|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Co kupiłbyś po Galancie? |
Autor |
Wiadomość |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 04-08-2011, 06:29
|
|
|
sveno napisał/a: | łby zakute błe-emkami są niereformowalne |
ale to są świetne auta... gdyby nie fakt, że w Mitsu robię wszystko sam, to pewnie też bym jeździł BMW lub Mercem |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 04-08-2011, 07:57
|
|
|
Derpin napisał/a: | a tu jeszcze jedna fotka braciszków: | To jakieś rasistowskie podteksty
Krzyzak napisał/a: | ale to są świetne auta... gdyby nie fakt, że w Mitsu robię wszystko sam, to pewnie też bym jeździł BMW lub Mercem | A ja bym nie chciał - wystarczy, że widziałem nie jednego Merca w przedziale wieku do 8 lat, a raczej to co on ukrywa pod wszystkimi nakładkami/listwami/spojlerami, po co płacić 2 razy tyle za te samą rdze W dodatku automaty w Mercach nie są doskonałe |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Krzyzak

Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 04-08-2011, 09:29
|
|
|
robertdg, ale do BMW nie widzę sprzeciwu? |
|
|
|
 |
sveno
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 Avance SE
Pomógł: 58 razy Dołączył: 20 Paź 2010 Posty: 5141 Skąd: Nowy Sącz/Winterthur
|
Wysłany: 04-08-2011, 12:54
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | ale do BMW nie widzę sprzeciwu? | ja widzę:
-paliwożerne silniki w szczególności słynne 2.0 R6 150KM (z autopsji wiem, że pali dużo więcej niż moje V6 i to w mniejszym i nowszym aucie)
-ciasnota. Przy dużych rozstawach osi w środku miejsca tyle co kot napłakał. (Mnie to szczególnie drażni bo mam ponad 2m wzrostu) Rozsuwają osie na maksa, żeby lepiej wyważyć auto. Fakt że wstawiają rzędowe szóstki wzdłuż auta, sprawia, że skrzynia wjeżdża do kabiny, do tego potężny tunel środkowy na wał, no i tylny dyfer który poważnie ogranicza przestrzeń bagażową, którą też sobie bardzo cenie w aucie.
- Pospolitość, jeździ tego od groma po drogach.
-Cena!!!! Znalezienie egzemplarza wartego uwagi graniczy z cudem, a jak juz się trafi to kosztuje krocie!!!
-Opinia, zresztą niebezpodstawna. Niestety popularny jest widok łebków, którzy ledwo odebrali prawko, tatuś dał siana na dobre Punto, a On kupuje złochaną E36 316 lub 318 obwieszone piętnastoma znaczkami M-pałer i pali gumę i sprzęgło gdzie się da. Oczywiście szyby spuszczone, bo na wersje z klimą już nie było stać, a ze środka "umcyk umcyk" na sprzęcie z Tesco, to nic, że on w środku ma tylko hałas, bo wszystko pierdzi i trzeszczy, ważne, żeby cała okolica zwróciła na niego uwagę I proszę nie mówcie, że to stereotypy, bo naprawdę baaaaardzo często "TO" się spotyka na drogach, no i wstyd się przyznać, ale do niedawna miałem jeden taki ciężki przypadek w domu, na szczęście urodziło mu się dziecko i E36 325i zamienił na... Passata Kombi 1.9TDI wybaczcie, ale po prostu pałam ogromną antypatią do tej marki. Przepraszam za OT, ale jak widzisz, naprawdę zazdroszczę rodzeństwa
Edit:
Jedyne czego zazdroszcze BMW to łańcuch rozrządu |
_________________ Życie jest zbyt krótkie, by jeździć Dieslem
Gość --->"Rekińczyk"<---
"spotykając innego uzytkownika Gala to tak
jakby się kogoś znajomego spotkało - nie umiem tego wytłumaczyć
i nie doświadczyłem tego jeżdżąc innymi markami" by dzordz8

|
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 04-08-2011, 13:14
|
|
|
Te agrotuningi to chyba domena mniejszych miejscowości bo w Warszawie łatwiej o zadbaną BMW na ładnej feldze niż o tjuningi spod tesco. Oczywiście wystarczy pojechać na przedmieścia, aby spotkać całą masę takich wytworów ale jaki właściciel takie auto (oczywiście nie chcę napisać, że poza miastem to same buraki). Z tym, że te tjuningi są stosowane we wszystkich markach.
