[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Brzęczenie w konsoli środkowej
Hugo - 18-07-2011, 16:59
mar111cin napisał/a: | skapnełem się że to nawiew na kierowce | Dokładnie tak
komarsnk - 18-07-2011, 20:08
Hugo napisał/a: | mar111cin napisał/a: | skapnełem się że to nawiew na kierowce | Dokładnie tak |
Potwierdzam
mackbeth - 18-07-2011, 20:21
Ja również.. .co to nawiew wpada w rezonans czy co??? Ktoś to wyeliminował??:)
Hugo - 18-07-2011, 20:23
mackbeth napisał/a: | co to nawiew wpada w rezonans czy co??? | Plastikowa dźwignia z lewej strony do zamykania i otwierania nawiewu. Ja ją obsmarowałem smarem miedziowym i jest cisza już ponad rok.
SnowDevil - 19-07-2011, 17:03
ja planuję któregoś dnia poupychać silikon w sprayu na wszelkie elementy które na łączeniach/stykach mają możliwość trzeszczenia. Rzeczywiście nie ma tego dużo ale pokrywa zegarka na pewno oberwie oraz muszę rozebrać przwe drzwi bo w środku coś jak by się poluzowało i stuka czasami coś jak by o plastik. Stawiam na polozowaną śrubkę mocującą siłownik od szyby.
mar111cin - 19-07-2011, 18:57
Hugo napisał/a: | mackbeth napisał/a: | co to nawiew wpada w rezonans czy co??? | Plastikowa dźwignia z lewej strony do zamykania i otwierania nawiewu. Ja ją obsmarowałem smarem miedziowym i jest cisza już ponad rok. |
szczerze nie chce mi się tego rozbierać
spidernet - 19-07-2011, 19:13
Jeden ze sposobów, który można uznać za nieprofesjonalny conajmniej...
Kupić w sklepie uszczelkę na drzwi, najlepiej w kolorze czarnym (albo inną i pomalować czarnym sprayem, markerem) długości mniej więcej konsoli. Następnie zamontować ową uszczelkę w szczelinę pomiędzy szybą, a konsolą. Sprawdzić jaki efekt końcowy
Docelowo to nie rozwiązanie, ale może komuś się przyda.
Hugo - 19-07-2011, 19:40
spidernet napisał/a: | Kupić w sklepie uszczelkę na drzwi, najlepiej w kolorze czarnym (albo inną i pomalować czarnym sprayem, markerem) długości mniej więcej konsoli. Następnie zamontować ową uszczelkę w szczelinę pomiędzy szybą, a konsolą | Na trzaski skąd ma to pomóc? mar111cin napisał/a: | szczerze nie chce mi się tego rozbierać | to kup np. "suchy smar" w spray-u i psiknij z lewej strony kratki kierowcy.
spidernet - 19-07-2011, 19:46
Hugo napisał/a: | spidernet napisał/a:
Kupić w sklepie uszczelkę na drzwi, najlepiej w kolorze czarnym (albo inną i pomalować czarnym sprayem, markerem) długości mniej więcej konsoli. Następnie zamontować ową uszczelkę w szczelinę pomiędzy szybą, a konsolą
Na trzaski skąd ma to pomóc? |
Głównie na brzęczenie. Na trzaski być może... Kwestia indywidualnego podejścia do "brzęczenia"
Anonymous - 22-02-2015, 17:44
Udało się komuś rozwiązać problem z brzęczeniem wydobywającym się z okolic drążka zmiany biegów ? Dźwięk ustaje gdy drążek wychyli się maksymalnie w prawo lub w lewo.
robertdg - 22-02-2015, 19:08
bielak930, temat o V6, w 2.0 był opisywany taki objaw - kieruj sie szukaniem pod kątem błednie ustawionego rozrządu.
|
|
|