To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sonata - Hyundai Sonata 2.0i 16v słaba Błagam o pomoc

timo95pl - 18-10-2012, 19:57

Dziękuję za pomoc auto zostało sprzedane (okazało się że nie dostawał powietrza po łapak powietrza był uszkodzony po przerobieniu obudowy z filtra powietrz jest odczuwalna moc i piekny dzwięk powyżej 4 tyś)teraz juz mam hyndaia sonate z 2006 2.0crdi
kryss - 24-12-2013, 22:29

Odświeżę trochę temat.
Też mam model tego silnika bez przepływomierza.
Zauważyłem że silnik trochę zamulał okazało się że to wina filtra powietrza, ale jak robiłem próby to przy otwartej skrzynce (ominięty filter i prawidłowy wlot) silnik się wkręca o wiele lepiej od poniżej 2000 obr. Generalnie jest przepaść między opcją z filtrem, a bez no i ten dźwięk. Wogóle nie to auto dosłownie jak maszyna sportowa.
Wpadłem więc na "genialny" pomysł że założę stożek ...patrze, a tu nie ma przepływomierza :shock: , pierwszy raz coś takiego widzę.
I co teraz w takim przypadku jak go nie ma? Przecież ECI jakoś, coś musi liczyć?

lukasz12 - 24-12-2013, 22:30

kryss napisał/a:
Odświeżę trochę temat.
Też mam model tego silnika bez przepływomierza.
Zauważyłem że silnik trochę zamulał okazało się że to wina filtra powietrza, ale jak robiłem próby to przy otwartej skrzynce (ominięty filter i prawidłowy wlot) silnik się wkręca o wiele lepiej od poniżej 2000 obr. Generalnie jest przepaść między opcją z filtrem, a bez no i ten dźwięk. Wogóle nie to auto dosłownie jak maszyna sportowa.
Wpadłem więc na "genialny" pomysł że założę stożek ...patrze, a tu nie ma przepływomierza :shock: , pierwszy raz coś takiego widzę.
I co teraz w takim przypadku jak go nie ma? Przecież ECI jakoś, coś musi liczyć?

MAP Sensor