Zloty i Spoty - Japan Week
mystek - 26-05-2012, 15:33
No to lecą zgłoszenia Ja_good też zajawiony
mjsystem - 02-07-2012, 18:18
Przypominam, że to juz za kilka dni. Do zobaczenia maniacy w Chruszczobrodzie
mystek - 02-07-2012, 18:33
ja jeszcze nie wiem czy się zjawię, bo mam grilla wtedy takiego istotnego
mjsystem - 03-07-2012, 17:45
Ja odpadam, moze wpadne na chwilę, jak się okaże, że jest gdzie zaparkować. Tylko po to, żeby sie przywitać ze znajomymi... Na imprezę nas nie wpuscili...
Morfi - 03-07-2012, 19:15
mjsystem napisał/a: | Na imprezę nas nie wpuscili... | że co ?
mjsystem - 03-07-2012, 19:50
Możesz sobie pozwiedzać, jak uda Ci się zaparkować auto.
PW
mystek - 03-07-2012, 20:51
#MJ - bez przesady. Tuning Kingz słynie z tego, że robi eventy raczej dla potunowanych samochodów, dlatego jakbyś był tego świadom (nie wiem, może nie byłeś), to wiedziałbyś, że kilka samochodów będzie z grona ich znajomych, a reszta - potunowana.
W sumie jak patrzę na zgłoszenia, to chyba jedyne seryjne auto jest moje i ten taki stary Nissan na dole
Tak czy siak ja nie wjeżdżam bankowo na teren imprezy, ale spróbuję wpaść jako widz, żeby poznać mitsumaniaków Z tym, że będę w niedzielę dopiero na zakończenie imprezy, pewnie już niewiele osób poznam :/
Morfi - 03-07-2012, 21:57
Sławek zwiedza się auta tuningowe. A reszta stoi w krzakach. fury bedą grube. ale nie wiem czy dla 30 zł opłaca mi sie je oglądać.
mjsystem - 03-07-2012, 22:46
mystek napisał/a: | #MJ - bez przesady. Tuning Kingz słynie z tego, że robi eventy raczej dla potunowanych samochodów, dlatego jakbyś był tego świadom (nie wiem, może nie byłeś), to wiedziałbyś, że kilka samochodów będzie z grona ich znajomych, a reszta - potunowana. |
Rozmowa na temat wjazdu była na początku diametralnie inna, ale nie ważne
mystek napisał/a: | W sumie jak patrzę na zgłoszenia, to chyba jedyne seryjne auto jest moje |
Gratki, czemu nie wjeżdzasz?
mystek napisał/a: | ale spróbuję wpaść jako widz, żeby poznać mitsumaniaków |
Nie wiem czy ktos będzie poza Dzikim? Wszyscy z którymi byłem umówiony nie przyjadą. Powód patrz FB
[ Dodano: 03-07-2012, 22:53 ]
Morfi napisał/a: | zwiedza się auta tuningowe. A reszta stoi w krzakach. |
Arek jak sie zapisze do reszty to tez walnę auto w krzaki. A żeby sobie pooglądac podrasowane Hondy to włączam internet. To znaczy nie włączam, bo mnie Hondy(bez urazy do włascicieli) I to jeszcze miałbym za to płacić
Ciekawe ile tam będzie innych marek made in japan
Anonymous - 04-07-2012, 03:17
Sławek to jak bedziesz? bo mam zamiar sie wybrać a miałbym bynajmniej z kim pogadać
napisz mi jak możesz na PW tój nr kom. bo gdzies go straciłem. to najwyzej sie dogatdamy telefonicznie
Morfi - 04-07-2012, 06:21
mjsystem napisał/a: | made in japan | kilka. Taka specyfika rynku.
Poprostu hondy sa popularne i stanowią 80 % na takich imprezach.
[ Dodano: 04-07-2012, 06:32 ]
Z 2 tyg w mikołowie jest impreza charytatywna:
Witam serdecznie
W dniach miedzy 02.07.2012 a 15.07.2012 na terenie Mikołowa i starostwa odbędzie się szereg imprez pod hasłem Gramy Dla Anitki Miedzy innymi 14.07.2012 przy klubie Fraktal zostanie zorganizowany zlot samochodów tuningowych i nie tylko, na który chciałbym juz Was serdecznie zaprosić.
Plan imprezy i plakat wkrótce zamieszczę.
Wstęp wolny - przy wejściu będą do nabycia cegiełki
Po zlocie każdego z Was zapraszamy na after party do klubu Fraktal - wstęp free - cegiełka
Bardzo proszę o potwierdzenie ilości samochodów jakie przybędą na teren zlotu. Umożliwi to nam lepszą organizacje. email mariusz_81@o2.pl
Cel festiwalu
Podczas festiwalu będziemy zbierać pieniądze na leczenie 5-cio letniej Anitki Sikora z Mikołowa chorej na Neuroblastomę (nowotwór). Gramy dla Anitki zostało zapoczątkowane w 2011 roku na którym zebraliśmy ponad 10 000 zł, jednak ta kwota jest niewystarczająca, ponieważ potrzeby sięgają 360 000 zł.
