To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Outlander - podwójny problem

tomekrvf - 25-05-2012, 00:19

adrianpawelpiot napisał/a:
Wybaczcie za zwłokę.... problem rozwiązany.

Czy masz Outlandera z kartą?
Czy przy próbie odpalenia auta nakładałeś kartę na klucz awaryjny włożony w stacyjkę?
Wygląda na to że nie.

didku - 25-05-2012, 06:02

adrianpawelpiot,
Cytat:
mamy w aucie funkcję domykania szyb z pilota

ale szyberdachu to już nie domyka :mrgreen:

rezon - 25-05-2012, 14:10

adrianpawelpiot napisał/a:
mamy w aucie funkcję domykania szyb z pilota .
Mamy też możliwość zamknięcia za pomocą przycisku na drzwiach przy bezkluczykowym. Szkoda tylko, że nie ma możliwości otwierania szyb z pilota - bardzo wygodna funkcja w czasie upałów.
tomekrvf - 26-05-2012, 00:26

rezon napisał/a:
Szkoda tylko, że nie ma możliwości otwierania szyb z pilota - bardzo wygodna funkcja w czasie upałów.

Oczywiscie że jest taka funkcja. Tylko trzeba ją włączyć.

DJ Fazi - 26-05-2012, 13:42

Prosimy o szczegóły, jakiego hasła użyć w serwisie?

Czy kultowe "Żyrafy wchodzą do szafy"?

tomekrvf - 01-06-2012, 20:23

Karaluchy pod poduchy :mrgreen:
W ETACS trzeba przestawić w funkcji "Multi mode" z "P/W: C, D/M: O&C" na "P/W: O&C, D/M: O&C" czyli Power window open/close operation, sunroof close operation and door mirror fold/unfold operation ("open" is available only for front seat)
Można też ustawić składanie lusterk po wł/wył zapłonu, rozkładanie przy osiągnięciu 30km/h itp
PS Działa tylko do 2010MY włącznie

DJ Fazi - 05-06-2012, 00:40

tomekrvf napisał/a:
W ETACS trzeba przestawić w funkcji "Multi mode" z "P/W: C, D/M: O&C" na "P/W: O&C, D/M: O&C" czyli Power window open/close operation, sunroof close operation and door mirror fold/unfold operation ("open" is available only for front seat)
Można też ustawić składanie lusterk po wł/wył zapłonu, rozkładanie przy osiągnięciu 30km/h itp

Czy można zrobić taką konfigurację:
- rozkładanie lusterek przy 30km/h bez automatycznego ich składania po wyłączeniu zapłonu lub po zamknięciu samochodu?
- otwieranie przednich okien po drugim kliknięciu "open" na pilocie ?

Czy te operacje nie są od siebie zależne ? Generalnie chodzi mi o to żeby luterka składały się tylko wtedy kiedy ja wymuszę to przyciskiem na dźwiach samochodu, a reszta tak jak napisałem ?

Czy sa jeszcze jakieś ciekawe ustawienia ?
Ktoś chyba w dziale ASX-a pisał, że trzy mignięcia kierunków po lekkim przytrzymaniu wajchy można zwiększyć do pięciu mignięć i chyba że ilość mignięć kierunków można uzależnić od czasu lekkiego przytrzymywania wajchy. Czy w Outlanderze MY2010 jest takie coś możliwe ?

Pozdrawiam

mitsu00 - 05-06-2012, 08:11

DJ Fazi napisał/a:
tomekrvf napisał/a:

Czy można zrobić taką konfigurację:
- rozkładanie lusterek przy 30km/h bez automatycznego ich składania po wyłączeniu zapłonu lub po zamknięciu samochodu?
- otwieranie przednich okien po drugim kliknięciu "open" na pilocie ?

Czy te operacje nie są od siebie zależne ? Generalnie chodzi mi o to żeby luterka składały się tylko wtedy kiedy ja wymuszę to przyciskiem na dźwiach samochodu, a reszta tak jak napisałem ?