Mój najlepszy przyjaciel jest miłośnikiem beemek i ma piękną coupe e36 w ori mpakiecie. Nie jest dresem, ma wyższe wykształcenie, jest prawnikiem, jak ja. Mamy różne gusta motoryzacyjne ale obaj dbamy o auto. I trzeba przyznać, że jego BMW jest pod każdym względem lepsze od mojego mitsu. Ma lepsze wyposarzenie, lepszy silnik, lepiej jeździ, mniej się psuje itp. itd.
Jedyna wada bmw to taka, że jest ich sporo na ulicach. Ostatnio nasze samochody stały obok siebie i podbiegła banda dzieciaków. Przy eclipsie było "woow, ale fajny, a może pan otworzyć światła?" a na bmw nawet nie spojrzeli .
A co do spalania bmw to jestem zdania, że właśnie one bardzo mało palą. Silnik 2,8l pali w Warszawie 11l o ma 7s do 100km/h.
A mój wspaniały 4G63 pali 12 i 9s do 100km/h to dla niego szczyt możliwości.
Wysokie spalanie było w archaicznych silnikach 1,6 i 1,8, które były za słabe do aut ważących 1,5 t i napędu na tył. Ale już nawet 1,8IS spokojnie mieścił się w 9l/100km w Warszawie. |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2011, 13:24
|
|
|
sveno, widzę że spotykamy takich samych "fanów" bmw
a co do rodziny to liczy się pasja do motoryzacji, bo zawsze można się wymienić poglądami posiedzieć w czymś innym itd, albo jak brat pożyczy to możesz zawsze polatać bokiem , a za jakieś 3-5 lat też planuję wskoczyć w coś niemieckiego, Japonia nie ma w tym momencie nic co ciągnęło by mnie tak jak galant.... |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 04-08-2011, 13:37
|
|
|
sveno napisał/a: | ale jak widzisz, naprawdę zazdroszczę rodzeństwa |
Derpin napisał/a: | Japonia nie ma w tym momencie nic co ciągnęło by mnie tak jak galant.... |
LEX IS220
a tak to niestety, ja tez nie widze swojej przyszlosci w 3 diamentach ... |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 04-08-2011, 13:45
|
|
|
sveno napisał/a: | ciasnota |
z tym się zgodzę...
Rafal_Szczecin napisał/a: | LEX IS220 | brałem pod uwagę - ale jak zobaczyłem środek, szczególnie zegary, to wiedziałem, że będę rzygał podczas każdej jazdy...
zresztą - design zewnętrzny też jest bardzo słaby |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 04-08-2011, 13:51
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | LEX IS220 |
to wtedy zalozymy lexomaniaki |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
m6riano
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Pomógł: 25 razy Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 7356 Skąd: Gdzie Syrenka w herbie jest!
|
Wysłany: 04-08-2011, 14:59
|
|
|
sveno, czuje podobnie, więc NIE JESTEŚ SAM.;-) |
_________________ Użytkownik zbanowany za działalność komercyjną - produkcja i sprzedaż naklejek Klubowych Mitsumaniaki.
 |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2011, 15:03
|
|
|
Krzyzak napisał/a: |
Rafal_Szczecin napisał/a:
LEX IS220
brałem pod uwagę - ale jak zobaczyłem środek, szczególnie zegary, to wiedziałem, że będę rzygał podczas każdej jazdy...
zresztą - design zewnętrzny też jest bardzo słaby |
Ty raczej piszesz o starym lexie, Rafał o nowym, ten nowy jest bardzo ładnym autem, a zegary już ucywilizowali |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2011, 15:06
|
|
|
Podepnę się pod temat... Przyszłość i Mitsubishi? Odpada. W pewnym momencie zastanawiałem się nad Subaru Legacy, lecz miejsca dla kierowcy i pasażera jest mniej niż w... Carismie.
Gdybym teraz miał kupić samochód pięć lat młodszy od swojego Galanta, czyli rocznik 2004, wybierałbym z tej grupy:
1. Volvo V70 2.4 / 2.4T (T5)
2. Dodge Magnum 2.7 V6
3. Mercedes-Benz 203 C320
Tylko, że tak... Volvo nudne, Dodge piękny, choć w środku ohydny, Merc mały... Ciężko będzie wybrać coś idealnego dla siebie. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 04-08-2011, 15:36
|
|
|
Derpin napisał/a: | 1. Volvo V70 2.4 / 2.4T (T5) |
kuzi napisał/a: | Volvo nudne |
przy S60/V70 - uwierz mi ze takie sie wydaje poki go nie masz
a z tymi silnikami na pewno nie beda nudne |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 04-08-2011, 18:18
|
|
|
e tam ja mam zamiar moim mistu jezdzic jeszcze z 10 lat |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|