Pajero Pinin - NOWY ZAKUP NA CO ZWRÓCIĆ UWAGĘ
miszatuitam - 01-06-2012, 15:18
Witam! pytanie dotyczace 1 pkt. chcę wymienic wszystkie oleje w pininie mpi które jak wiadomo wszem i wobec ma stały nierozłaczalny nepęd. oryginalna instrukcja podaje w tabeli zapisy: skrzynka rozdzielcza, mechanizm różnicowy przód, tył i wolne koło,
Co mam rozumieć przez "wolne koło" gdzie instrukcja nakazuje wlać 0,1 l oleju, bo do tej pory myslałem ze występuje ono tylko w gdi?
i jeszcze jedno pytanie:
wg instrukcji do mostów w 1.8 i 2.0 wchodzą rózne ilosci oleju. instrukcja nie pokazuje natomiast zadnego podziału miedzy mpi a gdi..
czy to oznacza ze 1.8 mpi i 1.8 gdi maja inny rozdział napedu (ft i ss)a takie same mosty , natomiast 1.8 gdi i 2.0 gdi taki sam rozdział napędu (ss) a inne mosty.. ??
mstrucz - 04-06-2012, 10:01
Freewheel masz w MPI "zasprzegnięte" na stałe, ale ono chyba tam jest (nie rozbierałem) bo olej jest gdzie wlać - dyfry w GDI i MPI są takie same.
Tak GDI 2,0 i 1,8 mają inne mosty - przełożenia. Nie było 2,0 MPI (w Europie) dlatego nie piszą o różnicach w tym modelu.
Anonymous - 19-06-2012, 13:06
Czesc, postaraj sie zabezpieczyc jakos swój samochod od spodu. NIe bedziemy sie oszukiwać, że mitsubishi to dobre auta pod wzgledem blacharskim tak więc czyszczenie, konserwacja, jakis epoksyd, baranek..... polecam
Witoldu - 25-09-2012, 23:10
Pinin to rdza na kołach - zanim je Włosi pomalowali, był z Japonii ciągnięte zamiast kotwicy za statkiem bo taniej. Moją ulubioną atrakcją w Pininie jest wymiana tylnych łożysk kół - łzy do oczu same się cisną .
mstrucz - 27-09-2012, 07:57
Przy bębnach z tyłu w MPI nie jest tak źle, ale bym Twoja uwagę potwierdził przednimi zaciskami i piastą. Wyglądają okropnie, cale szczęście tylko z zewnątrz. W środku żadne wżery się nie robią i wszystkie połaczenia śrubowe są odkręcalne.
|
|
|