To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Filtr powietrza zamiennik czy stożek ?

mateusz8230 - 04-09-2012, 10:15

jeśli są takie super te filtry i podnoszą moc, osiągi... ( a raczej według mnie tylko dzwiek , to czemu seryjnie tego nie zakładają?...) Nawet jeśli taki filtr podniesie moc, to o ile? 1-2km mocy? nie jesteś w stanie tego odczuć.Co innego jakby zainwestować w filtr (o którym mowa),dobry dolot,kolektory dolotowe większę,splanowac glowice,wydechy przystosowane do tego, to by napewno podniosło moc i mógłbyś to odczuć , ale koszty...??? Lepiej było by swap zrobić na większy silnik (jeśli można) .Sorry ,ale moje zdanie jest takie że fabrykę ciężko poprawić, a już na pewno nie takim filtrem...
Trochę z innej beczki: To tak jak mój znajomy mówił że wlał cały bak v-power i auto mu odleciało i na 4 biegu jeszcze kapcia paliło,spalanie spadło o 2 litry....Ja wlałem również i różnica miedzy tym zwyklym 95- a tym super paliwie,odczułem taką że na tym lepszym silnik miał tylko i wyłącznie lepszą kulturę pracy no i więcej z portfela mi ubyło,ale nic poza tym.
Ale każdy ma swoje zdanie:) Po to jest właśnie forum...

kimo - 04-09-2012, 11:53

mateusz8230 napisał/a:
Trochę z innej beczki: To tak jak mój znajomy mówił że wlał cały bak v-power i auto mu odleciało i na 4 biegu jeszcze kapcia paliło,spalanie spadło o 2 litry....

niezły bajkopisarz ten twój kumpel :mrgreen:

mlun - 04-09-2012, 12:01

A patrzyłeś czy Simota ma wkładki do Cari? Na pewno tańsze od K&N ale nie powiedziałbym, że wiele gorsze.
mateusz8230 - 04-09-2012, 12:39

no ja wiem ze bajkopisarz:) mialem kiedys mazde 323 efke i miałem właśnie stożek k&n i tylko dzwiek sie zmienił
xluki - 04-09-2012, 15:42

SHARK1979,może noga lżejsza :) fakt jest taki, że zwykły papierowy filtr nadawał się do wymiany (brudny był) więc dlatego autko mniej pali po tym zabiegu. :mrgreen:

jest jeszcze taka firma jak Pipercross... tylko nie wiem czy oferują taką wkładkę do Carismy. Jest tańsza ale wykonana jest z takie "gąbki". K&N jest bawełniany...

Piwor - 04-09-2012, 19:32

xluki, oferują, pewien człowiek mi znajomy ma.