To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA6A/W 2.0TD] Błędy ECU: 41 i 43 oraz ABS 21,22,23,24.

milo - 10-10-2012, 14:56

comer napisał/a:
A jeszcze jedna ciekawostka gdy na luzie ale auto sie toczy to też nie będzie szarpało.

To już wszystko jasne egr i przepustnica współprace zaczynają w chwili zatrzymania samochodu i to one są temu winne mogą być wężyki pozamieniane podciśnieniowe lub przepustnicę do wyregulowania
Czyszczony EGR i czy wogóle chodzi :?: i dolot :?: bo pewnie będzie sie sypać jak z komina

Dread87 - 10-10-2012, 16:26

Witam, co do ABS - moga swiadczyc o slabym akumulatorze, EGR zostaw w stanie fabrycznym, to niezbyt madre zaslepiac je... Sam mialem zaslepione i powrocilem do stanu fabrycznego. Ten silnik to nie demon i nie wymagaj od niego rajdowych osiagow.
comer - 10-10-2012, 18:15

milo napisał/a:

To już wszystko jasne egr i przepustnica współprace zaczynają w chwili zatrzymania samochodu i to one są temu winne mogą być wężyki pozamieniane podciśnieniowe lub przepustnicę do wyregulowania

Jutro zrobie zdjęcie i powiecie mi czy są dobrze podłączone wężyki. A co do regulacji przepustnicy to chyba sam tego nie zrobie co?

milo napisał/a:
Czyszczony EGR i czy wogóle chodzi :?: i dolot :?: bo pewnie będzie sie sypać jak z komina

No jak już pisałem mechanik mówił mi że coś zaślepiał ale nie pamiętam o co chodziło ale to co on robił nie miało żadnego znaczenia z tym szarpaniem bo już było wcześniej. A czy czyszczony nie wiem nic na ten temat. Co znaczy sypać jak z komina.

milo - 10-10-2012, 20:15

comer napisał/a:
No jak już pisałem mechanik mówił mi że coś zaślepiał ale nie pamiętam o co chodziło ale to co on robił nie miało żadnego znaczenia z tym szarpaniem bo już było wcześniej.

EGR pewnie trzpień zatarty
comer napisał/a:
Co znaczy sypać jak z komina.

Jak to co sadza

comer - 10-10-2012, 21:39

milo napisał/a:

Jak to co sadza

No ale nie kopci mi ani nic innego sie nie dzieje.

[ Dodano: 15-10-2012, 18:56 ]
Wklejam foty z wpiętych wężyków, skontrolujcie czy są dobrze dla lepszej widoczności pokolorowałem :)

Aha i powiedzcie mi jeszcze co to jest za element na zdjęciu:

milo - 05-12-2012, 19:05

Kolor czerwony idzie z pompy vacu do zaworu sterowania egr i do zaworu sterowania przepustnicą poprzez trójnik ( throtle solenoid valve system) kolor różowy- to elektro zawór EGR niebieski z zaworu do- EGR, żółty do przepustnicy, zielony ciśnienie w kolektorze ssącym i czujnik ciśnienia, pomarańczowy -throtle solenoid valve system
[/URL]
comer napisał/a:
Aha i powiedzcie mi jeszcze co to jest za element na zdjęciu:

Czujnik temperatury zasysanego powietrza pod tym znajduje sie przepustnica powietrza
Twój kolor zaznaczony na niebiesko jest zle podpiety :!: powinien być podpiety do kolektora ssacego

comer - 03-01-2013, 17:29

No dobrze skoro niebieski źle wpięty to gdzie on ma być wpięty i co niby w jego miejsce tam miało by być?
milo - 03-01-2013, 20:28

U Ciebie na zdjęciu zaznaczone kolor niebieski idzie od czujnika podciśnienia - ciśnienia do kolektora ssącego :!: :!: :!: a nie do EGR :!: :!: :!:
A z EGR idzie przewodem do tzw filterka co na zdjęciu pisze oTwoich fotkach

comer - 03-01-2013, 21:20

No to jak to z tego co Pan pisze to mam wszystko dobrze. Co jest nie tak?
milo - 03-01-2013, 21:23

comer napisał/a:
No to jak to z tego co Pan pisze to mam wszystko dobrze. Co jest nie tak?

Jak to dobrze :?: jest zle :!: zerknij na swoje fotki i przeczytaj co napisałem

comer - 03-01-2013, 21:24

Z tego co wywnioskowałem mój przewód niebieski zgadza się z tym co pan opisuje jako zielony.
milo - 03-01-2013, 21:29

Tylko Twój idzie do EGR to nie jest kolektor ssacy :!: :!: :!:
comer - 03-01-2013, 21:35

Czyli mam zamienić mój niebieski z tym bez koloru z filterkiem tak? A co jeśli bym miał zaślepiony EGR?
milo - 03-01-2013, 21:38

Twój niebieski z czujnika zdjęcie nr -1 powinien być TU kolektor ssacy
comer - 03-01-2013, 21:44

No dobra musze zlokalizować gdzie jest podpięty ten z filterkiem. No a co jeśli EGR jest zaślepione? bo nie jestem pewny ale moge mieć zaślepione.