To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA6A/W 2.0TD] Jak wymienić filtr paliwa

sampler - 25-03-2012, 21:43

waldi-1 napisał/a:
milo, wiem ze sa z=rozne sposoby , ale jesli niema tej pompki recznej to i ta jest skuteczna i wcale nieszkodliwa, niewiem dlaczego niepolecasz tego sposobu? przeciez sa diesle np 406 hdi ktory to sie sam odpowietrza , ma w zbiorniku pompke ktora po przekreceniu kluczyka pompuje paliwo do układu

ale 4D68 to nie silnik z 406 i bez sposobu opisanego w manualu i nieco wyzej tutaj na pewno go nie odpowietrzysz. Sprawdzone na wlasnej skorze :D

milo - 25-03-2012, 23:54

sampler napisał/a:
ale 4D68 to nie silnik z 406 i bez sposobu opisanego w manualu i nieco wyzej tutaj na pewno go nie odpowietrzysz. Sprawdzone na wlasnej skorze

Własnie :D

waldi-1 - 26-03-2012, 18:35

wiem ze nie z 406, ale pchajac cisnienie z paliwem do przodu, ta samo z siebie wtedy silnik odpowietrza, zaskakuje i musi zapalic, niemasz w układzie paliwa to normalne ze niezapali silnik, po to sie pompuje paliwo zeby układ był pełen jegi, co to za roznica czy to to robisz ta pompka czy kompresorem ?
Dread87 - 26-03-2012, 22:19

Roznica taka, ze nie wypchasz uszczelek, nie zawsze masz kompresor w kieszeni;) a pompka w 4D68 zawsze jest:)
waldi-1 - 26-03-2012, 22:27

jak zrobisz serie takie max po 3 sek, to napewno uszczelek nie wypchasz, dlatego napisałem zeby to zrobis zeriami a nie na fula, oczywiscie kompresora niema kazdy ale pompke to chyba raczej tak :wink: ale jak by ta reczna nieprzynosiła efektu to ten sposob tez jest dobry, najwazniejsze zeby autko odpaliło :badgrin:
bluecard88 - 10-11-2012, 15:08

Podpinam się pod diesla ,bo nie znalazłem tematu a o filtrze paliwa w benzynie. Do rzeczy, miałem wymienić filtr paliwa już dawno, ale umknął mi jakoś. Wczoraj zajrzałem do niego jak auto na podnośniku było i wygląda jakby był od nowości ;/ czas na wymianę. Co powiecie na FILTRON?
http://moto.allegro.pl/pp...2779197521.html