To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Brzęczenie w konsoli środkowej

Hugo - 18-07-2011, 16:59

mar111cin napisał/a:
skapnełem się że to nawiew na kierowce
Dokładnie tak :wink:
komarsnk - 18-07-2011, 20:08

Hugo napisał/a:
mar111cin napisał/a:
skapnełem się że to nawiew na kierowce
Dokładnie tak :wink:

Potwierdzam :mrgreen:

mackbeth - 18-07-2011, 20:21

Ja również.. .co to nawiew wpada w rezonans czy co??? Ktoś to wyeliminował??:)
Hugo - 18-07-2011, 20:23

mackbeth napisał/a:
co to nawiew wpada w rezonans czy co???
Plastikowa dźwignia z lewej strony do zamykania i otwierania nawiewu. Ja ją obsmarowałem smarem miedziowym i jest cisza już ponad rok.
SnowDevil - 19-07-2011, 17:03

ja planuję któregoś dnia poupychać silikon w sprayu na wszelkie elementy które na łączeniach/stykach mają możliwość trzeszczenia. Rzeczywiście nie ma tego dużo ale pokrywa zegarka na pewno oberwie oraz muszę rozebrać przwe drzwi bo w środku coś jak by się poluzowało i stuka czasami coś jak by o plastik. Stawiam na polozowaną śrubkę mocującą siłownik od szyby.
mar111cin - 19-07-2011, 18:57

Hugo napisał/a:
mackbeth napisał/a:
co to nawiew wpada w rezonans czy co???
Plastikowa dźwignia z lewej strony do zamykania i otwierania nawiewu. Ja ją obsmarowałem smarem miedziowym i jest cisza już ponad rok.

szczerze nie chce mi się tego rozbierać :lol:

spidernet - 19-07-2011, 19:13

Jeden ze sposobów, który można uznać za nieprofesjonalny conajmniej...

Kupić w sklepie uszczelkę na drzwi, najlepiej w kolorze czarnym (albo inną i pomalować czarnym sprayem, markerem) długości mniej więcej konsoli. Następnie zamontować ową uszczelkę w szczelinę pomiędzy szybą, a konsolą. Sprawdzić jaki efekt końcowy :-)

Docelowo to nie rozwiązanie, ale może komuś się przyda.

Hugo - 19-07-2011, 19:40

spidernet napisał/a:
Kupić w sklepie uszczelkę na drzwi, najlepiej w kolorze czarnym (albo inną i pomalować czarnym sprayem, markerem) długości mniej więcej konsoli. Następnie zamontować ową uszczelkę w szczelinę pomiędzy szybą, a konsolą
Na trzaski skąd ma to pomóc?
mar111cin napisał/a:
szczerze nie chce mi się tego rozbierać
to kup np. "suchy smar" w spray-u i psiknij z lewej strony kratki kierowcy.
spidernet - 19-07-2011, 19:46

Hugo napisał/a:
spidernet napisał/a:
Kupić w sklepie uszczelkę na drzwi, najlepiej w kolorze czarnym (albo inną i pomalować czarnym sprayem, markerem) długości mniej więcej konsoli. Następnie zamontować ową uszczelkę w szczelinę pomiędzy szybą, a konsolą
Na trzaski skąd ma to pomóc?

Głównie na brzęczenie. Na trzaski być może... Kwestia indywidualnego podejścia do "brzęczenia" ;)

Anonymous - 22-02-2015, 17:44

Udało się komuś rozwiązać problem z brzęczeniem wydobywającym się z okolic drążka zmiany biegów ? :D Dźwięk ustaje gdy drążek wychyli się maksymalnie w prawo lub w lewo.
robertdg - 22-02-2015, 19:08

bielak930, temat o V6, w 2.0 był opisywany taki objaw - kieruj sie szukaniem pod kątem błednie ustawionego rozrządu.