[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Przy ostrym przyśpieszaniu i na wyższych obrota
wartychy - 19-12-2012, 10:13
robertdg
a masz namiarek kto to "poprawia technologicznie"?
Owczar - 19-12-2012, 10:15
www.midparts.pl
Hugo - 19-12-2012, 11:09
A czy czasami po II lifcie, po 2000 r. nie były poprawione te konwertery i już się nie ukrecały?
wartychy - 19-12-2012, 11:56
Hugo
Właśnie wyczytałem że niby od grudnia 2000 czy 2001.
Ale kto to wie..
Jako pierwsze co robię w tym celu to jak mi się uda w weekend spotkać z kolegą poznanym na forum okazało się że jest z mojej wsi i ma większe pojęcie niż ja w temacie galanta.
Może on posłucha doradzi a przy okazji obejrzę bratniego miśka z mojej okolicy też będę miał do czego porównać..
Dam znać co mi lub mnie dmucha jak się dowiem Midparts dzwoniłem 600 regeneracja konwertera i 250 wałek(-zniżki klubowe) więc nie jest tragicznie w kosztach
Chyba będę jeździł póki nie padnie jeśli coś jest w ogóle popsute.
Bo z Miśkami mam tak że zawsze robią mnie za debila...mimo że jeździłem już autami z wszystkimi bajerami i niby wiem co gdzie to w miśku sam z siebie się smieje.
Colt prosiłem znajomych o ustawianie ręczne lusterek i sam ustawiałem swoje na chama palcami a po 1,5 roku znalazłem przycisk do tego koło ręcznego .
W Galu myślałem że mam popsuty tempomat a po prostu nie wiedziałem jak go włączyć...
Nie zdziwię się jak to będzie coś o czym znowu nie mam pojęcia..(chciałbym:)
Hugo - 19-12-2012, 13:04
wartychy napisał/a: | Midparts dzwoniłem 600 regeneracja konwertera i 250 wałek(-zniżki klubowe) więc nie jest tragicznie w kosztach | I do tego olej z filtrem trzeba wymienić, więc + min. 700 zł.
wartychy - 19-12-2012, 14:13
ok a atak ogólnie jak nie mam innych objawów oprócz dźwięku...cichego i trudnego do wychwycenia .Jeździć normalnie póki nie padnie?????????????????????????????bo skrzynia chodzi perfekcyjnie jak całe autko żadnych objawów...
Bo myślę w kwietniu dopiero rozkopać całe autko i sprawdzić bo chciałbym pewnie do Chorwacji dojechać.. w wakacje w związku że to nie tuzinkowy model nie liczę na tanią pomoc tam... i lepiej wszystko tu zrobić na tip top.W tym roku już płaciłem tam za regenerację alternatora tam 250 eu. w polsce 200zł regeneracja 500zł nowy W popularnym samochodzie do którego części wszędzie pełno.
Dread87 - 19-12-2012, 14:25
wartychy, spotkqajmy sie na miescie, zobaczymy co masz z dolotem powietrza, bo wydaje mi sie ze ktos wlozyl stozek;)
Owczar - 19-12-2012, 14:56
Hugo napisał/a: | A czy czasami po II lifcie, po 2000 r. nie były poprawione te konwertery i już się nie ukrecały? |
Nie znalazłem nigdzie potwierdzenia tego stwierdzenia. A szukałem długo.
Możliwe, że to nie skrzynia, ale ja bym zaprowadził do mechanika który sprawdzi co jest nie tak. Jazda z tymi dźwiękami to jak jazda bombą zegarową... Będziesz wyprzedzał tira, padnie skrzynia i może nie być co zbierać.
wartychy - 19-12-2012, 15:09
Dread87 jasne daj znac tylko kiedy
Owczar dzięki na razie jeżdzę trochę jak dziadek po to mi automat był wyszalałem się już manualem po 1mln km za kółkiem znudziło mi się wajhowanie i szybka jazda.
Jeżdze coraz rzadziej i mniej wiec staram się tym delektować
ale muszę dojść do tego co to. Nie lubię jak mi coś nie działa... a fakt taka awaria w takiej sytuacji to .....Pozdro
Dread87 - 19-12-2012, 21:33
Dzis mialem przyjemnosc poznac wartychy, stwierdzam, ze to rowny gosc:D
Jego samochod, przy najmniej dla mnie, to piekny model w najlepszym jego wydaniu:D silnik dziala prawidlowo, popychacze nie stukaja, silnik dziala jak nalezy i skrzynia jak na moje oko rowniez sprawna, kickdown dziala jak nalezy a ten szum, to wg mnie rolka w rozrzadzie. Dzwiek slychac tylko przy wyzszych obrotach silnika, jest to jakby szum powietrza. Wg mnie to nie skrzynia.
wartychy - 20-12-2012, 09:58
Ja wczoraj miałem przyjemność spotkać 1 Mitsumaniaków !!
Bo za nickiem Dread87 Kryje się przesympatyczna Parka zakochana w Miśku.Kasia też ma tu konto ale nie wiem pod jakim nickiem.
Mam nadzieje że to nie 1 i nie ostatnie spotkanie.
Widziałem Gala Diesla na którego Dread87 trochę narzeka wg mnie wszystko pięknie gra jak na klekota przystało.
No ale uszczelka pod głowicą może wyprowadzić z równowagi jak dzieje się to więcej niż raz.
Dalej nie wiem co mi szumi..postaram się to jakoś utrwalić i upublicznić.
Może wtedy będzie można coś stwierdzić...
A między czasie odwiedzę paru zaprzyjaźnionych mechaników ale nie specjalistów od Miśka i automata.
Jak coś będę wiedział dam znać póki co dzięki wszystkim za pomoc i pozdro dla Parki z Tychów i wszystkich Mitsumaniaków.
[ Dodano: 21-12-2012, 08:48 ]
Witam
wczoraj byłem u kolegi mechanika który który nie jest specjalistą od miśków ale v6 z automatem miał około 4.
Po krótkiej przejażdżce powiedział.
Że to normalny dzwięk v6 szczególnie z automatem miał to w każdym aucie każdej marki i mam się nie przejmować tym tylko lać i jeździć.
Więc już sam nie wiem
|
|
|