To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Grandis Ogólne - Wymiana żarówki H1

badziej - 21-12-2014, 21:15

da sie zrobić bez problemu bez wyjmowania akumulatora, jest ciasno i cieżkoprzekrecic pokrywe, trwalo 15 min bo wszystko jedna reką, i ostroznie zeby zarowka nie wpadla. I jak słysze bzdury o zdejmowaniu kola i wyjmowaniu klosza do wymiany żarówki która wymienia sie bez problemow to az mi rece opadaja, a pozniej ktos czyta takie wypociny i wierzy w nie rozbiera przod auta doklada bezsensownej pracy i jeszcze robi zla opinie Grandisowi
djsuszi - 21-12-2014, 21:26

badziej napisał/a:
da sie zrobić bez problemu bez wyjmowania akumulatora, jest ciasno i cieżkoprzekrecic pokrywe, trwalo 15 min bo wszystko jedna reką

w ASO wymiana ~4min, jedną ręką bo tam więcej nie wejdzie :)
niemniej za 15zł w wymianą w Lublinie to nie ma co się męczyć i brudzić, choć minus taki, że dojechać trzeba

gołąb - 22-12-2014, 21:03

Ostatnio wymieniałem obydwie...w zasadzie bez większego problemu...tylko z lewej aku trzeba wypiąć. Sprawa wygląda gorzej, gdy trzeba wymienić pozycję ,szczególnie z lewej strony...
kcn - 22-12-2014, 21:18

gołąb napisał/a:
Ostatnio wymieniałem obydwie...w zasadzie bez większego problemu...tylko z lewej aku trzeba wypiąć. Sprawa wygląda gorzej, gdy trzeba wymienić pozycję ,szczególnie z lewej strony...

Potwierdzam... pozycyjne jest ciężko wymienić ale również nie trzeba rozbierać połowy auta... skręcone koła, uchylone nadkole i reszta na tzw. macajewa i można wymienić ;)

musiałem wymienić obydwie postojówki bo chyba poprzedni właściciel się tym przeraził i poddał bo obie spalone były.

gołąb - 22-12-2014, 21:40

Mi udało się dokonać tego od góry. Ale też chyba poprzedni właściciel to olał (również pozycje były spalone obydwie) o ile z h1 było naprawdę łatwo, to z pozycjami naprawdę masakra, a niestety nie domyśliłem sìę że można nadkole odsunąć :lol:
rej - 29-08-2015, 09:33

To przez nadkole wymieniałeś? Nie da się tego w jakiś łatwiejszy sposób zrobisz. Przecież to :axe:
andrzejk1987 - 29-08-2015, 17:39

rej napisał/a:
To przez nadkole wymieniałeś? Nie da się tego w jakiś łatwiejszy sposób zrobisz. Przecież to :axe:

Pozycyjne Tylko przez nadkole i nie będzie aż tak łatwo ale da się zrobić . Żarówki mijania H1 od strony kierowcy Po wyjęciu akumulatora a od strony pasażera bez problemu. Cierpliwości !!!

[ Dodano: 29-08-2015, 17:40 ]
:prayer:

Tom_alfik - 30-08-2015, 20:23

Wymieniałem swego czasu postojówki na LED-y od góry, ale zajęło mi to 3 godziny.
Gdybym wtedy wiedział to, co wiem teraz - nie zabierałbym się za to.
Ręce miałem podrapane jak po walce z kocurem ....

rej - 31-08-2015, 12:55

Dopiszę kolejne auto do swojej czarnej listy :)
murhadi - 18-02-2016, 16:47

Wymieniałem chyba wszystkie żarówki z przodu. Obyło się bez gimnastyki sportowej i rozkręcania połowy samochodu. :P Wystarczy trochę cierpliwości i zręczności. Łapa może co prawda się trochę zarysować od sąsiednich "ugododnień", ale da się i to całkiem szybko.
KrisWawa_1 - 01-06-2017, 21:02

Ja wymieniałem u siebie w 2.0DID i faktycznie jest ciasno ale jak ktoś ma nie duże rączki to idzie wymienić żarówkę H1 i pozycje po obu stronach bez rozkręcania czegokolwiek. Kwestia wpasowania ręki między ciasną przestrzeń. Fakt, że nie zajmuje to 5 min. Mi wymiana H1 zajmuje średnio ok 20 min. ale pozycji ok 1godz.

Pozdrawiam ;) :wink:

kojotus - 01-06-2017, 22:31

Zmieniałem obie H1 w 2.0 DID, z prawej bez problemu,z lewej przesunąłem akumulator i ręka weszła :)
Całość to ok 15 min

nekoashi - 02-06-2017, 17:27

walczyłem z xenonami wczoraj 3 godziny :)
maniek68 - 03-06-2017, 08:18

nekoashi napisał/a:
walczyłem z xenonami wczoraj 3 godziny :)
Jakie założyłeś žarówki firma i kolor ?
nekoashi - 04-06-2017, 11:21

maniek68, PHILIPS D2R WHITE VISION 6000K