[97-04]Galant EAxA/W - Regulacja pedału hamulca
Hugo - 09-12-2011, 23:38
deejay napisał/a: | Tylko nie przesadz , bo musi byc lekki luz na pedale | Jest.
Owczar - 09-12-2011, 23:41
Zaraz, zaraz, to pedał ma mieć krótszy czy dłuższy skok?
Hugo - 09-12-2011, 23:57
Owczar napisał/a: | Zaraz, zaraz, to pedał ma mieć krótszy czy dłuższy skok? | Krótszy skok jałowy, a tym samym dłuższy skok roboczy.
Jackall - 09-12-2011, 23:58
Jeżeli bierze na ostro to jest mniejszy skok, coś jak sprzęgło 0-1kowe
Owczar - 10-12-2011, 00:04
Hugo napisał/a: | Krótszy skok jałowy, a tym samym dłuższy skok roboczy. |
Hmm ale to jedno wyklucza drugie. Gdy skrócimy skok jałowy to skok roboczy i tak pozostanie bez zmian, bo o skoku roboczym decyduje ilość płynu potrzebna do przesuniecia tłoków, a ta wartość jest stała. Myślałem, że chodzi o to by wydłużyć skok jałowy, tak by pedał hamulca brał bliżej podłogi.
Tomii - 11-12-2011, 16:17
czyli tą śrubą od serwa kręcimy w lewo czy w prawo ? :
wg mnie jak w lewo to wkręca się ona w pedał i hamulec bierze niżej a w prawo wykręca czyli bierze wyżej ale chyba nie ma to żadnego wpływu na siłę hamulca poza subiektywnym odczuciem bo nie trzeba tak daleko cisnąć pedału w podłogę,
Owczar - 11-12-2011, 16:19
Ja jeszcze tego nie robiłem, ale po przemyśleniu tematu, to Tomii napisał/a: | poza subiektywnym odczuciem bo nie trzeba tak daleko cisnąć pedału w podłogę, |
Pozycja w serwo względem pozycji tłoczka w pompie się nie zmieni...
Tomii - 11-12-2011, 16:34
Owczar napisał/a: |
Pozycja w serwo względem pozycji tłoczka w pompie się nie zmieni... |
o to chciałem jeszcze napisać, dzięki Owczar
nie rozumiem jeszcze tego w jaki sposób serwo będzie miało większy zakres pracy? pedał hamulca musiał by mieć sprężynę która go podnosi a wkręcając w niego śrubę od serwa zwiększał by się skok serwa, ale chyba za bardzo kombinuje i tak to nie działa :/
Hugo - 11-12-2011, 23:05
Tomii napisał/a: | pedał hamulca musiał by mieć sprężynę która go podnosi | A u Ciebie jej nie ma?
|
|
|