[97-04]Galant EAxA/W - [EA6A/W 2.0TD] Błędy ECU: 41 i 43 oraz ABS 21,22,23,24.
milo - 10-10-2012, 14:56
comer napisał/a: | A jeszcze jedna ciekawostka gdy na luzie ale auto sie toczy to też nie będzie szarpało. |
To już wszystko jasne egr i przepustnica współprace zaczynają w chwili zatrzymania samochodu i to one są temu winne mogą być wężyki pozamieniane podciśnieniowe lub przepustnicę do wyregulowania
Czyszczony EGR i czy wogóle chodzi i dolot bo pewnie będzie sie sypać jak z komina
Dread87 - 10-10-2012, 16:26
Witam, co do ABS - moga swiadczyc o slabym akumulatorze, EGR zostaw w stanie fabrycznym, to niezbyt madre zaslepiac je... Sam mialem zaslepione i powrocilem do stanu fabrycznego. Ten silnik to nie demon i nie wymagaj od niego rajdowych osiagow.
comer - 10-10-2012, 18:15
milo napisał/a: |
To już wszystko jasne egr i przepustnica współprace zaczynają w chwili zatrzymania samochodu i to one są temu winne mogą być wężyki pozamieniane podciśnieniowe lub przepustnicę do wyregulowania |
Jutro zrobie zdjęcie i powiecie mi czy są dobrze podłączone wężyki. A co do regulacji przepustnicy to chyba sam tego nie zrobie co?
milo napisał/a: | Czyszczony EGR i czy wogóle chodzi i dolot bo pewnie będzie sie sypać jak z komina |
No jak już pisałem mechanik mówił mi że coś zaślepiał ale nie pamiętam o co chodziło ale to co on robił nie miało żadnego znaczenia z tym szarpaniem bo już było wcześniej. A czy czyszczony nie wiem nic na ten temat. Co znaczy sypać jak z komina.
milo - 10-10-2012, 20:15
comer napisał/a: | No jak już pisałem mechanik mówił mi że coś zaślepiał ale nie pamiętam o co chodziło ale to co on robił nie miało żadnego znaczenia z tym szarpaniem bo już było wcześniej. |
EGR pewnie trzpień zatarty
comer napisał/a: | Co znaczy sypać jak z komina. |
Jak to co sadza
comer - 10-10-2012, 21:39
milo napisał/a: |
Jak to co sadza |
No ale nie kopci mi ani nic innego sie nie dzieje.
[ Dodano: 15-10-2012, 18:56 ]
Wklejam foty z wpiętych wężyków, skontrolujcie czy są dobrze dla lepszej widoczności pokolorowałem
Aha i powiedzcie mi jeszcze co to jest za element na zdjęciu:
milo - 05-12-2012, 19:05
Kolor czerwony idzie z pompy vacu do zaworu sterowania egr i do zaworu sterowania przepustnicą poprzez trójnik ( throtle solenoid valve system) kolor różowy- to elektro zawór EGR niebieski z zaworu do- EGR, żółty do przepustnicy, zielony ciśnienie w kolektorze ssącym i czujnik ciśnienia, pomarańczowy -throtle solenoid valve system
[/URL]
comer napisał/a: | Aha i powiedzcie mi jeszcze co to jest za element na zdjęciu: |
Czujnik temperatury zasysanego powietrza pod tym znajduje sie przepustnica powietrza
Twój kolor zaznaczony na niebiesko jest zle podpiety powinien być podpiety do kolektora ssacego
comer - 03-01-2013, 17:29
No dobrze skoro niebieski źle wpięty to gdzie on ma być wpięty i co niby w jego miejsce tam miało by być?
milo - 03-01-2013, 20:28
U Ciebie na zdjęciu zaznaczone kolor niebieski idzie od czujnika podciśnienia - ciśnienia do kolektora ssącego a nie do EGR
A z EGR idzie przewodem do tzw filterka co na zdjęciu pisze oTwoich fotkach
comer - 03-01-2013, 21:20
No to jak to z tego co Pan pisze to mam wszystko dobrze. Co jest nie tak?
milo - 03-01-2013, 21:23
comer napisał/a: | No to jak to z tego co Pan pisze to mam wszystko dobrze. Co jest nie tak? |
Jak to dobrze jest zle zerknij na swoje fotki i przeczytaj co napisałem
comer - 03-01-2013, 21:24
Z tego co wywnioskowałem mój przewód niebieski zgadza się z tym co pan opisuje jako zielony.
milo - 03-01-2013, 21:29
Tylko Twój idzie do EGR to nie jest kolektor ssacy
comer - 03-01-2013, 21:35
Czyli mam zamienić mój niebieski z tym bez koloru z filterkiem tak? A co jeśli bym miał zaślepiony EGR?
milo - 03-01-2013, 21:38
Twój niebieski z czujnika zdjęcie nr -1 powinien być TU kolektor ssacy
comer - 03-01-2013, 21:44
No dobra musze zlokalizować gdzie jest podpięty ten z filterkiem. No a co jeśli EGR jest zaślepione? bo nie jestem pewny ale moge mieć zaślepione.
|
|
|