To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Co kupiłbyś po Galancie?

Anonymous - 05-08-2011, 18:41

jak już tworzymy taką listę to:

x6,
nowa a6 :twisted:
albo lex is250.

zupełnie różne auta a każde mnie czymś do siebie ciągnie :D

proszę admina o przeniesienie wybranych postów do nowego wątku pod tytułem "co po kupiłbyś galancie"

Rafal_Szczecin - 06-08-2011, 09:10

Derpin napisał/a:
proszę admina o przeniesienie wybranych postów do nowego wątku pod tytułem "co po kupiłbyś galancie"

albo lepiej "polska język trudna być"

mkm - 07-08-2011, 13:19

sveno napisał/a:
Jedyne czego zazdroszcze BMW to łańcuch rozrządu :)

a nie masz czego. Niestey właśnie przechodzę przez mękę z tym "bezobsługowym rozrządem"... BMW 316 ti z 2003 roku czyli 1.8 na łańcuchu przebieg 130tys. (realny - auto krajowe w jednych rękach) i co z tego, że rozrząd na łańcuchu co to "ze 300tyś wytrzyma" jak się ślizgi rozsypują? Mało tego, łańcuch tylko przeskoczył, a silnik tak zmasakrowało, ,że nie ma co remontować, a auto stoi już drugi miesiąc w oczekiwaniu na "nowy" silnik :doubt:
Naprawdę nie ma czego zazdrościć...

sveno - 07-08-2011, 13:33

Rafal_Szczecin napisał/a:
albo lepiej "polska język trudna być"
:D
mkm napisał/a:
a nie masz czego
no to czyli niczego nie zazdroszczę :) w sumie jeszcze tylko ten RWD dobry do zabawy, a poza tym nic :)
wracając dol tematu co bym kupił po galancie:
Galanta VR4 M/T w sedanie :) nie ma innego auta, które by mnie interesowało i było w moim zasięgu finansowym, EA5A to moje pierwsze auto i mam do niego ogromny sentyment, będę nim jezdził do końca od czasu do czasu zmieniając w nim troszeczkę, a jak już zgnije do reszty to obiecałem mojemu siostrzeńcowi, że z silnika zrobimy gocarta V6 :)

Anonymous - 07-08-2011, 14:30

sveno napisał/a:
Galanta VR4 M/T w sedanie :) nie ma innego auta, które by mnie interesowało i było w moim zasięgu finansowym

Spoko. ;) Jest jeden w Polsce Galant VR4 M/T przełożony. Cena: 60.000PLN. :) Mnie osobiście na M/T nie stać i celuję w A/T. ;) Ceny są więcej niż o połowe niższe...

Tomii - 07-08-2011, 19:26

a może :)
http://moto.pl/MotoPL/51,88389,7738137.html?i=0

sveno - 07-08-2011, 19:31

Tomii, za małe to, owszem fajna zabawka jako drugie auto w rodzinie, tak na niedzielne przejażdżki, ale nie do codziennego użytkowania :(
Szwagroz - 08-08-2011, 06:23

następne po Galancie w mojej głowie są 3 auta, Honda Accord, Mazda 6 i Alfa 159, to chyba jedyne po galancie piękne auta obecnie na rynku, dostępne dla zwykłego śmiertelnika :)
sampler - 08-08-2011, 06:45

a co powiecie o Infinity? Nadaje sie na nastepce rekina?
Krzyzak - 08-08-2011, 07:00

musiałbym być ślepy, żeby kupić takiego paszteta
jedyny designerski następca rekina, to coś od bmw

Szwagroz - 08-08-2011, 07:52

ale jakie bmw? bo od 10 lat bmki to wizualnie dramat, wyglądaja jakby je projektował jakis chiński dizajner.
Tomek - 08-08-2011, 08:25

kuzi napisał/a:
Spoko. ;) Jest jeden w Polsce Galant VR4 M/T przełożony. Cena: 60.000PLN. :) Mnie osobiście na M/T nie stać i celuję w A/T. ;) Ceny są więcej niż o połowe niższe...

gdzie ta oferta?
sedańczyk czy kombiak ?

robertdg - 08-08-2011, 08:27

Szwagroz napisał/a:
Honda Accord, Mazda 6 i Alfa 159
To żeś se waćpamn wymyślił, z Alfą poznasz wszystkich okolicznych mechaników, z Mazdą poznasz wszystystkich okolicznych blacharzy i lakierników - śmiało poczytaj na necie, dla mnie Mazda straciła bardzo dużo, jak widze w jakim stanie korozji podwozia jest Mazda 6 z 2007roku mojego znajomego który ma ją od nowości i auto jest permanentnie garażowane, to ja podziękuije za ten wytwór, inżynierowie się nie popisali w dodatku na necie pełno opinii na temat gnijących 6-tek. Jak już myślisz o Hondzie Accord, to może wesprzyj się tez Nissanem/Toyotą :?

Ja swojego następcy kolorowo nie widze, napisze jedynie markami:
Lexus
Subaru
Volvo
Toyota
Land Rover

No chyba, że będzie mnie stac na EVO :twisted:

Szwagroz - 08-08-2011, 08:40

robertdg, to samo mozna powiedzieć o Lexusie, Subaru, Volvo, Toyota, a w szczególności o Land Roverze, teraz nie ma idealnych aut bo się nikomu nie opłaca budować merca beczki co zylion kilometrów zrobi bez naprawy. Alfy z lat 90-ch może się sypały często, obecne znacznie się poprawiły. Ja wyraziłem opinię co mi sie podoba wizualnie, a jak się dba o auto to i polonez może być super bezawaryjnym autem.
robertdg - 08-08-2011, 08:44

Szwagroz napisał/a:
to samo mozna powiedzieć o Lexusie, Subaru, Volvo, Toyota,
:lol: :lol: :lol: :lol: Masz dobre poczucie humoru, ok To jest Twoje zdanie i je szanuje a w dywagacje nad stanem faktycznym nie wchodze, gdyz gdy w Volvo pojawią się jakiekolwiek oznaki korozji to Mazda napewno nie będzie miała progów i tylnych nadkoli :lol: :lol: :lol: