speca i gościu ze mną jeździł i dalej nie wiedział, odpalał, ruszał i dalej to samo. Otworzył maskę i kazał kolegom z serwisu iść obok auta jak on ruszy i wsłuchiwać się w silnik. W końcu stwierdzili, że to musi być zawór par, ale nie powiem żeby byli tego pewni na 100%.

jaca71 - 14-06-2011, 16:21

CYK lub PYK lub PSTRYK robi sprzęgło klimatyzacji :P
qba_2 - 14-06-2011, 16:32

jaca71 napisał/a:
CYK lub PYK lub PSTRYK robi sprzęgło klimatyzacji :P

właśnie przy wyłączonej klimie sprawdzane i tylko po odpaleniu i ruszeniu około 10 metrów, później cisza. Zresztą sprzęgło też dobrze słyszę jak włącze klimę i jest to inne "pstryk" :)

Krzyzak - 15-06-2011, 07:03

qba_2 napisał/a:
tylko po odpaleniu i ruszeniu około 10 metrów

mam to samo w obu Galantach EA i też uważam, że jest to jakiś element klimatyzacji - nie sprzęgło w sensie załączenia sprężarki, ale coś przy niej na pewno

Ahanaka - 15-06-2011, 09:27
Dzięki, qba_2, a możesz podać mniej więcej ile zapłaciłeś?
qba_2 - 15-06-2011, 10:26
Ahanaka napisał/a:
Dzięki, qba_2, a możesz podać mniej więcej ile zapłaciłeś?

Około 350 zl, z tym że nie miałem swojego oleju.

mkm - 15-06-2011, 22:59

qba_2, gdzie w książce serwisowej wpisują ten przegląd?
qba_2 - 16-06-2011, 08:14

mkm napisał/a:
qba_2, gdzie w książce serwisowej wpisują ten przegląd?

w pierwszym dostępnym "bloczku" do uzupełnienia, pięczatka, przebieg i tyle.

lichy - 16-06-2011, 10:14

qba_2 napisał/a:
w pierwszym dostępnym "bloczku" do uzupełnienia, pięczatka, przebieg i tyle.

Hmmm... ciekawe, ja byłem coprawda nie po 2 kkm tylko po prawie 3.4 kkm i żadnego przeglądu mi nie wbili (nic nie sprawdzali). Nawet nie miałem przy sobie ksiażki gwarnacyjnej / serwisowej. Poprostu - wymiana filtra, oleju i podkładki pod korek. 117 PLN skasowane :?

qba_2 - 16-06-2011, 10:47

lichy napisał/a:
Hmmm... ciekawe, ja byłem coprawda nie po 2 kkm tylko po prawie 3.4 kkm i żadnego przeglądu mi nie wbili (nic nie sprawdzali).

Bo z reguły ten pierwszy wbijają na prośbę klienta, przynajmniej tak jest w Filipowiczu.