[96-02]Lancer CK0 - Denerwujace sprzegło...
Anonymous - 29-11-2006, 19:03
Wydaje mi się, że jak odpowietrzę będzie bardziej równomiernie pracować sam pedał i siła wysprzęglania będzie taka sama,
Anonymous - 29-11-2006, 21:57
No ale jak do tego doszedłeś-masz jakies objawy?? pedał źle pracuje???
Chodz mi o to ze jakie sa objawy przebywania powietrza w przewodzie???
Pozdrawiam
[ Dodano: 03-06-2007, 14:55 ]
Ostatnio wjechałem samochodem na kanał i spokojnie można gume lekko odchylić i psiknąc WD - teraz zero odgłosów
Anonymous - 28-08-2007, 01:54
Cytat: | spokojnie można gume lekko odchylić i psiknąc WD |
A czy psikając tam WD nie zaszkodzi to tarczy sprzęgła? Pytam bo mam podobny problem ale trochę sie obawiam takiego eksperymentu.
Pozdro!
Anonymous - 28-08-2007, 11:32
Nic sie nie stanie - ale szukam czego nowego co działa dłużej...........bo WD starcza na jakies ok 2 miesiące i potem znowu zaczyna sie skrzypienie. Ale jestem już pewny że to problem seryjny bo dość dużo lancerkom tak robi/ lub niebawem zacznie
Może ktoś zna jakiś dobry środek smarujący,który dobrze sie trzyma
Krzyzak - 28-08-2007, 17:58
dm17 napisał/a: | Może ktoś zna jakiś dobry środek smarujący,który dobrze sie trzyma |
Zalezy czego sie trzyma. Jak chcesz posmarowac trwale 2 czesci nie nagrzewajace sie to polecam White Greese (chyba tak sie to pisze - bialy smar) - ja mam Valvoline.
Anonymous - 28-08-2007, 18:44
Krzyżaku ja nie wiem co smaruje bo brak tam dojscia - odchylam gumke,wkładam rurke od WD i wpryskuje i przestaje skrzypieć przez jakiś czas, ale to jak juz wspomniałem nie jest trwała poprawa. Bo wiadomo aby manualnie posmarować to trzeba by skrzynie rozbierać bo chyba inaczej sie nie da przez tą gumę..........
Krzyzak - 28-08-2007, 18:50
czyli smarujesz pewnie wystajacy element skrzyni po ktorym jezdzi lozysko oporowe - mozesz ten bialy smar zastosowac
Anonymous - 28-08-2007, 19:49
On jest w Sprayu Gdzie dostępny Byłem ostatnio w Norauto i bida tam taka że piszczy...............
Anonymous - 28-08-2007, 23:15
troszkę dzienie pracował pedał po kupnie, ale jak pojeździłem wszystko minęło, widocznie zastał się lekko, do tej pory jest git i nic nie smaruję
Krzyzak - 29-08-2007, 09:24
dm17 napisał/a: | On jest w Sprayu Gdzie dostępny Byłem ostatnio w Norauto i bida tam taka że piszczy............... |
ja kupilem gdzies w Malborku juz dawno temu, ale jest to z takiej rodziny:
http://www.allegro.pl/ite..._aerozolu_.html
tu akurat jest miedziany, ale bialy tez wystepuje
e-gen - 29-08-2007, 09:43
Piatnik napisał/a: | Cytat: | spokojnie można gume lekko odchylić i psiknąc WD |
A czy psikając tam WD nie zaszkodzi to tarczy sprzęgła? Pytam bo mam podobny problem ale trochę sie obawiam takiego eksperymentu.
Pozdro! |
raczej nie zaszkodzi, pamiętam że parę lat temu w ASO Toyoty tak robili przy Carinie jak coś piszczało... na dwa m-ce starczało
Robson86 - 29-08-2007, 10:55
a nie masz tam gdzies takiego malego "zaworka" przykrytego gumka Wystarczy tam wcisnac troszke smaru i powinno byc po problemie... (raczej)
pozdroo
Anonymous - 29-08-2007, 14:18
Zaworek moze i jest ale nic nie widać bo jest mała gumka i to wszystko co mozna zrobić to odchylić ją i wpakować"czegoś" do środka. Zero widoczności........
danniell - 29-08-2007, 16:19
Miałem ten sam problem Ja go rozwiązałem w ten sposób:
Zdejmij gume "C" (ściaga sie na pewno) włóż palce przez powstaly otwór - wyczujesz przegub - nastepnie nabierz do szczykawki z igla troche oleju i polej po tym przegubie okolo 2ml. POMOZE - na pewno.
|
|
|