Prosimy więc o liczne przybycie na drugą odsłonę festiwalu i wrzucenie pieniążka do puszki. Pomóżmy Anitce wrócić do wymarzonego zdrowia.
Wiecej info o imprezie http://www.klubfraktal.pl lub http://www.gramydlaanitki.pl
A więc Panie i Panowie atmosfera zapowiada sie iscie rodzinna atmosfera więc smiało można zabrać swoje pociechy. Dla najmłodszych m.in będą czekać :
- zjeżdzalnie, zamki itd
- pokaz kuchni molekularnej wykonany przez P.Wasik
- pokaz Capoeiry
- teatr ognia Vatiamante
- nauka chodzenia na szczudłach
- akcja kolorowanka
Będą rajdówki które najprawdopodobniej będą miały możliwość przewieść osoby chętne po specjalnie przygotowanym odcinku drogi.
Uczestnicy zlotu rozegrają turniej w piłkę miedzy klubami lub stworzonymi grupami na boisku dmuchanym.
Jest przygotowana spora ilość konkursów (mamy nadzieje ze uda sie wszytkie przeprowadzić)
Wybieramy :
- Auto Zlotu
- Koze Zlotu
- Stylizacja wnętrza
- Zabudowa CarAudio
- Miss-ke Pikniku
Po licznych pokazach i konkursach przyjdzie czas na blok koncertowy a w nim na scenie pojawią sie zespoły Hip Hop, Regge Ska, Rock.
Praktycznie do samego wieczora będzie sie działo a już od 21 w klubie Fraktal rozpoczynamy After Party
Jako,że jest zainteresowanie bede szukał takich imprez
mjsystem - 04-07-2012, 06:37
mitsufranek napisał/a: | Sławek to jak bedziesz? bo mam zamiar sie wybrać a miałbym bynajmniej z kim pogadać |
Ja i kilka osób nie jedziemy. Sorki. Mielismy w planach byc tam cały weekend łącznie z noclegem pod namiotem. No i się popsuło.
mitsufranek napisał/a: | napisz mi jak możesz na PW tój nr kom. bo gdzies go straciłem. to najwyzej sie dogatdamy telefonicznie |
PW
[ Dodano: 04-07-2012, 06:40 ]
Morfi napisał/a: | Jako,że jest zainteresowanie bede szukał takich imprez |
Przynajmniej cel i ilość aut jest określona. A nie takie mydlenie jak w Chruszczobrodzie.
mystek - 04-07-2012, 07:40
#MJ - szczegółów rozmowy nie znam, także ciężko mi się wypowiadać . Nie wjeżdżam ponieważ z piątku/sobotę idę na noc do pracy, wracam o 6, prześpię się i jadę za Kraków na grilla do wieczora - to 50% powodu dla którego nie wjeżdżam. Drugie 50% to... 50zł, które trzeba wpłacić, żeby się "wystawić". Wiem, że to pieniądze na poczet różnych zabaw przewidzianych na zlocie, ale szczerze mówiąc spodziewałem się czegoś innego zanim wysłałem zgłoszenie.
Myślałem, że selekcja jest po to, by faktycznie wybrać ciekawe auta, wyjątkowe i unikatowe, że np zobaczę jakiegoś starego Skyline'a gdzieś tam ukrytego w polskich garażach, że wystawi się np jakieś EVO, jakieś STi - dla potomnych, bo to jednak ikony JDMu, że będą ze 3-4 naprawdę fajne Civici (są takie), jakaś Preluda, Accord, Integra - pojedyncze sztuki. Dalej - jakieś 200SX, GTR, GTi-R, jakieś oldschoolowe Toyoty.
Czyli generalnie liczyłem na selekcję przez duże S, myślałem, że będzie wyjątkowo, a będzie jak zawsze, czyli 90% Hondy, reszta "mało istotna".
Podsumowując wolę jechać na grilla niż oglądać Hondy, na które już się napatrzyłem i na zdjęciach i na żywo. Widziałem już chyba wszystko, ciężko czymś zaskoczyć. B-seria podkręcona na 200koni? Nudy, B-seria + kompresor? Zieeew. K20 w "jajku"? To już gdzieś było. Itd itp.
Dodatkowo czytam, że za wejście żeby obejrzeć te Civici trzeba zapłacić 30zł (patrz post Morfiego). To jest śmiech na sali już totalny .
Odnoszę wrażenie, że słynne spoty/zloty Hella-Flush są mniej komercyjne niż nasze rodzime.
Nie mój klimat, odpadam
kochajj - 04-07-2012, 08:41
będe w sobotę.
k@rol - 04-07-2012, 15:25
ja raczej też odpadam, Zlot tunningowanych "Hanek" zaliczyłem w będzinie i póki co mi wystarczy wrażeń
A tak poza tym to sorry ale 3dychy za wstęp to jakaś kpina, wolałbym sobie za to kupić piwo, chipsy i obejrzeć "Szybkich i wściekłych"
|
|
|