Czy sa jeszcze jakieś ciekawe ustawienia ?
Ktoś chyba w dziale ASX-a pisał, że trzy mignięcia kierunków po lekkim przytrzymaniu wajchy można zwiększyć do pięciu mignięć i chyba że ilość mignięć kierunków można uzależnić od czasu lekkiego przytrzymywania wajchy. Czy w Outlanderze MY2010 jest takie coś możliwe ? Co do lusterek to mialem wlasnie taka funkcje zaprogramowana. Skladanie przyciskiem i automatyczne rozkladanie po przekroczeniu chyba wlasnie 30 km/h. Co do szyb to nie wypowiadam sie bo nie wiem.

Pozdrawiam

DJ Fazi - 03-11-2012, 09:10

tomekrvf napisał/a:

I podczas przeglądu zapodałem prośbę o wykonanie tych ustawień + wyłączenie trybu skandynawskiego.

Szanowny niemiły Pan w serwisie : Jakiego trybu ? ( tu pada moje tłumaczenie ) aha automatu świateł.

Lusterek w moim MY 2010 nie da się ustawić na automatyczne rozkładanie przy 30 km/h elektryk szukał i nie znalazł tego ustawienia, po burzy mózgów skserowali mi kawałek instrukcji i powiedzieli ze ta funkcja jest dostępna z MMCS-a. Nie miałem już siły Fachowcowi tłumaczyć że to co się da ustawić MMCS-em to nic innego jak programowanie ETACS. Opuszczania szyb też nie ma u mnie w opcji, i mam się cieszyć że mam podnoszenie z pilota, bo z powodu zmiany prawa w UE ta funkcja jest zabroniona.

Mam prośbę czy mógłby ktoś mi napisać instrukcję jak Pan Elektryk ma to ustawić, albo jak mam im udowodnić że da się to zrobić ?

Pozdrawiam

rezon - 03-11-2012, 14:31

DJ Fazi napisał/a:
Lusterek w moim MY 2010 nie da się ustawić na automatyczne rozkładanie przy 30 km/h elektryk szukał i nie znalazł tego ustawienia, po burzy mózgów skserowali mi kawałek instrukcji i powiedzieli ze ta funkcja jest dostępna z MMCS-a. Nie miałem już siły Fachowcowi tłumaczyć że to co się da ustawić MMCS-em to nic innego jak programowanie ETACS. Opuszczania szyb też nie ma u mnie w opcji, i mam się cieszyć że mam podnoszenie z pilota, bo z powodu zmiany prawa w UE ta funkcja jest zabroniona.
to trafiłeś na "fahofca" ;) . Co prawda MY 2008 - bez MMCS'a miałem rozkładanie lusterek czyli można. Opuszczania szyb nie miałem, podnoszenie tak. Z tą zmianą prawa to zwykła ściema i zasłanianie niekompetencji - mam nowy samochód i jak najbardziej mogę opuścić/zamknąć szyby z pilota - w grupie VW to std od min. 14 lat i jakoś nie zrezygnowali w tym roku, a co dopiero dwa lata temu
Bulbo - 06-11-2012, 15:13

słuchajcie a to nie jest tak że potrzebny jest wtedy uklad zapobiegający przytrzaśnięciu ręki a glonojad go nie posiada i stąd rezygnacja z tego dodatku ? mam też samochód z roku bieżącego i szyby się opuszczają i zamykają normalnie z pilota
rezon - 06-11-2012, 16:30

Czyli MY08 miał, później nie miał, a MY12 znowu ma? Raczej wątpię. To nie tylko ochrona przed przytrzaśnięciem, ale i ochrona silnika podnośnika w razie zablokowania się szyby czy zaplątania linki.
lexus - 06-11-2012, 17:52

U mnie jak u rezona r.07 lustra autom,sie rozkładają powyżej 30 /godz.składanie luster na pilota,szyby tylko zamykanie na pilota,Jak oni mają wiedzieć jak ustawić jak co chwila są nowi mechanicy,którzy się uczą.trzeba zmienić serwis
13zbyszek13 - 07-11-2012, 09:26

krzychu napisał/a:
Chyba powinien też robić kawę?

To mi się podoba.

DJ Fazi - 06-12-2013, 14:52

rezon napisał/a:
1. Czarny plastikowy paseczek przymocowany do korka oraz oddzielną pompkę spryskiwaczy - jak nie leje na reflektory znaczy się jest mało płynu ;) .

przepraszam za odkop ale
tutaj jest instrukcja że można tą informację wyświetlić na wyświetlaczu:-)