Space Star Techniczne - [MSS DID] Panel sterowania szybami
RaVciO - 19-07-2012, 17:38
macos napisał/a: | WD 40 jest bardzo dobrym środkiem do części metalowych,jak zapieczone śruby itp.natomiast tam gdzie mamy do czynienia z elementami z tworzyw sztucznych lepiej zastosować środki na bazie silikonu np. CX-80,tak doradził mi mechanik,stosuje się do tego i jak na razie nie miałem jakiś kłopotów stosując się do jego zaleceń. |
Dobrze wiedzieć
secior - 16-03-2013, 13:46
Ktoś rozwiązał główny problem wątku? Od początku jak kupiłem auto nie działało otwieranie szyby z przycisku pasażera. Sterowanie z panelu kierowcy działa prawidłowo, mogę otwierać i zamykać wszystkie dwie szyby (z tyłu korby)
markowoj - 16-03-2013, 16:32
WD-40 nadaje się tylko do penetracji zapieczonych elementów , ale nie do konserwacji.
Elementy po uruchomieniu powinny być oczyszczone i zabezpieczone innymi preparatami
bo wd40 jest preparatem agresywnym i po jakimś czasie jest gorzej.
secior - 16-03-2013, 16:41
W oczekiwaniu na odpowiedź sam się wziąłem za szukanie przyczyny. Okazało się że przycisk "window lock" był winien, a dokładnie taki "dynks" :
To plastikowe coś naciska na gumowy styk na płytce sterowania, jak widać na zdjęciu po bokach ma takie dwie zapadki i te właśnie zapadki chyba się trochę wytarły przez co ten "dynks" wyleciał z prowadnic i cały czas naciskał na styk co powodowało zablokowanie okna pasażera.
Wystarczyło odgiąć zapadki na zewnątrz by "dynks" nie wyskakiwał z prowadzeń (dodatkowo wypycha go sprężyna podobna do tej z długopisu)
Zobaczymy czy to pomoże na dłuższą metę, jak znowu coś będzie nie tak to zdemontuje całkowicie ten "dynks"
pablo eldiablo - 17-03-2013, 01:58
secior napisał/a: | W oczekiwaniu na odpowiedź sam się wziąłem za szukanie przyczyny. Okazało się że przycisk "window lock" był winien |
|
|
|