Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Filtr powietrza zamiennik czy stożek ?
mateusz8230 - 04-09-2012, 10:15
jeśli są takie super te filtry i podnoszą moc, osiągi... ( a raczej według mnie tylko dzwiek , to czemu seryjnie tego nie zakładają?...) Nawet jeśli taki filtr podniesie moc, to o ile? 1-2km mocy? nie jesteś w stanie tego odczuć.Co innego jakby zainwestować w filtr (o którym mowa),dobry dolot,kolektory dolotowe większę,splanowac glowice,wydechy przystosowane do tego, to by napewno podniosło moc i mógłbyś to odczuć , ale koszty...??? Lepiej było by swap zrobić na większy silnik (jeśli można) .Sorry ,ale moje zdanie jest takie że fabrykę ciężko poprawić, a już na pewno nie takim filtrem...
Trochę z innej beczki: To tak jak mój znajomy mówił że wlał cały bak v-power i auto mu odleciało i na 4 biegu jeszcze kapcia paliło,spalanie spadło o 2 litry....Ja wlałem również i różnica miedzy tym zwyklym 95- a tym super paliwie,odczułem taką że na tym lepszym silnik miał tylko i wyłącznie lepszą kulturę pracy no i więcej z portfela mi ubyło,ale nic poza tym.
Ale każdy ma swoje zdanie:) Po to jest właśnie forum...
kimo - 04-09-2012, 11:53
mateusz8230 napisał/a: | Trochę z innej beczki: To tak jak mój znajomy mówił że wlał cały bak v-power i auto mu odleciało i na 4 biegu jeszcze kapcia paliło,spalanie spadło o 2 litry.... |
niezły bajkopisarz ten twój kumpel
mlun - 04-09-2012, 12:01
A patrzyłeś czy Simota ma wkładki do Cari? Na pewno tańsze od K&N ale nie powiedziałbym, że wiele gorsze.
mateusz8230 - 04-09-2012, 12:39
no ja wiem ze bajkopisarz:) mialem kiedys mazde 323 efke i miałem właśnie stożek k&n i tylko dzwiek sie zmienił
xluki - 04-09-2012, 15:42
SHARK1979,może noga lżejsza fakt jest taki, że zwykły papierowy filtr nadawał się do wymiany (brudny był) więc dlatego autko mniej pali po tym zabiegu.
jest jeszcze taka firma jak Pipercross... tylko nie wiem czy oferują taką wkładkę do Carismy. Jest tańsza ale wykonana jest z takie "gąbki". K&N jest bawełniany...
Piwor - 04-09-2012, 19:32
xluki, oferują, pewien człowiek mi znajomy ma.
|
|
|