[97-04]Galant EAxA/W - [EA6A/W 2.0TD] Problem z płynem chłodniczym, za duży stan
Cinek082 - 09-10-2012, 10:48
Owczar niestety strzeliła
Po zdjęciu, głowica powędrowała do warsztatu na sprawdzenie i do ogólnej regeneracji.
Ucieszyłem się bardzo jak gościu powiedział że nie jest pęknięta i nie była nigdy spawana.
Następnie nowa uszczelka nowe śruby Ajusa i próba generalna.
No i wielkie rozczarowanie, przed naprawą musiał dostać solidnie po garach żeby się w zbiorniczku gotowało, a po zrobieniu od razu po odpaleniu gejzer z chłodnicy.
No więc głowica znowu zwalona i do sprawdzenia, tym razem u mnie w Siedlcach.
i wyszło pęknięcie na pierwszym cylindrze w komorze wtryskowej.
Dodam jeszcze że trafiły mi się śruby z ciasta bo gołym okiem widać jak się wyciągnęły
Trochę się rozpisałem, ale kończąc dodam że głowica pospawana, nowa uszczelka na starych śrubach i jak za razie nic złego się nie dzieje
Owczar - 09-10-2012, 11:04
Głowica jako część eksploatacyjna
U mnie też była pęknięta na pierwszym cylindrze i tak samo jak u Ciebie, za pierwszym razem źle sprawdzili. Potem zawiozłem do sprawdzonego warsztatu, który przy pierwszej awarii był niestety nieczynny przed świętami. No i tutaj rzetelnie wykonany test wykrył co jest nie tak. Aczkolwiek u mnie po pierwszej naprawie było chwilę dobrze.
Moją spawali w Grójcu. Silnik złożony na oryginalnych uszczelkach, nowych szpilkach, ale nie wiem jak się spisuje, bo kungfumiszcz nie zagląda na forum. Praca warsztatu wyglądała bardzo solidnie, a vectra tds śmigała z pospawaną u nich głowicą przez kilka lat
Cinek082 napisał/a: | Dodam jeszcze że trafiły mi się śruby z ciasta |
Mi 3 nowe-oryginalne też się wyciągały. A stare bez problemu dociągnęły.
m6riano - 09-10-2012, 15:09
Cinek082 napisał/a: | Następnie nowa uszczelka nowe śruby Ajusa i próba generalna. |
bo Ajusa to syf...;-)
Cinek082 - 09-10-2012, 16:31
Teraz też tak uważam, z drugiej strony czy to reinz, ajusa, czy erling to i tak pewnie jeden i ten sam chińczyk z drutu to klepie
|
|
|