[97-04]Galant EAxA/W - [EAxW] Co to za plastik?
piotrkor1 - 16-11-2011, 21:57
pitbu77 napisał/a: | skoro za 40 dyszki masz całą używkę |
Nówka OEM coś koło 220zł.
komarsnk - 16-11-2011, 22:02
A myślicie, że zamontowanie tej "kierownicy" jest super konieczne? Przez całe lato przejeździłem bez tego i nic złego się nie działo Czasem wydaje mi się, że niektóre rzeczy w Galancie to przerost formy nad treścią ;p
robertdg - 16-11-2011, 23:10
Gdyby nie było potrzebne to by tego nie montowali, należy jak najbardziej ukierunkowac strumień powietrza w kierunku chłodnicy, jego rozproszenie nie jest korzystne, jednakże nikt nikomu nie zabroni jeździć bez tego detalu
motke - 16-11-2011, 23:50
pitbu77 napisał/a: | Ta kierownica nie może być zrobiona tylko z PP |
Nie jest sama. Jest to tworzywo PP+E lub PP+PE, jeszcze inaczej znakowane P/E.
Przy tym faktycznie nie ma co się bawić ze spawaniem. Chociaż jak to jest delikatne pęknięcie to wyjdzie mnie spawanie jakieś 1 zł. Po za tym są jeszcze inne części plastikowe które bardziej opłaca się spawać.
Krzyzak - 17-11-2011, 05:52
w firmie, której link do Alle jest zamieszczony już też kupowałem - bez problemów
tzn. za 1 razem wysłali mi pękniętą osłonę i to tak nieszczęśliwie, że ułamane było mocowanie z otworem na śrubę
ale zadzwoniłem i bez gadania/odsyłania/zdjęć przysłali drugą
m6riano - 18-11-2011, 08:49
robertdg napisał/a: | Gdyby nie było potrzebne to by tego nie montowali, należy jak najbardziej ukierunkowac strumień powietrza w kierunku chłodnicy, jego rozproszenie nie jest korzystne, jednakże nikt nikomu nie zabroni jeździć bez tego detalu |
Ja tam jeżdże bez chłodnicy(płynu wspomagania) i jest git.
|
|
|