To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Sprężyna gazowa podnosząca maskę

marianoooo - 16-12-2011, 17:34

Poczekajmy tylko na wycenę. Naprawdę nie mam pojęcia ile mogą sobie zażyczyć za zrobienie takiego czegoś. Jeśli podadzą jakaś cenę zaporową bo np nie opłaca się robić mniej niż 100szt to trzeba poszukać innego wykonawcy. Może ktoś z kolegów z forum ma dojście do zakładu z wycinarką laserową i zaginarką.
Hugo - 16-12-2011, 17:58

marianoooo napisał/a:
Widok krawędzi po zamknięciu maski:
Od strony szyby nie wygląda to dobrze, no chyba, że już wcześniej miałeś coś nie tak z przodem. Jeśli tak było wcześniej i siłowniki nie wyginają maski oraz jeśli dobrze widzę, że uchwyty montuje się wykorzystując śruby mocujące zawiasy maski to również jestem na nie chętny.
m6riano - 16-12-2011, 20:34

marianoooo napisał/a:
mniej niż 100szt

Myślę że na dłuższą mete i na taką ilość znaleźliby sie chętni...;-)

pitbu77 - 16-12-2011, 22:38

No gratuluje! JA to w ogóle lubię takie projekty w Solid albo Pro-E czy Inventor.
A jeśli chodzi o firmę zajmującą się takimi rzeczami, to na śląsku, w Bielsku-Białej jest firma Wawrzaszek, która dostosowuje auta ciężarowe na pojazdy specjalne. Między innymi zajmują się laserowym wycinaniem i gięciem elementów. Myślę, że zrobią każdą ilość, wiadomo im więcej, tym taniej... :D

Może Tomii miałby chwilę podjechać na miejsce albo wesprzeć projekt jak już Marianooooo wyślesz zapytanie do tej firmy? Łatwiej będzie wtedy ogarnąć wysyłkę do kolegów Mitsumaniaków :)

P.S. rysunek płaski jest trochę ubogi w dodatkowe info opisujące obróbkę materiału. Na końcach linii gięcia powinieneś wrysować otwory, które ułatwią gięcie i dzięki którym materiał nie będzie tak ciągniony w momencie gięcia. Ale to takie tam drobnostki. Możesz mi posłać pik bryłowy np. *.igs lub *.stp. Najlepiej płaski bo wtedy mam dodatkowe pole manewru z takim elementem :) Jeśli mogę w wolnej chwili wspomóc oczywiście :)

carbon11 - 17-12-2011, 20:48

marianoooo, jeśli się da to załatwić to ja też się pisze 8)
marianoooo - 17-12-2011, 22:22

Dostałem właśnie mocowania wykonane na laserze.

Tak jak wcześniej pisałem: oddam pierwsze te mocowania- nie są najpiękniejsze bo to ręczna robota, ale swoje zadanie spełniają. Wolałbym odbiór osobisty (z uwagi na kilometrowe kolejki na pocztach :| ).
Kolega zrobił mi ekstra dodatkowy komplet. Jest wystawiony na aukcji (BCM) w dziale tuning mechaniczny; jak ktoś jest zainteresowany to na pewno znajdzie ;) .

adaxo - 18-12-2011, 17:51

Ja również byłbym zainteresowany kilkoma kompletami.
marianoooo - 19-12-2011, 18:16

Wysłałem dzisiaj zapytania chyba do wszystkich firm zajmujących się wycinaniem laserowym oraz gięciem. Jak na razie tylko jedna odpowiedź z zaporową ceną. Jest ktoś chętny na te pierwsze mocowania- oczywiście nie odpłatnie.
Tomek - 19-12-2011, 18:36

marianoooo napisał/a:
Jest ktoś chętny na te pierwsze mocowania- oczywiście nie odpłatnie.

np. ja - jak najbardziej

marianoooo - 19-12-2011, 18:52

Tak jak pisałem wcześniej- wolałbym odbiór osobisty. Chyba, że odwiedzasz rodzinkę w Koszalinie?
KaWu - 19-12-2011, 22:35

marianoooo napisał/a:
Wysłałem dzisiaj zapytania chyba do wszystkich firm zajmujących się wycinaniem laserowym oraz gięciem. Jak na razie tylko jedna odpowiedź z zaporową ceną.

Jak chcesz to podeslij rysunek a sprobuje zapytac u naszego nowego dostawcy z Wroclawia.
Zrobil nam ostatnio wzorce uchwytow w pracy, cietych laserem.
Porownamy wtedy wyceny.

costa brawa - 19-12-2011, 22:44

moge i ja sie rozeznac co za ile ... ciecie zlecam ale giecie moge u siebie ... moim zdaniem za wyciecie ok 5 zl giecie podobnie (zalezy od ilosci sztuk) i tylko kwestia materialu czy nierdzewka czy zwykla stal mysle ze koszt raczej nie powinien duzy wyjsc
jakbys mogl to podeslij mi plik to wysle zapytanie i policze po kosztach jak by to bylo

swinks_UK - 19-12-2011, 23:13

marianoooo, mogę twój opis przeflancować na CVR4 forum. Jest super i myślę, ze sporo osób w UK chętnie by skorzystało. :mrgreen:
marianoooo - 20-12-2011, 16:43

Nie ma problemu- opis jest dla wszystkich. Dostałem kolejną wycenę: 40 zł za komplet, wykonują minimum 20 kompletów. Czekamy na ciekawszą ofertę...

Tutaj rysunki i modele mocowań chyba we wszystkich cywilizowanych formatach
LINK
HASŁO DO PLIKU: mitsumaniaki

Hugo - 20-12-2011, 21:08

marianoooo napisał/a:
40 zł za komplet
Z nierdzewki?