To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Dziwne zgrzyty po lewej stronie wewnątrz auta

Hugo - 12-05-2015, 13:47

Zolar, temat stary jak świat. Wyjmij kratkę nawiewu, pod nią jest śrubka na klucz 10 mocująca deskę rozdzielczą, poluzuj śrubkę, ponaciskaj deskę z różnych stron, dokręć śrubkę, włóż kratkę na miejsce i po problemie :wink:
Zolar - 12-05-2015, 14:03

Pozwolę sobie zadać głupie pytanie: jak ją wyjąć żeby nie połamać? :)
Hugo - 12-05-2015, 14:43

Zolar napisał/a:
jak ją wyjąć żeby nie połamać?
Wyjmujesz schowek przy lewym kolanie kierwcy, palcami od tyłu wypychasz panelik z pokrętłem min. regulacji wysokości świateł, od tyłu wypychasz przycisk elektrycznej regulacji lusterek, odłączasz jego wtyczkę oraz wtyczkę od przycisków przeciwmgielnych. Wkładasz bardzo cienki śrubokręt z boku kratki po kolei w 4 miejscach, jednocześnie ciągnac kratkę do siebie za otwór po przycisku regulacji lusterek. Kratkę podważasz mniej więcej 1 cm nad osią obrotu kratki z każdej strony i 1 cm pod jej osią obrotu (tam właśnie są jej zapadki). Najgorsze dziadostwo jest na samej górze kratki, duży zatrzask, który czasami puści od razu, czasami zostanie w desce mały element kratki, czasami zatrzask pęknie. Tym się nie przejmuj, bez niego kratka trzyma się tak samo i nic nie trzeszczy :wink: Po prostu trzeba ciągnąć ją mocno. Przeważnie zatrzask ocaleje.
Ewcia80 - 26-11-2015, 21:03
Temat postu: [EA5A/W 2.5] Świerszcze
Hejka.Mam problem natury akustycznej.Objawia się on gdy jadę po drobnych nierównościach poprzecznych lub po małych dziurach.Otóż jest to takie metaliczne świerszczenie.Nasmarowałam zamek maski.Czy warto też zawiasy?Co warto jeszce przesmarować?Zauważyłam ,że na przednim pasie w rogach są takie gumki,które sie obracają.Do czego one służa i na jakiej zasadzie?Czy ktoś wie co to za świerszce?
milo - 27-11-2015, 15:00

Ewcia80 napisał/a:
Zauważyłam ,że na przednim pasie w rogach są takie gumki,które sie obracają.Do czego one służa i na jakiej zasadzie?

Są to odboje do regulacji maski